Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
25. dubna 2024, svátek má Marek
Zámek Zbiroh: předurčen na firemní akce a nádhernou dovolenou

Zámek Zbiroh: předurčen na firemní akce a nádhernou dovolenou

Zámek Zbiroh je přímo předurčen pro konání nejrůznějších eventů, jednání, konferencí, teambuildingů, family dnů, ale samozřejmě i ryze soukromých akcí jako jsou svatby a nejrůznější oslavy. Rádi zde pro vás zorganizují akci, kterou si vaši hosté či zaměstnanci užijí a která v jejich vzpomínkách nezapadne. Ostatně, jsou pro to vyzbrojeni dvaceti lety zkušeností. Z každého pokoje, salonku i každého kamene v překrásném prostředí anglického parku doslova dýchá historie. K dispozici je ubytování s wellnessem, zámecká expozice a krčma i lanové centrum.

zamek-foto.jpg

Zámek Zbiroh se nachází uprostřed malebné krajiny křivoklátských lesů a je bezesporu výjimečným místem na mapě naší vlasti.  Jeho vznik se datuje již od 12.stol., kdy se objevují  první zmínky o jeho založení a představuje tak nejstarší české šlechtické sídlo na našem území. Dominantou hradního nádvoří je nejstarší samostatně stojící hlásná věž u nás.  Nedaleko věže se nachází i hradní studna, jedná se o jednu z nejhlubších studen v Evropě se svými 163m.  O pár schodů výše můžeme obdivovat překrásnou gotickou kapli, která je ozdobou původního středověkého hradu. Kaple Nanebevzetí  Panny Marie je vysvěcena a konají se zde nejen bohoslužby, ale i svatební obřady. Všechny tyto unikátní prostory  si mohou návštěvníci prohlédnout v rámci hradního okruhu.

zbiroh-obr-vinice.jpg

Jelikož historie hradu se již píše více než 8 stol., tak je nasnadě, že jej za celou dobu jeho existence vlastnilo mnoho majitelů, mezi nimiž je i řada králů a císařů. Například takoví velikáni jako Přemysl Otakar II., Karel IV., Zikmund Lucemburský nebo Rudolf II. Habsburský, mimochodem právě kvůli  posledním třem jmenovaným se zde také říká zámek tří císařů.

V průběhu prohlídky zámecké expozice se dozvíte spoustu zajímavých informací nejen o historii zámku, ale také o templářských rytířích, pro které je v současnosti  zámek  Zbiroh dokonce hlavním sídlem v Čechách.  Dozvíte se zajímavosti o jejich vzniku a úloze v dějinách, bankovním systému a třeba i to, proč se říká, že pátek třináctého je nešťastný den.  Budete moci obdivovat obrovský globus Tycha Brahe a zjistíte, jakou roli hrál u dvora Rudolfa II. Habsburského. Bez zajímavosti není ani poměrně smutný osud Krále železnic Henryho B. Strousberga. Poznáte též Alfonse Muchu nejen jako všestranného umělce, ale i jako zednáře, který na zámku prožil se svou rodinou více než  18 let. Zlatým hřebem prohlídky je  Muchův sál, který vás ohromí svou jedinečnou prosklenou střechou. Právě zde Alfons Mucha vytvořil své monumentální dílo Slovanská epopej a prohlédnete si tu i jeho originální plátno – oponu pro zbirožskou sokolovnu.

vinice_1.jpg

Odpočinout si můžete i v zámeckém parku nebo terasách, odkud je skvělý  výhled na okolní  nádhernou krajinu.

zamek-zbiroh-5.jpg

Aktivní odpočinek zajistí lanové centrum, které je otevřeno každý den o prázdninách a v červnu a září o víkendech v závislosti na počasí. Dále dětské hřiště, obří šachy a jiné sportovní atrakce nebo se můžete vydat po naučné stezce okolo zámku.

Krom toho se na zámku pořádají speciální akce jako jsou jarmarky, slavnosti vína, středověké bitvy, Svatomartinské posvícení, koncerty atd. Své si tu zkrátka najde každý návštěvník, který na zámek Zbiroh zavítá.

 

telefon nonstop - recepce: 724 188 363
email: info@zbiroh.com
firemní akce, eventy, konference: sales@zbiroh.com
www.zbiroh.com

logo-zofin-zbiroh1.jpg

ČTĚTE DÁLE

Hudebně-švestkový festival Vizovické Trnkobraní letos v novém termínu oznamuje kompletní program s Rybičkami 48, Divokým Billem a novinky v programu i komfortu

Kompletní program oznamuje jediný hudebně-švestkový festival v České republice Vizovické Trnkobraní, který se letos koná v novém termínu v pátek a sobotu 23. a 24. srpna v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích nedaleko Zlína. Fanoušky švestkových oslav letos v pátek rozproudí Rybičky 48 nebo No Name, v sobotu Divokej Bill, Tublatanka, Tomáš Klus nebo Anna K. a další interpreti a kapely. Trnkobraní letos svým návštěvníkům nabídne několik novinek – travnatou odpočinkovou zónu, doprovodný program se stand-up vystoupením Tomáše Matonohy či Lukáše Pavláska, moderaci knedlíkové soutěže v podání Libora Boučka a v neposlední řadě novou značku piva.

Patříte mezi meteosenzitivní jedince? Jak počasí ovlivňuje náš krevní tlak či psychiku.

Už naše babičky říkaly: „Bude pršet, cítím to v kostech.“ Má ale počasí opravdu dopad na to, jak se cítíme? Zcela jistě. A vedle vlivu na pohybovou soustavu má dopad také na náš krevní tlak. Lidé s onemocněním srdce a cév by proto měli možný vliv počasí brát vážně. Pokud navíc patří mezi takzvané meteosenzitivní jedince, musí své každodenní chování přizpůsobit nejen svému onemocnění, ale i počasí. Vedle konzultace se svým lékařem, který by měl o zvýšeném vlivu počasí na zdraví svého pacienta vždy vědět, je spolehlivou prevencí kardiovaskulárních komplikací zdravý pohyb přiměřený věku a zdravotnímu stavu kardiaka.

JATKA FEST OVLÁDNOU AREÁL PACOVSKÉHO ZÁMKU UŽ PO JEDENÁCTÉ!

Festival se každý rok překonává a letos sází jednu hvězdu za druhou. Do krásného prostředí zámeckého areálu totiž přiveze své největší hity DIVOKEJ BILL, POLETÍME? a král českého rocku DAVID KOLLER. Pódium ovládne legendární MŇÁGA A ŽĎORP a pod kůži se vryje VYPSANÁ FIXA. Bez stálic festivalu POKÁČE a UDG by se JATKA FEST rozhodně neobešel. Na festival se vrátí i PEKAŘ, JAKUB DĚKAN, NEBE, SILUETY, POST - IT, PATRIK MALÝ a celou sestavu uzavře TOTÁLNÍ NASAZENÍ.

Lampion školám – Umělecké vzdělávání a jeho hodnoty v základním školství

Divadlo Lampion pořádá 23. května 2024 ve spolupráci s oddělením školství Magistrátu města Kladna a Národním informačním střediskem pro kulturu (NIPOS) sympozium pro ředitele a pedagogy kladenských základních škol.

Letní divadelní festival na jihu Čech Jižní Svéráz se blíží

Unikátní site-specific divadelní festival, který je součástí vítězného konceptu Evropské hlavní město kultury 2028, propojí sílu Jihočeského divadla, Divadla Continuo a REZI.DANCE Komařice.

Tajemný svět nejznámějších superhrdinů se v červnu otevře v zážitkovém obchodě Heroes Park v Máji Národní

Aquaman, Spider-Man, Batman, Harley Quinn, Iron Man, Thor, Hulk a další legendární superhrdinové svými obdivuhodnými superschopnostmi baví a inspirují napříč generacemi. V červnu se jejich svět plný dobrodružství a tajemných příběhů otevře v unikátním zážitkovém obchodě Heroes Park v Máji Národní v centru Prahy! Milovníci komiksů i všichni ostatní, kteří si na vlnách fantazie, interaktivní zábavy a nekonečného dobrodružství rádi odpočinou od každodenních starostí, si z Heroes Parku odnesou nezapomenutelné zážitky, ale také ikonické figurky. V Heroes Parku najde každý svého hrdinu!