Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
7. května 2024, svátek má Stanislav
Největší výstavu ledových soch v Česku už vidělo přes 30.000 návštěvníků

Největší výstavu ledových soch v Česku už vidělo přes 30.000 návštěvníků

V pražských Riegrových sadech právě probíhá výstava ledových soch ICE MAGIC. Více než sto osmdesát tun ledu zpracovali umělečtí řezbáři z celé Evropy a vytvořili sedmdesát ledových soch inspirován pohádkovýma postavami jako například včelku Máju, Krtečka nebo čtyřme-trového mamuta Mannyho z filmu Doba ledová.

ice-magic-fikota-20231221-dsc-0586_1.jpg

„Poté, co byla výstava vloni velmi úspěšná na Slovensku, jsme se rozhodovali mezi polským Zakopaným a Prahou, ale když jsme viděli kouzelné Riegrovy sady, bylo rozhodnuto. Nacházíme se v oblíbeném parku ozdobeném světýlky, teplým občerstvením a ohništěm, v kombinaci s návštěvou stanu s pohádkovými sochami z ledu si odsud odnesete opravdu krásný nevšední zážitek,“ říká ředitel výstavy Marek Zelnický.

ice-magic-fikota-20231221-dsc-0576.jpg

Pohádkový svět z čirého a barevného ledu vznikal v centru Prahy čtyři týdny. Mistři ledového řemesla přijeli pod vedením uměleckých řezbářů Adama Bakoše ze Slovenska a Jana Paďoura z Česka vytvořili sedmdesát soch ze známých českých i světových pohádek a filmů. Výstavu vzali útokem Mimoňové, kteří se zatoulali i mimo svoje stanoviště, proto je najdete se schovávat například za hrdiny z Ledového království Elsou, Annou a Olafem a dalšími. U ledové skluzavky pro nejmenší děti poznáte rodinu Addamsových a ohromí vás devatenáctitunový mamut Manfred z Doby ledové, největší socha výstavy.

ice-magic-fikota-20231221-dsc-0569_1.jpg

„Nejtěžší na výrobu nejsou velké figury, ale paradoxně detaily. Velkou práci dá v jednotlivých barevných kvádrech najít část s tím správným odstínem, který je zrovna potřeba a z něj doslova vykutat konkrétní detail, jako je třeba oko nebo část oděvu,“ popisuje řezbář Jan Paďour.

ice-magic-fikota-20231221-dsc-0441.jpg

Rodiny mohou využít zvýhodněné vstupné (dva dospělí plus jedno až tři děti). Ceny pro jednotlivce jsou od 199 korun.

ice-magic-fikota-20231221-dsc-0532.jpg

„Jsme velmi mile překvapeni reakcemi dětí, kterým se nejvíc líbí skluzavka ledového království, ale na své si přijdou určitě i dospělí. Právě chystáme valentýnskou verzi ledového křesla pro zamilované, kde si můžete na památku udělat netradiční fotku,“ dodává Zelnický.

Výstava je otevřena denně od 10 do 20 hodin a lístky si můžete zakoupit na místě nebo na internetových stránkách výstavy www.icemagic.cz. Výstava potrvá do 14. dubna 2024.

VÝSTAVA LEDOVÝCH SOCH ICE MAGIC V ČÍSLECH
70 ledových soch
9 pohádkových témat
180 tun ledu
23 uměleckých řezbářů
3 000 hodin tvorby
300 metrů čtverečních plochy výstavy
100 000 lidí očekávaná návštěvnost

Adresa: Ice Magic – Prague, Riegrovy sady 28/28, 120 00 Praha 2-Vinohrady (k areálu ICE
MAGIC se dostanete nejblíže z křižovatky ulic Na Švihance a Chopinova).

Otevřeno: Denně 10–20 hod.

Cena: Od 199 Kč děti do 12 let, senioři, studenti a ZTP/P. Od 249 Kč dospělý, k dostání je i
zvýhodněné rodinné vstupné
www.icemagic.cz

ČTĚTE DÁLE

VYPLUJ Z MĚSTA NA VODU a objev řeky středních Čech

Řeky středních Čech volají AHOJ!, tak jim odpověz a pusť se k vodě. Přinášíme ti tipy na vodácké výlety, ale i další aktivity kolem vody, které na tobě zaručeně nenechají nit suchou.

Dolní Slezsko – turistický ráj kousek od Prahy

Polsko je v kurzu, mnozí čeští turisté vyměnili po dlouhých letech Jadran za Balt a Alpy za polské Krkonoše. Dříve panovala mezi polskou a českou částí Krkonoš spíše neopětovaná láska, dnes už Češi objevují jinakost za polskou hranicí v masovém měřítku. Zjišťují, že polsky se Krakonoš řekne Liczyrzepa a vypadá jako obrovský jelen.

Pirátí zátoka je oázou zábavy v rušné Praze

Již čtvrtým rokem přináší zábavný areál Pirátí zátoka radost i sportovní vyžití. Oáza zeleně a klidu se nachází pod Branickým mostem v ulici Vltavanů v Praze 4 Braníku. Areál každoročně rozšiřujeme o další aktivity a tak dokážeme zabavit nejen nejmladší, ale celé rodiny i skupiny dospělých.

Pražský filmový orchestr pod taktovkou dirigenta Jiřího Korynty vystoupí v Kladně

Pražský filmový orchestr pod taktovkou dirigenta Jiřího Korynty přináší velkolepý koncert, který nás čeká 23.11.2024 ve velkém sále Domu Kultury na Kladně!

Zlín. Objevte jedinečné město v zahradách

Rozlohou patří mezi jedno z nejmenších krajských měst v Česku. Koncepčně je to ale neuvěřitelné místo, které nemá u nás obdoby. Město plné zeleně a architektonických zajímavostí. Místo, které Tomáš Baťa vystavěl na principech továrny v zahradách. Poznejte experimentální architekturu, design, významné vily i baťovskou historii. Toto město z červených cihel nadchne každého, kdo ho objeví.

Městského divadla Kladno: divadlo má vzbuzovat emoce

V září vstoupí kladenská činohra do své 110. profesionální sezony. A jelikož si takové jubileum zaslouží speciální péči, připravuje MDK jak zajímavý dramaturgický plán tak i řadu off-programových akcí. Divadlo právě spouští prodej předplatného na novou sezonu, a tak jsme se zeptali jednatele divadla Jana Krafky, co nás v příští sezoně čeká.