30. října 2025, svátek má Tadeáš
Kotelna v areálu Uhelného mlýna, eventový prostor kousek za Prahou

Kotelna v areálu Uhelného mlýna, eventový prostor kousek za Prahou

Během celého 20. století tu hned vedle železniční trati Praha-Drážďany v tisících rukou cinkaly šroubky a libčický industriální park se svým lomozem a dalekým dosahem patřil k významným průmyslovým srdcím, přeživším staré mocnářství. To však s koncem jedné a posléze i další historické éry dotepalo až téměř do úplného ticha, které nakonec před dvaceti lety ještě spláchly povodně. Ale nikdy není pozdě a část dříve průmyslového areálu Libčických šroubáren vstala z popela! Objekty Uhelného mlýna a Kotelny důstojně ožily k novým potřebám dnešního světa a staly se vyhledávaným místem pro konání firemních a společenských akcí.

05-eventova-hala-konference.jpeg

Pražský architekt Patrik Hoffman totiž souostroví bývalých industriálních staveb z autentické lokální cihlové výstavby vrátil citlivou rekonstrukcí zpět do života. Rekonstrukce byla tak zdařilá, že se tu dnes konají různé akce daleko širšího než národního charakteru. Lokalitu totiž pro její kvalitu a funkčnost vyhledávají nejen české, ale i zahraniční agentury a společnosti. Natáčí se tu filmy, prezentují nové modely nových vozů a jiných výrobků, ale především konají firemní akce, konference a teambuildingy.

07-eventova-hala-konference.jpg

Doslova „chrámová“ Kotelna, se stala pro firmy místem, kde se mohou po covidovém intermezzu a útlumu konečně sejít se svými zaměstnanci a strávit tu v tvůrčím sdíleném pracovním rytmu celý den. Dopoledne začíná konferencí, odpoledne pokračuje workshopy a končí večírkem. Prostory se plynule přelévají z jedné funkce do druhé, pokaždé jsou trošku jiné a přitom zůstávají přesvědčivé a tak nějak šité na míru tomu kterému brandingu či akci. Díky tomu, že je areál vně města, nejsou tu žádná noční hluková omezení a proto se mohou večerní programy protáhnout až do velmi pozdních hodin.

05-1konference-cdominik-kucera.jpg

Objekt nabízí 1500 m2 skvěle zrekonstruovaných prostor o několika úrovních a přitom bezbariérově přístupných. Multifukční prostory mají navíc výjimečný výhled do krajiny s řekou Vltavou, lemovanou skalami. Celková vnitřní kapacita je komfortně kolem 500 osob, ale vždy záleží především na tom, jak se prostory uspořádají a funkčně přetvoří. Přitom platí, že eventová část je spíše konferenční, zatímco druhá, nižší a podlouhlá část objektu, orientovaná k řece, se ponejvíce využívá jako restaurace s dostatečně vybaveným zázemím pro catering. Každý, kdo sem příjde ocení nejen čistotu architektonického řešení, ale také propojení s vnějším prostředím a venkovní udržovanou relax zónou, využívanou jak v létě, tak i v zimě. Každý nenápadný detail má svou funkci, vše je nenápadné a přitom logicky uspořádané, prostory jsou celkově velkorysé a vstřícné. V zimních měsících je větší poptávka po firemních večírcích nebo gala večeřích se společenským programem, v létě je tu zase prostor pro svatby, vše na sebe tak nějak navazuje, odvíjí se v přirozeném toku času.

04-eventova-hala-konference.jpg

Ačkoli se eventové prostory nenacházejí ve městě, jsou dobře dostupné a klienti rádi přicestují na místo akce vlakem. Cesta z centra Prahy trvá jen půl hodiny a přitom speciálně vypravený vlak doveze hosty až přímo ke Kotelně a po ukončení programu je zase odveze zpět. Velkou výhodou pro pořadatele je, že odsud už není úniku a tak dává smysl, aby byl program celodenní, s přesahem do večerních hodin. Areál Uhelného mlýna a Kotelny je vlastně architektonický recyklát ke kterému logicky patří doprava bez uhlíkové stopy. Nicméně ti, kdo potřebují přijet autobusem nebo vlastními vozy, ocení velkokapacitní odstavné plochy.

13-vlak-noc.jpeg

Sousední menší objekt Uhelného mlýna firemní akce často vhodně doplňuje svým kulturním programem. Je tu galerie současného umění, ale firmní klienti často ocení i na míru šitou komentovanou prohlídku areálu s celým jeho zajímavým příběhem, završeným novodobou konverzí. Kotelna, která v době největší slávy areálu vyráběla páru pro pohon šroubárenských technologií, je dnes vyhledávaná jako zcela originální eventový prostor s dobrou vybaveností a připraveným gastronomickým zázemím. Pokud patříte mezi ty, co tu již byli, jistě nám dáte zapravdu a pokud jste prostory ještě neokusili, tak neváhejte, nastává čas firemních akcí a večírků!

 

Objednávky pronájmu prostor:
um@uhelnymlyn.cz

www.uhelnymlyn.cz

um-logo-mail2.png

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Jak vybírat barvu klobouku k zimním outfitům?

Zima bývá obdobím tlumených barev, ale to neznamená, že se musíte omezovat jen na černou či šedou. Neutrální odstíny, jako je béžová, hnědá, šedá nebo tmavě modrá, jsou spolehlivou volbou, pokud chcete nosit klobouk, který se hodí ke všemu. K elegantnímu šedému kabátu skvěle ladí světle hnědý klobouk, zatímco béžový kabát můžete doplnit kontrastní tmavě modrou nebo vínovou barvou.

Nová éra elektrických SUV

MG Motor uvádí na český trh zcela nový model MGS5EV – čistě elektrické SUV, které spojuje moderní design, špičkovou technologii, vysoký výkon a dostupnou cenu. Tento vůz je důkazem, že elektromobilita může být nejen ekologická, ale i stylová, praktická a zábavná. MGS5 EV je navržen pro každodenní život, víkendové výlety i dlouhé cesty – bez kompromisů.

E-shop Activáček se mění na Activa.cz

Na e-shopu activa.cz se vybavíte na školní rok a už nemusíte vůbec nikam chodit. Společnost Activa působí v oblasti kancelářských a školních potřeb od roku 1992.

Osmany Laffita a prestižní modelky ovládnou Czech Fashion Week 2025

Největší módní událost podzimu je za dveřmi! Již v pátek 24. října 2025 se PVA EXPO Praha promění v centrum módy, elegance a inspirace. Czech Fashion Week 2025 přinese nezapomenutelnou módní show s bohatým doprovodný programem, který propojí špičkovou módní tvorbu s oslavou významného jubilea legendárního návrháře Osmanyho Laffity.

Giro Pizza konečně v Praze – ideální na teambuildingy a firemní večírky - neomezená ochutnávka pravé neapolské pizzy v Rossopomodoro na Vinohradech

Rossopomodoro, autentická neapolská restaurace na Vinohradech, přináší do Prahy oblíbený italský koncept Giro Pizza – večer, kdy se stoly zaplní nekonečným proudem čerstvě upečených oválných pizz, servírovaných na podlouhlých dřevěných prkénkách. Konečně nemusíte dlouze vybírat z menu – ochutnejte všechny pizzy, které máte rádi!

Rozhovor: KOJU. Česká značka, která přinesla svěží energii do zdravého životního stylu

Zázvorové shoty Koju se staly symbolem moderního a zdravého životního stylu. Ručně vyráběné, nepasterizované a vždy čerstvé – právě díky tomu si získaly srdce tisíců fanoušků po celé České republice. Filozofie značky stojí na čtyřech jednoduchých, ale zásadních principech: čerstvost, rychlost, kvalita a poctivost. Každá lahvička vzniká z prémiových surovin, především z BIO zázvoru dováženého z Peru, a putuje k zákazníkovi už do 24 hodin od výroby. Za značkou stojí tým, který věří, že zdraví začíná u každodenních drobných návyků – třeba u jednoho malého shotu. V rozhovoru se dozvíte, jak takový proces výroby probíhá, čím se Koju liší od běžných energy drinků a proč jejich filozofie oslovuje stále širší komunitu lidí, kteří chtějí svému tělu dopřát to nejlepší.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.