Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
19. března 2024, svátek má Josef
Monika a Lucie Wolfovi: Vyrábíme originální hypoalergenní šperky s broušenými kamínky

Monika a Lucie Wolfovi: Vyrábíme originální hypoalergenní šperky s broušenými kamínky

Za značkou MW Bižuterie se skrývá maminka s dcerou, které pro vás již od roku 2011 ručně vyrábí originální hypoalergenní šperky s broušenými kamínky. „Věříme, že si u nás vybere opravdu každá žena, protože mezi našimi šperky naleznete, jak decentní jednobarevné kousky, tak divoké barevné kombinace. Mezi naše oblíbené motivy patří různobarevné mandaly, díky kterým si naši tvorbu opravdu s nikým jiným nespletete,“ říká Lucie Wolfová (28).

dscn2791.jpeg img-2860.jpeg

„Mamku vždycky bavily ruční práce. Vyšívala, pletla atd. Začínala s vyráběním šperků z korálků a v roce 2011 objevila, že je možné vyrábět šperky z kamínků. Zkusila to a byla z toho tak nadšená, že začala vymýšlet nové a nové kombinace, a to postupně korálky úplně vytlačilo,“ popisuje začátky podnikání Lucie Wolfová s tím, že výroba šperků se postupně stala jejich společným koníčkem. 

Dělba práce

„Většinu vyrábí mamka, já jen výjimečně. Mou hlavní náplní práce je starost o e-shop a sociální sítě, abych na mateřské nezakrněla. To znamená i fotografování všech šperků, upravování snímků a následné vkládání na e-shop a sociální sítě. Ale někdy je to tedy opravdu náročné, protože naše dvouletá Jasmínka je pěkné číslo,“ usmívá se Lucie, která vystudovala Biologii na Přírodovědecké fakultě UK. Její maminka Monika (50) pak pracuje jako přístrojová optička a šperky vyrábí pouze ve svém volném čase. 

img-4498.jpeg img-4053.jpeg

„Nemáme ani žádné speciální prostory. Mamka tvoří u sebe doma, kde vznikají i fotografie. Vždy musím vychytat počasí a čas, kdy je nejlepší světlo, protože na umělém světle se mi je ještě tak hezky a věrohodně zdokumentovat nepodařilo. Mám ráda, když fotografie odpovídají skutečnosti, aby zákazníci nekupovali zajíce v pytli. Ale i tak nám všichni říkají, že naživo jsou šperky mnohem krásnější než na fotografii, na té prostě nelze zachytit ten jejich třpyt. Proto jsem na sociální sítě začala přidávat videa, kde je krásně vidět, jak se třpytí,“ vysvětluje Lucie. 

Jako Popelka 

Samotná výroba jednoho kousku vyjde podle velikosti na 5 - 15 minut, ovšem mnohem více času zabere správný výběr broušených skleněných kamínků, z nichž bude šperk vyroben. Ty se následně musí připravit do mističek, protože je zapotřebí pracovat relativně rychle, než hmota zatuhne. 

„Čím více barev je potřeba, tak tím je to samozřejmě složitější. Poté se musí alespoň 24 hodin počkat, než se může šperk vyčistit. A pak je připraven pro novou majitelku. Pro mě je osobně nejnáročnější část výrobního procesu následný úklid všech kamínků, protože se mi už kolikrát stalo, že jsem do sebe nasypala špatné velikosti, a to je pak musím třídit jako Popelka.“   

Alergie není překážka 

Důležitou informací je, že všechny šperky od Lucie a Moniky jsou vhodné pro alergiky, protože jsou pokoveny hypoalergenním kovem. 

284495292-5658753514157401-2369618520588623840-n.jpg 295316365-707267923775204-4638223917014147693-n.jpg

„Máme v rodině alergiky na některé kovy, i já sama s tím mívám problémy a spousta známých v okolí také nemůže nosit všechny náušnice, protože je pak bolí ušní dírky. Tak se opravdu snažíme vybírat komponenty, které tyto problémy nezpůsobují, protože pro spoustu žen je to hodně důležité. Přece jen, i kdyby byly náušnice sebekrásnější, tak by si je nepořídily, kdyby jim doma pouze ležely ve šperkovnici. A my máme radost, že se za námi zákaznice vracejí a potvrzují nám, že jim naše náušnice opravdu žádné problémy nezpůsobují. A jako bonus šperky nečernají, takže není potřeba je každou chvíli čistit. Když se vám zdají už méně lesklé, tak je jen očistíte vlhčeným ubrouskem a utřete do sucha a jsou zase jako nové,“ líčí Lucie a dodává, že momentálně se s maminkou zaměřují nejen na jedinečné náušnice ve tvaru mandaly, ale také na psí motivy

dscn2944_1.jpeg

 „Zjistily jsme, že z kamínku ve tvaru srdíčka se s pomocí malých kulatých kamínků dá vytvořit krásná pacička, tak jsme jich pár vyrobily a měly velký úspěch. A potom jsme objevily kamínky ve tvaru pejsků, které se dají vložit do přívěsků a společně s náušnicemi je to krása. V září nás čekají i nějaké výstavy pro pejskaře, tak se nám tento sortiment hodí. Na jednu výstavu dokonce zajišťujeme první cenu pro nejkrásnějšího voříška.“

Co kus to originál 

 Šperky si můžete vybrat jak hotové na e-shopu, tak si je objednat na zakázku dle svých představ.

dscn3547.jpeg dscn4043.jpeg

„Ženy nám třeba posílají fotografie šatů a my podle nich šperky vymýšlíme. Vyrábíme třeba náušnice pro jednu zákaznici, která se věnuje lukostřelbě. Dělaly jsme pro ni náušnice, které připomínaly terč a také náušnice, které jí ladily k dresu, luku a šípům. Dále si u nás často objednávají šperky na závody s koňmi, tam jsou potřeba hodně velké náušnice, které se pořádně třpytí a jsou vidět na dálku,“ zakončuje vyprávění Lucie s tím, že v neposlední řadě rády dělají šperky pro nevěsty, které je chtějí sladit třeba se svatební kyticí.

 

 

Kontakt 

Telefon: + 420 604 734 549

E-mail: mwbizuterie@seznam.cz

Web: mwbizuterie.cz

Facebook: MW Bižuterie 

Instagram: mw_bizuterie

 

ČTĚTE DÁLE

Show Must Go On!

Společnost se specializuje na realizaci originálních teambuildingových programů po celé České republice i v zahraničí. Správné teambuildingy posilují vztahy, podporují spolupráci a zvyšují motivaci zaměstnanců, což vede k vyšší efektivitě a lepší pracovní atmosféře.

Meandry Prahy: neotřelý průvodce městem pro děti a jejich rodiče

Proč a za čím dnes chceme cestovat? Stačí se zeptat ChatGPT a umělý mozek lidstva vám naplánuje celý cestovní itinerář, v němž nebudou chybět módní místa ani osvědčené turistické taháky. Své zážitky je pak možné sdílet na sociálních sítích a porovnat v mřížkovém schématu s ostatními cestovateli, jak podobnou cestu jste zažili. Jenže co když se chcete nechat překvapit? Prožít daný okamžik v přítomnosti? Objevit na sociálních sítích neobjevené? A co teprve když cestujete s dětmi?!

Už jste byli na oslí stezce a vyzkoušeli oslí trekking?

Oslí trekking, neboli procházka s oslíkem je zábavná, ale i rozvíjející aktivita. Putování krásnou přírodou v oslí společnosti vás obohatí o jedinečné okamžiky, uvede do pohody, pomůže zapomenout na stres a načerpat novou energii. Na delších výletech Vás čeká farmářský piknik, který oslík ponese ve speciálních brašnách a tak můžete putovat nalehko a naplno si užívat krásu okolní přírody.

Festival TANEC PRAHA spouští předprodej Prvních 10 dní s výraznou slevou – staňte se Early Birds!

Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA, který tradičně patří k vrcholům sezóny v České republice, v červnu vstoupí do 36. ročníku. Jaký bude? Mimořádně různorodý a pestrý. Všechna představení se navzájem výrazně odlišují, ať už tématem či provedením. Jedno však mají společné – schopnost bourat prostřednictvím tance hranice států, genderu, ras i věku.

Zářivé jaro v Českých Budějovicích

S jarním probuzením města odzvonilo zimě, a České Budějovice ožívají do radostné nálady! Nechte se pozvat na tři nejvyhledávanější akce, které oživí centrum města a přinesou radost nejen místním, ale i návštěvníkům.

Finančníci těšte se! Je tu MoneyFest

Chcete získat nejnovější informace ze světa financí a posílit své dovednosti, které vám pomohou ve vašem podnikání? Pak nepropásněte nezávislou finanční konferenci MoneyFest. Propojujeme totiž finanční profesionály, kteří chtějí získat cenné know-how od zkušených odborníků.