Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
2. října 2023, svátek má Olivie a Oliver

U Sádlů

Adresa:
Klimentská 2, Praha 0
Telefon:
224813874

Otevírací doba

Pondělí
11:00 - 23:00
Úterý
11:00 - 23:00
Středa
11:00 - 23:00
Čtvrtek
11:00 - 23:00
Pátek
11:00 - 24:00
Sobota
11:00 - 24:00
Neděle
12:00 - 23:00
Právě je otevřeno

Tentokrát jsme navštívili @u_sadlu_restaurant. Při vstupu na nás dýchlo kouzlo historie. Na stěnách jsou zachované dobové nápisy, zbraně, kančí hlavy, kůže, mozaiková okna. K jídlu nám byla doporučena kachna a guláš. Už z fotek poznáte, že na porcích se zde nešetří. Kachna se rozpadala a z jistotou můžeme říci, že jsme si na ní dlouho takhle nikde nepochutnali.
Kachnu je potřeba určitě zapít a tak jsme si dopřáli Budweiser Budvar čepovaný na dva zátahy. To nás zaujalo, a proto jsme si nechali objasnit, proč zrovna na dva a dozvěděli se, že každé pivo má svůj doporučený způsob čepování, tak aby jeho chuť byla co nejlepší. Nicméně pro milovníky staročeské kuchyně je restaurace U Sádlů jasná volba.

ČTĚTE DÁLE

Na pražském Výstavišti proběhne CHILLI FEST a ASIA FOOD festival

Sobota 7. října bude na pražském Výstavišti ve znamení CHILLI FESTu. Akce s celodenním doprovodným programem bude mít významný vrchol: duel, v rámci nějž se budou pojídat nejpálivější chilli papričky světa. Zúčastní se ho mistr světa a držitel několika rekordů zapsaných v Guinnessově knize Mike Jack (Mike Jack Eats Heat) nebo aktuální evropský šampión z Itálie Giancarlo Gasparotto, který je známý jako Jack Pepper.

Co uvařit z pokladů farmářských trhů?

Líné sobotní ráno se protáhlo do oběda a vy si domů nesete náruč skvělé zeleniny, masa a křupavého pečiva. Dostali jste se totiž na farmářské trhy a z nich nikdo neodchází s prázdnou. Ale nebojte, s našimi tipy na rychlé recepty si pochutnáte a nic nepřijde nazmar.

Pro cestovatele a gurmány přichází na scénu Jedlíci na cestách!

Tomáš Šapovalov a Jarda Bouzek. Jeden cestovatel a gurmán, druhý cestovatel a fotograf. Kluci spojili své síly a vznikl jedinečný projekt JEDLÍCI NA CESTÁCH. Ten dává nahlédnout pod pokličku kultury, ale hlavně typické kuchyně různých zemí světa. Na sérii videí nyní navazují vydáním knihy, na kterou se můžete těšit již v říjnu. Humorné pojetí od sympatických Jedlíků a recepty upravené pro domácí kuchaře si doslova zamilujete.

Objevte chutě Regiónu Bratislava

Pokud jste gurmán nebo prostě jen milovník dobré kuchyně, Bratislavský kraj pro vás připravil několik skvostů, které stojí za návštěvu. Gastronomie tohoto regionu je stejně rozmanitá jako dědictví mnoha kultur a národů, které zde žily. Díky tomu můžete ochutnat speciality Slováků, Maďarů, Němců, Židů, Čechů, ale i Chorvatů a Bulharů. Od tradiční slovenské kuchyně až po moderní inovace. Přinášíme vám tipy na restaurace, které si zaslouží vaši pozornost a které prostě musí být na vašem wish listu.

Invitaly: italská restaurace, za kterou se otočí i Franz Kafka

Pizzerie a restaurace Invitaly se nachází v samotném srdci Prahy, pár kroků od stanice metra Národní třída. Pokud si chcete užít skvělé italské jídlo, zde nešlápnete vedle. Zeptali jsme se provozního restaurace Ondřeje Macháčka, jak bylo složité se v gastrem přeplněné Praze prosadit a v čem spočívá tajemství úspěchu Invitaly.

Kde uspořádat ty nejlepší firemní akce, večírky a eventy?

Znovu přišel onen magický moment roku, kdy na chvíli odhodíme pracovní masku a pokusíme se nebýt jen kolegy, ale i parťáky. Vánoční firemní večírky jsou za rohem a to by bylo, abychom vám nepřinesli pár tipů na místa, kde to můžete opravdu rozjet.