22. prosince 2025, svátek má Šimon
První adventní neděle v Holešovické tržnici: maso, trhy a vánoční pohoda

První adventní neděle v Holešovické tržnici: maso, trhy a vánoční pohoda

Milovníci masa, pozor! Den řezníků se letos poprvé přesouvá do Holešovické tržnice a přináší jedinečný gastro zážitek. Termín připadá na první adventní neděli 30. listopadu a od 11.00 hodin nabídne výběr těch nejlepších masových specialit od špičkových českých řezníků a restaurací, které propojilo Naše maso patřící pod Ambiente. Přesun do tržnice není náhodný – právě zde vznikají nové podniky Ambiente a Holešovická tržnice se tak proměňuje v jedno z nejzajímavějších gastrocenter Prahy. Návštěvníky nedělní akce čekají také vánoční trhy plné tradičních řemeslných dárků a staročeských dobrot, takže Den řezníků je skvělou příležitostí propojit chuťové zážitky s vánoční atmosférou.

advent-v-holesovicke-trznici-3.JPG

Špičkové masové speciality a živá gastro atmosféra

Na prostranstvív těsné blízkosti Haly 27 (na Mlhovišti) se návštěvníci mohou těšit na pop-up menu mistrů řezníků. Atmosféru dokreslí harmonikář a tradiční řeznická soutěž, která pobaví malé i velké. Speciality si nachystali:

·       Naše maso – pražská šunka na chlebu, steak sendvič, uzený vývar;

·       Kantýna – stařený tatarák, gulášová polévka, bageta s trhaným hovězím, smažené hovězí dršťky;

·       Čestr – roastbeef s perigordskou omáčkou, vařený pupek s koprovkou, marinovaný kapr a nakládaná zelenina;

·       U Kalendů – vepřová líčka „Segedín“, rypáček s křenem, telecí dršťky Andula, buchtičky se šodó;

·       420 – telecí párek v rohlíku, prdelačka, kachní jelito, lovecký salám v rohlíčku;

·       Big Smokers – přeštík Pork Ribs a Pork Belly, Louisiana Boudin sausage;

·       Řeznictví Branická – mini jitrnička se zelím, pečené koleno s coleslaw salátem.

ambiente-natytheninja-0435-1.jpg

Adventní program Holešovické tržnice: klidné Vánoce s rodinou

Den řezníků přirozeně navazuje na širší adventní program Holešovické tržnice, který potrvá od 27. listopadu do 22. prosince. Na náměstíčku vedle Haly 22 vyrostou vánoční trhy s originálními a řemeslnými dárky, tradičními dobrotami a produkty pro domácí mazlíčky. Nabídka se bude v průběhu adventu částečně obměňovat, takže pokaždé objevíte něco nového – od designových drobností přes charitativní výrobky až po výběrové knihy. Každý adventní čtvrtek ožije Tržnice zimním kinem Svařák a film pod širým nebem, kde si lze vychutnat vánoční a romantické filmy se svařeným vínem nebo horkou čokoládou. Pro nejmenší je připravena úkolová stezka„Po stopách českých vánočních tradic“ (100 Kč/dítě), interaktivní adventní kalendářJežíškova pošta (50 Kč/známka), kde mohou děti posílat svá přání přímo Ježíškovi. Hala 22 nabídne tradiční sezónní suroviny – zeleninu, ořechy a další ingredience na štědrovečerní stůl, čerstvé vánoční kapry a stromky bez obalu (před Halou 22). Celý prostor dotvoříplstěná vesnička – Holešovický betlém výtvarnice Ivy Langrové, který bude během adventu každý týden obohacen o novou postavičku.Podrobné informace k adventu v Holešovické tržnici můžete sledovat na nově vzniklé microsite http://www.holesovickatrznice.cz/advent.

 advent-v-holesovicke-trznici-5.JPG

Den řezníků

30. 11. 2025
Holešovická tržnice, Praha 7 – na Mlhovišti (u Haly 27)
11:00 – 18:00
Více informací: https://www.holesovickatrznice.cz/advent

 advent-v-holesovicke-trznici-4.JPG

Adventní trhy Holešovická tržnice
Náměstíčko vedle Haly 22, Holešovická tržnice, Praha 7
27. 11. – 22. 12. 2025
Út–Pá 14.00–21:00, So–Ne 10.00–18.00 (pondělí zavřeno)

Více informací: www.holesovickatrznice.cz

advent-v-holesovicke-trznici-2.JPG

Zimní kino Svařák a film

Náměstíčko vedle Haly 22

Začátek v 18:00, vstup zdarma

·       27. 11. Láska nebeská

·       4. 12. Šílená noc

·       11. 12. Pelíšky 

·       18. 12. Tři oříšky pro Popelku

Více informací: www.holesovickatrznice.cz

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

POKOJ v Městském divadle Mladá Boleslav aneb Kdo touží po věčném klidu a proč?

Městské divadlo Mladá Boleslav uvedlo minulý týden (12. 12. 2025) původní hru Kateřiny Krobové a Vandy Hybnerové s názvem Pokoj. Jedná se reality show, ve které se utkají osobnosti české historie o vymazání z našeho společného hard disku a otevřou bouřlivou debatu, kdo si onen věčný pokoj zaslouží.

U Váhy: 300 let pražských příběhů a poctivé české kuchyně

Na Smíchově, jen pár minut od centra, stojí dům, který vítá hosty už víc než 310 let. Hostinec U Váhy není další turistická zastávka v centru – je to skutečný pražský hostinec s rodinným příběhem, poctivou českou kuchyní a atmosférou, díky které se i cizinec cítí jako štamgast.

Nejděsivější videohra všech dob se vrací na filmová plátna, SilentHilla jeho ikonická monstra znovu ožívají

Filmové zpracování kultovní hororové franšízy je zpět! A napjatě očekávaný návrat do postapokalyptického pekla i labyrintu vlastních nočních můr bude ještě děsivější a trýznivější. Když James obdrží tajemný dopis od své ztracené lásky Mary, táhne ho to zpět do SilentHill. Město, jak ho oba znali, se ale změnilo. Propadlo se do temnoty. James se tak musí při pátrání po Mary postavit nejen ikonickým stvůrám, ale i svým vlastním démonům, což ho dohání až na pokraj šílenství. Strach a smrt jsou všudypřítomné. Představa, že ztratí lásku svého života, je ale ještě hrozivější.Filmová adaptace druhého dílu herní sérieSilentHill, který magazín Time zařadil mezi stovku nejlepších videoher všech dob, bude v českých kinech k vidění od 22. ledna 2026 s podtitulem Noční můry.

Avatar: Oheň a popel míří do kin. Premiéra už 17. prosince

Už 17. prosince 2025 vstoupí do kin dlouho očekávaný film Avatar: Oheň a popel, další kapitola vizuálně i příběhově velkolepé ságy Jamese Camerona. Nový díl se vrací na Pandoru ve chvíli, kdy má tento svět divákům stále co nabídnout — nové prostředí, nové klany, nečekané zvraty i silné emoce.

Michelinský šéfkuchař Gal ben Moshe vaří svůj příběh v restauraci Parzival v Praze na Starém Městě

Šest let vařil Gal ben Moshe pod michelinskou hvězdou ve vlastní restauraci Prism v Berlíně. Teď v Praze otevírá restauraci Parzival, ve které prostřednictvím chutí a vůní vypráví svůj osobní příběh. Parzival je fusion fine diningová zážitková restaurace, kterou on sám popisuje jako hluboce osobní místo, kde sdílí všechny své gastronomické zkušenosti a vypráví je prostřednictvím jídla.

Dopřejte si kávové Vánoce. Máme pro vás tři tipy na neodolatelné kávové cukroví

Češi milují kávu. Je součástí našich rán, odpoledních pauz i večerních zklidněnípo rušném dni. A s blížícími se Vánoci je také skvělou inspirací pro něco, co milujeme snad ještě víc – pro cukroví. Vůně másla, vanilky a čerstvě namleté kávy dokáže vytvořit vánoční atmosféru, která je útulná, stylová a přitom moderní. A dobrou zprávou je, žedruhů kávového cukroví existuje mnohem víc, než byste čekali.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.