Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
NEJBAREVNĚJŠÍ BĚH VAŠEHO ŽIVOTA!

NEJBAREVNĚJŠÍ BĚH VAŠEHO ŽIVOTA!

Centrální park na Praze 13 bude v červnu 2023 opět patřit oblíbenému rodinnému běhu plnému zábavy, zážitků a hlavně barev. Na již 9. ročník akce Barvám Neutečeš se letos v Praze můžete těšit už 10. 6. ve dvou vlnách. První běh odstartuje v 11:00, druhá vlna se může na start těšit v 14:00.

008326-50-082454.png

Běh, ve kterém není hlavním motivem rychlost, ale především zábava. Zapomeňte na konkurenci nebo věkové limity, přijďte si prostě užít barevný den. Děti, teenageři i dospělí, mladí i staří, jednotlivci, skupiny či rodiny s dětmi – zúčastnit se může opravdu každý! Trasa je dlouhá 5 km a lze ji zdolat během či chůzí. Cílem je proběhnout pět barevných zón, v nichž se účastníci nechají zasypat barvami o co se postará #barevnytym. Nikdo tak nemá šanci barvám uniknout.

kopie-souboru-doprovodny-program-7.png

O zábavu bude postaráno nejen na trati, ale i v cíli, kde bude připravený bohatý doprovodný program se spoustou aktivit pro děti i dospělé, a to vše za účasti kapely YesBrothers.

Přesvědčte se sami!

Pětikilometrovou trať, pět barevných zón a bohatý doprovodný program si mimo Prahu užijí i další česká města. Barvám Neutečeš odstartujeme návštěvou Českých Budějovic (6.5.), poté se přesuneme do Olomouce (13.5.), následovat bude Ústí nad Labem (18.6.) a celou sérií barevného šílenství ukončíme v Pardubicích (12.8.).

Více informací o akci a také registrační formulář najdete na internetových stránkách
www.barvamneuteces.cz

bota-final-barvy-23.png

ČTĚTE DÁLE

JATKA FEST OVLÁDNOU AREÁL PACOVSKÉHO ZÁMKU UŽ PO JEDENÁCTÉ!

Festival se každý rok překonává a letos sází jednu hvězdu za druhou. Do krásného prostředí zámeckého areálu totiž přiveze své největší hity DIVOKEJ BILL, POLETÍME? a král českého rocku DAVID KOLLER. Pódium ovládne legendární MŇÁGA A ŽĎORP a pod kůži se vryje VYPSANÁ FIXA. Bez stálic festivalu POKÁČE a UDG by se JATKA FEST rozhodně neobešel. Na festival se vrátí i PEKAŘ, JAKUB DĚKAN, NEBE, SILUETY, POST - IT, PATRIK MALÝ a celou sestavu uzavře TOTÁLNÍ NASAZENÍ.

Lampion školám – Umělecké vzdělávání a jeho hodnoty v základním školství

Divadlo Lampion pořádá 23. května 2024 ve spolupráci s oddělením školství Magistrátu města Kladna a Národním informačním střediskem pro kulturu (NIPOS) sympozium pro ředitele a pedagogy kladenských základních škol.

Letní divadelní festival na jihu Čech Jižní Svéráz se blíží

Unikátní site-specific divadelní festival, který je součástí vítězného konceptu Evropské hlavní město kultury 2028, propojí sílu Jihočeského divadla, Divadla Continuo a REZI.DANCE Komařice.

Tajemný svět nejznámějších superhrdinů se v červnu otevře v zážitkovém obchodě Heroes Park v Máji Národní

Aquaman, Spider-Man, Batman, Harley Quinn, Iron Man, Thor, Hulk a další legendární superhrdinové svými obdivuhodnými superschopnostmi baví a inspirují napříč generacemi. V červnu se jejich svět plný dobrodružství a tajemných příběhů otevře v unikátním zážitkovém obchodě Heroes Park v Máji Národní v centru Prahy! Milovníci komiksů i všichni ostatní, kteří si na vlnách fantazie, interaktivní zábavy a nekonečného dobrodružství rádi odpočinou od každodenních starostí, si z Heroes Parku odnesou nezapomenutelné zážitky, ale také ikonické figurky. V Heroes Parku najde každý svého hrdinu!

Scéna na Občanské plovárně v Praze vás zve na unikátní představení francouzské filmové hudby!

Francouzské filmy byly pro oko i ucho českého diváka atraktivní už za dob minulých. A právě hudba z nich se nám všem nenuceně vryla pod kůži na mnoho dalších generací. Je jen málo těch, kterým by nebyl povědomý veselý hvízdaný pochod četníků ze Saint-Tropez, romantický klavírní motiv nezkrotně zamilované Angeliky, či ostré žestě Fantomasovy varovné fanfáry.

V polovině května dorazí do Prahy 30 vinařů. Dovezou šest tisíc lahví růžového vína

Celkem 46 stánků, 30 vinařů, degustace růžových vín a klaretů, k tomu vhodná gastronomie, bohatý doprovodný program – to vše nabídne už 13. ročník festivalu Růžový máj. Ten proběhne 18. května na pravém břehu Vltavy na Rašínově nábřeží.