Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
27. července 2024, svátek má Věroslav
Je libo teambuilding s kolegy na zámku?

Je libo teambuilding s kolegy na zámku?

Město Žďár nad Sázavou má většina z nás spojené s poutním kostelem sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře, který je zapsaný na Seznamu světového dědictví UNESCO. Těsně v jeho blízkosti však najdete zámek Žďár jako stvořený nejen pro rodinné výlety, ale i pro firemní teambuldingy, konference a eventy.

ovalny-sal.jpg

Strategická poloha v srdci Vysočiny

Zámek ve Žďáru nad Sázavou je dobře přístupný ze všech koutů České republiky. Do města dojedete pohodlně vlakem, autobusem i autem. Navíc jej obklopuje Chráněná krajinná oblast Žďárské vrchy s nádhernou přírodou a hustými lesy, které přímo vybízí k výletům. Svůj pobyt zde si tak můžete spojit s menší túrou po okolí, během které si dokonale vyčistíte hlavu a zapomenete na všechny pracovní povinnosti.

Všudypřítomný genius loci

S krásou panenské přírody se zde snoubí architektonické skvosty. Žďárský zámek vznikl před osmi staletími, původně jako cisterciácký klášter. Do jeho dnešní podoby se silně otiskl odkaz největšího architekta českého baroka Jana Blažeje Santiniho-Aichla, který ve Žďáru nad Sázavou od roku 1706 pobýval na pozvání opata Vejmluvy. Dal tak vzniknout nejen světoznámému kostelnímu areálu na Zelené hoře, ale také budově prelatury, barokní jízdárně či novému hřbitovu žďárského zámku. 

Prostory zámku však nejsou určeny pouze k nudným prohlídkám. Můžete si je pronajmout a uspořádat zde za asistence zkušeného zámeckého týmu pro sebe a své kolegy či obchodní partnery nezapomenutelnou firemní akci.

Jedinečný firemní zážitek v prostorách zámku

Zámek nabízí multifunkční inventorium pro 130 osob, nádherné freskové sály, které pojmou až 220 osob, sál konventu s maximální kapacitou 200 sedících osob, ale i menší prostory. Najdete zde reprezentativní salonky pro 50 osob, sály při šlechtické akademii, které jsou vhodné pro menší pracovní skupiny či vinárnu vhodnou pro 30 osob. Samozřejmostí je zajištění parkování na soukromém parkovišti pár kroků od zámku.

Perlou zámeckých prostor je pak Oválný sál v barokní prelatuře, osobním sídle opata, které bylo navrženo architektem Santinim. Opat zde přijímal návštěvy a vedl důležitá jednání. Sál pojme až 120 sedících osob a dominuje mu dechberoucí nástropní freska Karla Františka Töppera, která je původní a dosud nemusela být restaurována. Uspořádejte zde jedinečnou firemní akci, jež ve všech zanechá hluboký zážitek.

freskove-saly-event.jpg

Zámecké ubytování ve velkém stylu

Ubytování vás tu čeká velmi netradiční. Noc můžete strávit v prostorách šlechtické akademie, ve mlýně ze 17. století nebo v barokní věži, ze které budete mít výhled na celý areál. Prostory byly citlivě zrekonstruované v minimalistickém a moderním duchu tak, aby si udržely svého genia loci. Autorkou všech interiérů je známá designérka Alexandra Dýcková.

Jedinečné jsou také apartmány v zahradníkově domku z 18. století, který prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Apartmány se sice liší barvami, ale všechny jsou plné přírody. Spojuje je důraz na přírodní materiály i na propojení starého s novým. Součástí interiéru je nábytek z depozitáře zámku i antik obchodů.

Kultura na každém rohu

V rámci teambuildingu si můžete vyrazit také do místního Muzea nové generace, které jako jedno z mála dovoluje sahat na exponáty, dokonce k tomu přímo nabádá. Jeho součástí jsou animované příběhy, hry světel a stínů i interaktivní exponáty. Navíc si jej projdete vlastním tempem, na recepci totiž dostanete sluchátka s audioprůvodcem.

Vydat se pak můžete i na jednu z prohlídek společně se zámeckými průvodci. V prohlídce Po stopách Santiniho se seznámíte s jedinečnými stavbami významného architekta Jana Blažeje Santiniho-Aichla, prohlídka Za zdmi kláštera vám zase představí areál zámku, bývalého cisterciáckého kláštera vybudovaného ve 13. století, a to, jak život v takovém klášteře probíhal. Anebo se můžete vydat na interaktivní prohlídku Po stopách zámeckého hospodáře, která vás zavede na místa spojená s barokním i cisterciáckým hospodařením v zámeckém areálu.

freskove-saly-konference.jpg

Zarezervujte si svůj zámecký teambuilding

Pokud byste rádi zažili jedinečný firemní zážitek, neváhejte zámek kontaktovat. Jeho profesionální organizační tým pro vás připraví akci na míru přesně dle vašeho přání. Staňte se i vy součástí zámeckého příběhu a nechte na sebe působit zdejší kouzlo.

www.zamekzdar.cz

ČTĚTE DÁLE

BOTANICKÁ ZAHRADA V LIBERCI VÁS OHROMÍ

Botanická zahrada v Liberci je nejstarší botanickou zahradou v České republice. Její historie sahá až do roku 1875. Komplex devíti expozičních skleníků v sobě skrývá exotické rostliny z celého světa.

Opava slaví 800. Buďte u toho!

„Perla Slezska“ v letošním roce slaví úctyhodných 800 let. Městská práva jí přiřknul Přemysl Otakar I. dekretem v roce 1224 a od té doby zažila mnohé.

TÁBORSKÉ KULTURNÍ LÉTO

Město Tábor v létě nabídne rozmanité kulturní akce. Těšit se můžete na stálice letního programu Jazzový Tábor a festival pouličního divadla Komedianti v ulicích. Rekonstrukcí historické bitvy vzdáme hold husitskému hejtmanu Janu Žižkovi, jenž skonal právě před 600 lety.

BTC Prague 2025. Prozíravý bitcoiner kupuje Early Bird!

Jsi fanatik do bitcoinů? Věříte v tuto technologii a považujete Bitcoin za nadřazený všem ostatním kryptoměnám? Chtěli byste přijet do Prahy a poslechnout si některé z největších učitelů na téma Bitcoin, kteří se s vámi podělí o svá moudra, a zároveň se setkat s dalšími hodlery a fanoušky Bitcoinu?

Kunovice se vrátí do zlatého věku letectví. Na přehlídce tam představí jedinečnou kolekci uniforem ČSA

Letecké muzeum v Kunovicích bude v sobotu 20. 7. večer patřit fanynkám a fanouškům módy, uniforem a Československých aerolinií. V rámci jedinečné přehlídky nazvané "ČSA se vrací do Kunovic!" tam modelky a modelové předvedou historii této letecké společnosti zhmotněnou v dobových stejnokrojích palubního personálu.

Hvězdárna Štefánikova má opět „okno ke hvězdám“

V dubnu letošního roku byl konečně znovu nainstalován zpět do kopule Štefánikovy hvězdárny největší dalekohled. Tento jedinečný přístroj, který váží 5,5 tuny, prošel v uplynulých dvou letech v německé Jeně kompletní renovací. Nejen o jeho renovaci jsme si povídali s vedoucím Štefánikovy hvězdárny Tomášem Proseckým a ředitelem Hvězdárny a planetária hl. m. Prahy Jakubem Rozehnalem.