Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
10. srpna 2022, svátek má Vavřinec

Luka Lu Restaurant

Adresa:
Újezd 402/33, Praha 1 0
Telefon:
257212388
Web:
www

Otevírací doba

Pondělí
11:00 - 24:00
Úterý
11:00 - 24:00
Středa
11:00 - 24:00
Čtvrtek
11:00 - 24:00
Pátek
11:00 - 24:00
Sobota
11:00 - 24:00
Neděle
11:00 - 24:00
Právě je otevřeno

Poskytované služby

Nekuřácké
Klimatizace
Pořádání akcí
Rezervace
Zahrádka
Free Wi-Fi
Jídlo s sebou
Platba platební kartou
Platba stravenkou
Točené pivo
Zajištění taxi

Luka Lu je nejmladší a nejlepší sestrou Vámi známé Gitanes a už pomalu zapomenuté Dolly Bell. Narozená v Praze, klidná a divoká, roztomilá a vzdorovitá, v sobě stále skrývá dvě povahy, tu jednu po otci Italovi dobrodruhovi a bohémovi, a tu druhou po matce klidné a jednoduché Bosňance.

Lu pracuje v malostranském hostinci, který po ni i nese název Luka Lu. Zlí jazykové tvrdí, že mnozí přechází přes Vltavu a na Malé Straně jsou spíš kvůli její nezkrotitelné kráse a ne kvůli dobrému jídlu a vínu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AJ:

Luka Lu is the youngest and best sister of the renowned Gitanes restaurant and the almost forgotten Dolly Bell restaurant. Born in Prague; calm and wild, adorable and rebellious, Luka Lu hides inside two natures one from the Italian father, adventurer and Bohemian and another from a calm and simple Bosnian mother. Lu works in a restaurant in the Lesser Quarter which carries her name Luka Lu.

Wicked tongues say that most people cross the Vltava river and stay in the Lesser Quarter because of her untamable beauty and not because of good food and wine.

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

VYBRANÉ AKCE

ČTĚTE DÁLE

Milan Wimmer: Hostivar je součástí místní komunity

Milan Wimmer je už pět let ředitelem vyhlášeného pivovaru a restaurace Hostivar. Co všechno jeho práce obnáší, jak se popral s covidovým lockdownem nebo na jaké novinky se můžeme těšit, poodhalil v našem rozhovoru.

Jiří Káfuněk: Jsme tradičně netradiční vinařství

Vinařství je jeho splněným snem! Jiří Káfuněk se jako mladý chlapec rozhodl, že se stane vinařem a za svým životním cílem si tvrdě šel. Svůj podnik založil v malebných Velkých Bílovicích v roce 2008 a od té doby ušel pořádný kus cesty. V rozhovoru pro Pragmoon.cz se rozpovídal o tom, proč své vinařství označuje jako tradičně netradiční, co ho vedlo k vytvoření veganského vína nebo po jaké láhvi z vlastní nabídky nejčastěji sám sáhne a také představí unikátní systém rozvozu lahví po celém Česku.
Reklama
reklama

Prožijte české pivo – nositele tradice, historie a kultury

Je pevná a osvědčená, sahá daleko do historie, utváří naši kulturu a spojuje lidi – taková je tradice pivovarnictví u nás. Češi dali vzniknout celé kategorii piva – českého ležáku, a na to můžeme být právem pyšní. Na dlouhou tradici a zkušenosti navazují i nově vznikající pivovary a minipivovary s novými koncepty a rozmanitými pivy, která baví.

Cesta za pivem Karlovarským krajem

Na menších pivovarech je krásné to, že je každý jiný. Kamkoli zavítáte, vždy vás překvapí něco nového. V Karlovarském kraji jich existuje hned několik od těch nejmenších až po ty, co vyvážejí do celé země. Najdete tady klasické ležáky, ale i speciály s vřídelní vodou nebo bylinkami podobnými těm z Becherovky. Každý správný výlet by měl být spojený s ochutnávkou místních specialit. Pokud už vás lázeňské oplatky ničím nepřekvapí, je na čase začít objevovat chutě karlovarského piva.

Degustace domácích vín s výhledem na viniční trať Krásná Hora

V čele rodinného vinařství vyrábějícího vína limitovaných šarží stojí Tomáš Bařina (46), který s rodinou obhospodařuje 3,5 hektarů vlastních vinic v katastru obcí Starý Poddvorov a Čejkovice. „Otec mě už od mala zapojoval do výroby. První víno jsem si sám vyrobil v 16 letech, přičemž své vlastní vinohrady jsem začal obdělávat v roce 1998. Tehdy se jednalo ještě o koníček, v roce 2004 jsem se pak rozhodl věnovat vinařskému řemeslu naplno.“