7. prosince 2025, svátek má Ambrož a Aenjamín
Oblíbené Zrno Zrnko otevřelo osmou pobočku v Praze – Pekařské Bistro v Revoluční ulici

Oblíbené Zrno Zrnko otevřelo osmou pobočku v Praze – Pekařské Bistro v Revoluční ulici

Příznivci výběrové kávy a poctivých dobrot z pekařské pece mají novou zastávku v centru Prahy. Právě dnes otevřelo Pekařské Bistro Zrno Zrnko Revoluční a má vše, co zákazníci na Zrno Zrnko milují. Kvalitní výborné slané i sladké pečivo, řemeslný chléb, domácí zákusky, čerstvě praženou kávu, férový a udržitelný přístup k surovinám, vášeň pro řemeslo i laskavý přístup k zákazníkům. V Revoluční ulici vzniklo kromě prodejny ve stylu „artisan bakery” také bistro s příjemným posezením, klidnou atmosférou a celodenní nabídkou pokrmů – brunchů, sendvičů, plněných ciabatt.. Otevřeno je denně do 22.00.

zrno-zrnko-revolucni-9-smaller.jpg

„Máme velkou radost, že otevíráme osmou pobočku Zrno Zrnko právě na kraji gastro-zóny okolo Dlouhé třídy a můžeme tam přinést, co tam podle nás chybělo: dobrou kavárnu s výběrovou kávou a poctivé řemeslné pečivo. V základních aspektech je Pekařské Bistro Zrno Zrnko Revoluční podobné našim ostatním pobočkám. Nechybí nejoblíbenější produkty, jako je kváskový chléb, bagety, koláče, croissanty či loupáky," říká Ondřej Kuchař spolumajitel řemeslné pekárny Zrno Zrnko, a dodává: „V mnohém je ale nové bistro odlišné a jedinečné. Nově jsme obsadili pozici creative chef, kterým je May Tran Hru – spolumajitel Bistra Večerka v Brně a zakladatel kmbch coffee s mnohaletými zkušenostmi v gastro byznysu. Těšíme se na nové myšlenky a kreativní nápady, kterými naše produkty a novou pobočku obohatí. Oproti ostatním provozovnám zákazníkům v Revoluční nabízíme například dorty od Happy pops Moniky Peleškové.”

zrno-zrnko-revolucni-10-smaller.jpg

Zrno Zrnko je řemeslná pekárna v pražských Nuslích. Přídavné jméno „řemeslná” v případě této pekárny není jen dobře vypadající slůvko bez obsahu, ale každodenní realita. Kváskové chleby, bagety, koláče, croissanty, loupáky… každý kousek tady pečou z těch nejlepších základních surovin, převládá ruční práce, která je jemnější než stroje, a těsto dostává dostatek času, aby se naplno rozvinula jeho chuť. Pekařské kavárny Zrno Zrnko najdete vedle Nuslí (Čestmírova 17a) také na Tyláku (roh Bělehradské a Rumunské), na Senovážném náměstí (Senovážné nám. 978/23), v centru Brumlovka (Vyskočilova 1422/1a), v Holešovicích (Palác Elektrických podniků, Bubenská 1477/1), v Dejvicích (Dejvická 574/33), na Smíchově (Toyen 3410/7, Praha 5) a nově přibylo Pekařské Bistro v Revoluční ulici. K výtečnému pečivu si v Zrno Zrnko můžete dát stejně delikátní kávu. Zrno Zrnko má vlastní espresso směs – výsledek spolupráce se znalci z české pražírny Dos Mundos.

www.zrnozrnko.cz

zrno-zrnko-revolucni-3-smaller.jpg

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Vánoční průzkum Too Good To Go: téměř polovina českých domácností připravuje na svátky příliš mnoho jídla

Zatímco vyhazování zbytků z Vánoc přiznává 28 % Čechů, téměř polovina uvádí, že se v jejich domácnosti na Vánoce připraví příliš mnoho jídla. Právě to je však nejčastějším důvodem vyhazování vánočních zbytků. Z průzkumu společnosti Too Good To Go, který byl proveden ve spolupráci s výzkumnou agenturou STEM/MARK, také vyplývá, že Češi za sváteční jídlo utratí v průměru 2000 Kč, 62 % z nich na něm však plánuje letos více šetřit.

Kultovní Five Guys konečně v Česku. První restaurace otevře 8. prosince v centru Prahy

Světově proslulý řetězec prémiových hamburgerů Five Guys konečně vstupuje do České republiky. Svou první českou pobočku otevírá v ikonickém obchodním centru Máj v srdci Prahy na Národní třídě. Restaurace poprvé přivítá hosty v pondělí 8. prosince.

Jak vznikají poctivé masové speciality. Příběh rodinné značky Čongrády

Co začalo v roce 2012 u dědečkova sporáku jako malý nápad, se dnes mění v příběh poctivého jídla, tradice a řemesla.

Typické momenty českých Vánoc, bez kterých si svátky neumíme představit. Jaké jsou neměnné okamžiky českých Vánoc?

Každý rok slibujeme, že letos to vezmeme s klidem, bez spěchu a bez zbytečného cukroví. A každý rok dopadneme stejně – čekáme s napětím na zlaté prasátko, ujídáme bramborový salát už u oběda a tajně doufáme, že kapr v trojobalu přežije do večera. Některé okamžiky českých Vánoc se prostě nemění – a možná právě proto je máme tolik rádi.

Vánoce v TADY CHUTNÁ: Čtyři restaurace, čtyři příběhy

Už jste ochutnali filet lososa podle Rybí kuchyně Jindřicha Vaňhy? Nebo víte, co je Znojmo 2025? Tak to byste měli. Vánoce jsou obdobím, kdy se tradice setkávají s moderní kuchyní. A právě tuto kombinaci letos přináší šéfkuchař David Kalina spolu s týmem restaurací Tiskárna Národní, Tiskárna Jíndřišská, Mincovna a U Tellerů. Inspirují se prvorepublikovými kuchařkami, starými technikami a vůněmi, jen v moderním, hravém pojetí.

Víno chutná v každém ročním období

Možná si říkáte, že víno patří hlavně k létu a vinobraní – ale zkuste si ho vychutnat i jindy. Sklenka červeného v podzimních plískanicích zahřeje stejně jako teplá deka a v zimě víno dodá tu správnou slavnostní atmosféru. Mělnicko-Kokořínsko je s vínem historicky spjato, a i když vinice odpočívají, místní vinaři rozhodně nespí.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.