23. července 2025, svátek má Libor
Místo:
Dinner in the Sky
Datum:
4.9.2025 - 14.9.2025
Cena:
?
Web:
Objevte Prahu z nové perspektivy na Večeři v oblacích!
Zpříjemněte si začátek září nevšedním gastronomickým zážitkem. Celosvětově oblíbená Večeře v oblacích zakotví v Praze od 4. do 14. září v parku Mrázovka. Kreativní menu inspirované babím létem připraví slovenský šéfkuchař Peter Slačka.  Představte si, že pohodlně sedíte v polstrovaném křesle, ulamujete si pečivo a při tom probíráte s číšníkem vhodné víno k jídlu, které se už pro vás chystá. Se sklenkou v ruce pozorujete Vyšehrad, Emauzy, Petřínskou rozhlednu i Strahovský stadion. Stačí se jen trochu pootočit. Jak je to možné?  Večeře v oblacích v sobě spojuje fine diningovou restauraci s vyhlídkou z výšky 40 metrů. Tím, že je stůl pro 22 hostů upevněn k jeřábu, může se zdvihnout kdekoliv, kde je dostatek místa. Letos zakotví v parku Mrázovka, blízko Sokola a spodní stanice lanovky hotelu NH Prague City. Z ptačí perspektivy tak uvidíte Smíchov včetně Vltavy a protějšího nábřeží s Vyšehradem, Podskalím a pankráckými mrakodrapy. Z druhé strany se postupně odhalí Petřín a Strahov. Případného strachu z výšky vás zbaví šampaňské před startem, bezpečnostní pásy v sedačkách a síť pod stolem a křesly.  Příjemně sedíte kolem stolu, v jehož středu připravuje šéfkuchař na 2 m2 vaše pokrmy. Užít si můžete tříchodový oběd, čtyřchodovou večeři při západu slunce či pozdní večeři pod hvězdami. Letos se na plošinu ve výšce 40 metrů podívá šéfkuchař Peter Slačka, zářivá hvězda slovenské gastronomie. Zkušenosti sbíral ve fine diningových restauracích v Austrálii, Portugalsku, Švédsku a Velké Británii, aby se vrátil do rodné Bratislavy a obohatil tamní gastroscénu moderní slovenskou kuchyní s fusion světovými prvky. Kuchařem se přitom stal náhodou – při studiu chodil na brigádu do stánku s gyrosem a uvědomil si, jak moc ho těší, když lidem chutná. Pak nastoupil do vyhlášené bratislavské restaurace Karibik a do nově otevřeného hotelu Kempinski. Po angažmá v michelinských restauracích ve světě otevřel restauraci Baroza a po otcovské dovolené snídaňové bistro Jolk, které fungovalo jako pop-up čtyři měsíce. Pro bar Kwāntu v Londýně, zařazeném do žebříčku TOP 50 nejlepších barů světa, vytvořil jídelní lístek. Letos v létě připravuje menu na Večeři v oblacích, která se po přestávce vrací do Bratislavy. Prohlédnout si město z výšky a s vynikajícím jídlem můžete od 14. do 17. srpna.  Peter Slačka přichystal pro obě lokality stejné menu, které se liší jen v lokálně dostupných sezonních surovinách. Základ tvoří chutě babího léta. Na výjimečný zážitek vás naladí ceviche s jemným nádechem křenu. Následuje kulajda ozvláštněná pohankou a speciálně upraveným žloutkem, nebo v případě tříchodového menu rovnou jemné telecí líčko s karamelizovaným jablkem a chipsy z topinamburu s lískovými oříšky. Vegetariáni si pochutnají na ceviche z lilku a pečeném květáku se spáleným jablkem a topinamburovými chipsy. Sladký závěr v podobě malinového crème brûlée s růžovým pepřem vás vystřelí do nebe mátovým ledovým dechem.  Oběd či večeře v oblacích se podávají pouze první dva prodloužené zářijové víkendy – od 4. do 7. září a od 12. do 14. září. Přijít můžete na tříchodový oběd, čtyřchodovou večeři či na večeři při západu slunce. Cena za menu včetně nápojů a uvítacího drinku začíná na 3 190 Kč za osobu. Letos je v nabídce také novinka - kratší verze zážitku s desertem a proseccem za 2000 korun. Rezervace je nutná, stejně jako výběr menu předem – masového či vegetariánského. Rezervace termínu včetně vybraného menu je nutná na https://reservations.dinnerinthesky.cz/rezervace/.  Romantická a současně gastronomická atrakce Dinner in the Sky se pořádá ve 40 zemích světa a zúčastnily se jí už desítky tisíc hostů. Na webových stránkách dinnerinthesky.cz můžete zakoupit dárkové poukazy či si zarezervovat konkrétní termíny. Generálním partnerem je již několik let společnost JIP Potraviny, dodavatel pro gastronomii a širokou veřejnost. Dinner in the Sky přispívá na Vánoční charitativní aukci DEJME DĚTEM ŠANCI, která podporuje děti z dětských domovů. 

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Letos v listopadu začíná poslední kapitola. Podívejte se na teaser trailer k páté a finálové řadě seriálu Stranger Things.

Na podzim roku 1987 vyděsí celý Hawkins otevřené trhliny a naši hrdinové mají rázem nový cíl: najít a zabít Vecnu. Ten ale jako by se do země propadl – neví se, kde je ani co má za lubem.

KAM K VODĚ NA MĚLNICKU A KOKOŘÍNSKU?

Léto se nezadržitelně blíží a s ním i horké dny, které si přímo říkají o osvěžení u vody. Ať už jste milovníci písečných pláží nebo hledáte klidné místo na piknik, tento region má rozhodně co nabídnout. Zamiřte k pískovnám, na koupaliště, nebo se nechte zlákat romantickými rybníky na Kokořínsku.
Reklama
reklama

ZOO PRAHA POPRVÉ ODCHOVÁVÁ KONDORA MENŠÍHO „MAŇÁSKOVOU“ METODOU

V líhni Zoo Praha si teď každý den chovatelé navlékají speciální rukavici. Mimořádně věrným maňáskem, který imituje hlavu dospělého, krmí mládě kondora menšího. Jeho rodiče totiž ustali v hnízdní aktivitě a cílem je nyní mládě dovést do dospělosti co možná nejpřirozenější cestou a zabránit u něj vtištění člověka. Zoo Praha je jednou ze tří zoologických zahrad v Evropě, která tento druh odchovává.

Gamifikace sledování: interaktivní streamy a mikro‑sázky v reálném čase

Sledování sportu se mění. Pasivní gaučový konzument mizí. Publikum chce drobný dotek, něco zmáčknout, odhadnout, potvrdit si instinkt. Klub nebo platforma, která tomu rozumí, začíná stavět novou vrstvu kolem prostého přenosu – lehkou hru nad živým děním

ČESKÉ BUDĚJOVICE - LÉTO VE MĚSTĚ

Pokud plánujete letní dovolenou nebo víkendový výlet, České Budějovice jsou vynikající volbou. Letní sezóna je zde synonymem pro bohatý kulturní program. Město hostí řadu festivalů, koncertů a kulturních akcí, které osloví každého návštěvníka. Srdcem města je jeho historické jádro, které skrývá mnoho tajemství. Pro ty, kteří chtějí proniknout hlouběji, jsou k dispozici komentované prohlídky, které si domluvíte v turistickém informačním centru.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.