Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
5. července 2022, Den slovanských věrozvestů Cyrila a Metoděje

U Sádlů

Adresa:
Klimentská 2, Praha 0
Telefon:
224813874

Otevírací doba

Pondělí
11:00 - 23:00
Úterý
11:00 - 23:00
Středa
11:00 - 23:00
Čtvrtek
11:00 - 23:00
Pátek
11:00 - 24:00
Sobota
11:00 - 24:00
Neděle
12:00 - 23:00
Právě je zavřeno

Tentokrát jsme navštívili @u_sadlu_restaurant. Při vstupu na nás dýchlo kouzlo historie. Na stěnách jsou zachované dobové nápisy, zbraně, kančí hlavy, kůže, mozaiková okna. K jídlu nám byla doporučena kachna a guláš. Už z fotek poznáte, že na porcích se zde nešetří. Kachna se rozpadala a z jistotou můžeme říci, že jsme si na ní dlouho takhle nikde nepochutnali.
Kachnu je potřeba určitě zapít a tak jsme si dopřáli Budweiser Budvar čepovaný na dva zátahy. To nás zaujalo, a proto jsme si nechali objasnit, proč zrovna na dva a dozvěděli se, že každé pivo má svůj doporučený způsob čepování, tak aby jeho chuť byla co nejlepší. Nicméně pro milovníky staročeské kuchyně je restaurace U Sádlů jasná volba.

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

VYBRANÉ AKCE

ČTĚTE DÁLE

Jiří Pavlíček: představuji pravý ginger beer

Jak často se stane, že se do výroby nějakého nápoje pustí vystudování molekulární biolog? Jestli tedy někdo měl šanci udělat opravdu dobrý ginger beer, je jím jednoznačně Jiří Pavlíček.

Hudba na vinicích letos láká na neomezené párování hudby, vín a zážitků

Už máte plány na léto? Propojte své letní výlety s hudbou a vínem pod širým nebem a navíc přímo ve vinicích! Odstartoval totiž III. ročník koncertního seriálu Hudba na vinicích. Až do 23. září odehraje v celkem šesti vinařstvích na 40 koncertů čtrnácti českých a slovenských interpretů
Reklama
reklama

Doubravský Dvůr: Dobroty z čerstvého mléka i pohled do nitra zemědělského života

„Vybudovali jsme vlastní mlékárnu, zmrzlinárnu, prodejnu farmářských výrobků a denně se staráme o návštěvníky, kteří do Doubravského Dvora přicházejí zažít opravdový provoz zemědělské farmy, bez pozlátek a načančaného obalu,“ říká veterinářka Šárka Osičková, která toto místo plné zážitků a kvalitního jídla provozuje společně s manželem Václavem.

Kozí farma Dvůr Ratibořice: příběh z Vysočiny

V letošním roce to bude 30 let, kdy se jeden manželský pár z Prahy rozhodl opustit život velkoměsta a svoji ergii věnovat rodinnému statku, kterému vdechl nový život. Za sebou nechal veškeré předsudky k podnikání v důchodovém věku, předsudky k rekonstrukci zpustošeného areálu a především předsudky ke kozímu mléku. Třicet let uteklo jako voda a v jižním cípu Vysočiny stojí sebevědomá farma, která má co nabídnout.

Pivní zahrada WildCock láká na lahodné speciály

V srdci Zahradního města jsme objevili nový podnik, který se zaměřuje na pivní speciály všeho druhu a poctivé maso z grilu – Pivní zahrada WildCock. S majitelem Jakubem Kotasem jsme si povídali o budování vlastní značky pivovaru, jeho lásce ke svrchně kvašeným pivům i o složitostech s podnikáním během covidového lockdownu.