Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
Spotřebiče KVS MORAVIA, vyrobeno v Česku

Spotřebiče KVS MORAVIA, vyrobeno v Česku

Jedna věc k mnoha účelům. Přesně to je strategie společnosti KVS EKODIVIZE a.s., která vyrábí a dodává na trh řádu produktů, mimo jiné sporáky a kamna na pevná paliva – KVS MORAVIA.

-06a7869_1.jpg

Základním strategickým záměrem společnosti KVS EKODIVIZE byl před 25 lety, kdy tato firma v Horním Benešově na severní Moravě vznikla, vývoj a realizace technologií na zpracování průmyslových odpadů. Časem ale došlo k rozšíření její činnosti do dalších oborů.

Obor strojírenství byl výrazně posílen v roce 2003, kdy od společnosti Mora Moravia byl odkoupen závod ve Dvorcích. Tím došlo k převzetí výroby domácích spotřebičů na pevná paliva včetně výroby v oboru strojního obrábění, zejména rotačních součástí pro odběratele z různých strojírenských odvětví především leteckého a automobilového průmyslu. V současné době je ve Dvorcích vyráběn široký sortiment sporáků a kamen pod značkou KVS MORAVIA, který se dodává nejen na český trh lze je najít i v Německu, Francii, Velké Británii, Irsku, Rakousku, Itálii, Slovinsku, Finsku, Švédsku, Norsku, Polsku, Slovensku ale i v tak vzdálených destinacích, jako jsou Austrálie či Brazílie.

04.jpg

Spotřebiče KVS MORAVIA je možné použít jak ve městech či na vesnicích, tak na odlehlých místech například někde na chatě u řeky. Lze je zavést kamkoliv a vařit, přitom zásadní je nezávislost na jiných energetických zdrojích. Součástí nabídky jsou samozřejmě kamna a sporáky rozličných rozměrů a výkonů, včetně těch v provedení s teplovodním výměníkem. Kvalita jejich zpracování zaručí životnost až na desítky let. Všechny spotřebiče získali i certifikát, podle kterého splňují požadavky na Ekodesign lokálních topidel na pevná paliva, který je v Česku povinný již od roku 2020.

kvs6665.jpg

Ve sporácích a kamnech KVS MORAVIA je možné topit především dřevem a v současné době taky ekologickým palivem – dřevěnými briketami. Takový způsob vytápění dodává interiéru tu správnou vůni, která dotvoří dokonalou atmosféru domova.

Spotřebiče KVS MORAVIA mají zajímavý design, velmi dobrý poměr kupní ceny a kvality provedení, rozsáhlou distribuční síť, a působí zde i dnes důležitý fakt, že je to výrobek České firmy vyráběný v České Republice.

www.kvs-moravia.cz

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

LUSH je první kosmetickou společností na světě, která přešla na Prevented Ocean Plastic™

Doposud se podařilo jej využít na více než tři miliony plastových lahví* v rámci zásobování prodejen ve spojeném království. Britská kosmetická společnosti LUSH neustále hledá způsoby, jak inovovat obaly, zejména pokud pomáhají v její misi „zanechat svět krásnější, než jsme jej našli (Leave the world lusher than we found it“. V rámci toho celosvětově zavádí Prevented Ocean Plastic™.

Mámo, je to dobrý, vracejí nám přeplatek. Ale není to tím, že posíláte zbytečně vysoké zálohy na energie?

Také máte radost, když vám od dodavatele energií přijde faktura a po jejím otevření zjistíte, že máte přeplatek? Jasně, přeplatek je určitě příjemnější než nedoplatek, ale jak už to bývá - není všechno zlato, co se třpytí.

Udržitelnost v každém doušku: hliníkové plechovky hrají zásadní roli v budoucnosti cirkulární ekonomiky

Udržitelnost je aktuální téma, o němž se ve veřejných debatách živě diskutuje. Přestože k udržitelné budoucnosti může přispět každý jednotlivec, největší roli v jejím dosažení hrají velké nadnárodní firmy. Ty se snaží apelovat na zvýšení míry recyklace ve výrobě například plastových a hliníkových výrobků. Hliníkové plechovky jsou totiž jedním z nejpoužívanějších nápojových obalů na světě, velká část evropských států však přitom hliník recykluje méně než například Thajsko a další asijské země. 1 Správné třídění plechovek má obrovský ekologický potenciál – vytříděné hliníkové obaly lze totiž recyklovat prakticky donekonečna. 2

Jaká je ta správná dotace pro váš dům?

Nová zelená úsporám (NZÚ) vstoupila v září do nového období s větším objemem finančních prostředků a se změnami, které ještě více podpoří domácnosti v přechodu na úspornější bydlení. Pokud se i vy chcete podílet na zlepšení životního prostředí a udělat ze svého domova ekologičtější místo, pak byste měli vědět, jaké dotace můžete čerpat a za jakých podmínek!

Vznik dokonalého šálku kávy: od objevu prvního zrnka až po moderní trendy

Káva představuje pro miliony lidí po celém světě nápoj, kterým nastartují svůj den. Její bohatá historie sahá až do 9. století našeho letopočtu, ale příznivci tohoto lahodného nápoje hledají i dnes stále nové způsoby jeho přípravy. Kávová kultura se neustále mění a vyvíjí – víte, jaké jsou nejnovější trendy ve výrobě a pití kávy? A jaká tajemství se skrývají na cestě za dokonalým šálkem kávy?

Nejefektivnější podpora energetických úspor domácností

Udržitelnost, ekologie, zero waste, ale také úspora… Jedny z nejčastěji skloňovaných slov současnosti. Byla by chyba v souvislosti s nimi nezmínit jeden z nejefektivnějších programů v ČR zaměřených na úspory energie v rodinných a bytových domech. Je jím program založený v roce 2014 s názvem Nová zelená úsporám (NZÚ), jehož hlavním cílem je zvýšení energetické účinnosti budov a snížení emisí skleníkových plynů a dalších znečišťujících látek v ovzduší.