29. května 2025, svátek má Maxmilián
Oblíbené Zrno Zrnko otevřelo osmou pobočku v Praze – Pekařské Bistro v Revoluční ulici

Oblíbené Zrno Zrnko otevřelo osmou pobočku v Praze – Pekařské Bistro v Revoluční ulici

Příznivci výběrové kávy a poctivých dobrot z pekařské pece mají novou zastávku v centru Prahy. Právě dnes otevřelo Pekařské Bistro Zrno Zrnko Revoluční a má vše, co zákazníci na Zrno Zrnko milují. Kvalitní výborné slané i sladké pečivo, řemeslný chléb, domácí zákusky, čerstvě praženou kávu, férový a udržitelný přístup k surovinám, vášeň pro řemeslo i laskavý přístup k zákazníkům. V Revoluční ulici vzniklo kromě prodejny ve stylu „artisan bakery” také bistro s příjemným posezením, klidnou atmosférou a celodenní nabídkou pokrmů – brunchů, sendvičů, plněných ciabatt.. Otevřeno je denně do 22.00.

zrno-zrnko-revolucni-9-smaller.jpg

„Máme velkou radost, že otevíráme osmou pobočku Zrno Zrnko právě na kraji gastro-zóny okolo Dlouhé třídy a můžeme tam přinést, co tam podle nás chybělo: dobrou kavárnu s výběrovou kávou a poctivé řemeslné pečivo. V základních aspektech je Pekařské Bistro Zrno Zrnko Revoluční podobné našim ostatním pobočkám. Nechybí nejoblíbenější produkty, jako je kváskový chléb, bagety, koláče, croissanty či loupáky," říká Ondřej Kuchař spolumajitel řemeslné pekárny Zrno Zrnko, a dodává: „V mnohém je ale nové bistro odlišné a jedinečné. Nově jsme obsadili pozici creative chef, kterým je May Tran Hru – spolumajitel Bistra Večerka v Brně a zakladatel kmbch coffee s mnohaletými zkušenostmi v gastro byznysu. Těšíme se na nové myšlenky a kreativní nápady, kterými naše produkty a novou pobočku obohatí. Oproti ostatním provozovnám zákazníkům v Revoluční nabízíme například dorty od Happy pops Moniky Peleškové.”

zrno-zrnko-revolucni-10-smaller.jpg

Zrno Zrnko je řemeslná pekárna v pražských Nuslích. Přídavné jméno „řemeslná” v případě této pekárny není jen dobře vypadající slůvko bez obsahu, ale každodenní realita. Kváskové chleby, bagety, koláče, croissanty, loupáky… každý kousek tady pečou z těch nejlepších základních surovin, převládá ruční práce, která je jemnější než stroje, a těsto dostává dostatek času, aby se naplno rozvinula jeho chuť. Pekařské kavárny Zrno Zrnko najdete vedle Nuslí (Čestmírova 17a) také na Tyláku (roh Bělehradské a Rumunské), na Senovážném náměstí (Senovážné nám. 978/23), v centru Brumlovka (Vyskočilova 1422/1a), v Holešovicích (Palác Elektrických podniků, Bubenská 1477/1), v Dejvicích (Dejvická 574/33), na Smíchově (Toyen 3410/7, Praha 5) a nově přibylo Pekařské Bistro v Revoluční ulici. K výtečnému pečivu si v Zrno Zrnko můžete dát stejně delikátní kávu. Zrno Zrnko má vlastní espresso směs – výsledek spolupráce se znalci z české pražírny Dos Mundos.

www.zrnozrnko.cz

zrno-zrnko-revolucni-3-smaller.jpg

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

VYBRANÉ AKCE

29.6.2025 10:30

Nedělní brunch

5.9.2025 - 6.9.2025

Bubbles Piknik Fest 2025

19.6.2025 - 21.6.2025

Metronome Prague

ČTĚTE DÁLE

KOGO Havelská

V srdci Starého Města se už 30 let píše příběh jedné z nejikoničtějších italských restaurací v Praze – Kogo Havelská.

Volba sládků se mění na Speciály z Prazdroje. Nabídku speciálních piv si sestaví sami hospodští

Plzeňský Prazdroj mění od května svůj program pivních speciálů. Projekt Volba sládků, který každý měsíc nabízel v limitované edici jedno speciální pivo ve vybraných hospodách a restauracích v Česku a na Slovensku, nahrazuje novým programem s názvem Speciály z Prazdroje. Ten nabídne hospodským možnost sestavit si vlastní kalendář pivních speciálů na míru. Vybírat budou moci během roku dohromady z deseti druhů piva ze stálé i sezónní nabídky.

Z pole les: NKT a Home for Trees mění krajinu i vztahy

Na kraji malých Mokrovrat leží pole. Dříve tu nic nežilo – půda byla třikrát zoraná, opuštěná, bez života. Ale letos na jaře se to změnilo. Do brázd mezi zbytky staré ornice se zasunula první sazenice. A hned za ní další. A pak další. Tři tisíce borovic, dubů a douglasek. Strom za stromem. Ruka v ruce – zaměstnanci a zákazníci společnosti NKT, společně s neziskovou organizací Home for Trees, opět zasadili nový kus budoucnosti.

Jedinečná interaktivní expozice Pilsner Urquell: The Original Beer Experience láká za zážitky i jídlem

Ponořte se do příběhu prvního zlatého ležáku přímo v historickém centru Prahy. Interaktivní expozice Pilsner Urquell: The Original Beer Experience přibližuje okolnosti vzniku plzeňského piva všemi smysly.

Pop up kavárna, gastro extravagance, přednášky i znovuotevřená vodárenská věž. Oslavy Holešovické tržnice startují již příští týden a návštěvníky čeká bohatý program

Holešovická tržnice je jako živý organismus, který dýchá s Prahou už více než století. Místo, kde se setkává syrová minulost s pulzující současností. Bývalá jatka, burza zvířat i zeleninový ráj – dnes scéna pro kulturu, jídlo a komunitu letos slaví 130 let od svého založení. Od 24. dubna do 14. května se zde odehraje série akcí, které svým osobitým způsobem propojí to nejzajímavější z minulosti a přítomnosti. Čekají vás zážitky, které vás překvapí, potěší a inspirují. Čas gastro performance BEEF, vůně starých receptů i futuristických chutí. Čas otevřené pop up kavárny s čítárnou a autentickým menu. Čas koncertů, které rozehrají Halu 17, i výstavy, která vás vezme na cestu časem až na samotný vrchol vodárenské věže.

Slepý test ležáků Prahy s rekordmanem: Kbelské pivo podruhé v řadě nejlepší

První pivní extraliga, respektovaný spolek znalců piva, podrobila na sklonku roku 2024 opětovnému testování pražské ležáky. A to tak, jak se to má dělat – anonymně ve slepém testu, přímo z výčepu, lednice nebo pultu, bez nominací, zápisného a sponzoringu. Za 15 let existence Extraligy však poprvé v soutěži o Krále Prahy zvítězil držitel koruny z předchozího roku – Kbelský pivovar se svou dvanáctkou 12 pilotů.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.