9. června 2025, svátek má Stanislava
Místo:
Dinner in the Sky
Datum:
4.9.2025 - 14.9.2025
Cena:
?
Web:
Objevte Prahu z nové perspektivy na Večeři v oblacích!
Zpříjemněte si začátek září nevšedním gastronomickým zážitkem. Celosvětově oblíbená Večeře v oblacích zakotví v Praze od 4. do 14. září v parku Mrázovka. Kreativní menu inspirované babím létem připraví slovenský šéfkuchař Peter Slačka.  Představte si, že pohodlně sedíte v polstrovaném křesle, ulamujete si pečivo a při tom probíráte s číšníkem vhodné víno k jídlu, které se už pro vás chystá. Se sklenkou v ruce pozorujete Vyšehrad, Emauzy, Petřínskou rozhlednu i Strahovský stadion. Stačí se jen trochu pootočit. Jak je to možné?  Večeře v oblacích v sobě spojuje fine diningovou restauraci s vyhlídkou z výšky 40 metrů. Tím, že je stůl pro 22 hostů upevněn k jeřábu, může se zdvihnout kdekoliv, kde je dostatek místa. Letos zakotví v parku Mrázovka, blízko Sokola a spodní stanice lanovky hotelu NH Prague City. Z ptačí perspektivy tak uvidíte Smíchov včetně Vltavy a protějšího nábřeží s Vyšehradem, Podskalím a pankráckými mrakodrapy. Z druhé strany se postupně odhalí Petřín a Strahov. Případného strachu z výšky vás zbaví šampaňské před startem, bezpečnostní pásy v sedačkách a síť pod stolem a křesly.  Příjemně sedíte kolem stolu, v jehož středu připravuje šéfkuchař na 2 m2 vaše pokrmy. Užít si můžete tříchodový oběd, čtyřchodovou večeři při západu slunce či pozdní večeři pod hvězdami. Letos se na plošinu ve výšce 40 metrů podívá šéfkuchař Peter Slačka, zářivá hvězda slovenské gastronomie. Zkušenosti sbíral ve fine diningových restauracích v Austrálii, Portugalsku, Švédsku a Velké Británii, aby se vrátil do rodné Bratislavy a obohatil tamní gastroscénu moderní slovenskou kuchyní s fusion světovými prvky. Kuchařem se přitom stal náhodou – při studiu chodil na brigádu do stánku s gyrosem a uvědomil si, jak moc ho těší, když lidem chutná. Pak nastoupil do vyhlášené bratislavské restaurace Karibik a do nově otevřeného hotelu Kempinski. Po angažmá v michelinských restauracích ve světě otevřel restauraci Baroza a po otcovské dovolené snídaňové bistro Jolk, které fungovalo jako pop-up čtyři měsíce. Pro bar Kwāntu v Londýně, zařazeném do žebříčku TOP 50 nejlepších barů světa, vytvořil jídelní lístek. Letos v létě připravuje menu na Večeři v oblacích, která se po přestávce vrací do Bratislavy. Prohlédnout si město z výšky a s vynikajícím jídlem můžete od 14. do 17. srpna.  Peter Slačka přichystal pro obě lokality stejné menu, které se liší jen v lokálně dostupných sezonních surovinách. Základ tvoří chutě babího léta. Na výjimečný zážitek vás naladí ceviche s jemným nádechem křenu. Následuje kulajda ozvláštněná pohankou a speciálně upraveným žloutkem, nebo v případě tříchodového menu rovnou jemné telecí líčko s karamelizovaným jablkem a chipsy z topinamburu s lískovými oříšky. Vegetariáni si pochutnají na ceviche z lilku a pečeném květáku se spáleným jablkem a topinamburovými chipsy. Sladký závěr v podobě malinového crème brûlée s růžovým pepřem vás vystřelí do nebe mátovým ledovým dechem.  Oběd či večeře v oblacích se podávají pouze první dva prodloužené zářijové víkendy – od 4. do 7. září a od 12. do 14. září. Přijít můžete na tříchodový oběd, čtyřchodovou večeři či na večeři při západu slunce. Cena za menu včetně nápojů a uvítacího drinku začíná na 3 190 Kč za osobu. Letos je v nabídce také novinka - kratší verze zážitku s desertem a proseccem za 2000 korun. Rezervace je nutná, stejně jako výběr menu předem – masového či vegetariánského. Rezervace termínu včetně vybraného menu je nutná na https://reservations.dinnerinthesky.cz/rezervace/.  Romantická a současně gastronomická atrakce Dinner in the Sky se pořádá ve 40 zemích světa a zúčastnily se jí už desítky tisíc hostů. Na webových stránkách dinnerinthesky.cz můžete zakoupit dárkové poukazy či si zarezervovat konkrétní termíny. Generálním partnerem je již několik let společnost JIP Potraviny, dodavatel pro gastronomii a širokou veřejnost. Dinner in the Sky přispívá na Vánoční charitativní aukci DEJME DĚTEM ŠANCI, která podporuje děti z dětských domovů. 

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Produktivita: Jak pracovat chytřeji, ne více

Slovo „produktivita“ dnes slyšíme téměř denně. Objevuje se v pracovních poradách, článcích o seberozvoji i na sociálních sítích. Často se ale zaměňuje s pouhou aktivitou nebo výkonem. Být produktivní však neznamená mít plný kalendář. Znamená to dosahovat skutečných výsledků — s menším úsilím, za kratší čas.

Molekuly života: Festival, který nakopne každou vaši buňku

Už vás nebaví unavené tělo, přetížená hlava a touha po vypnutí zůstává jen přáním? Zastavte se. A začněte znovu – od první molekuly. Festival Molekuly života, který se uskuteční 15. června v Levandulovém údolí nedaleko Berouna, není jen dalším dnem plným rozhovorů. Je to restart, který si vaše tělo, mysl i duše zaslouží.
Reklama
reklama

Poker Praha – Kde hrát poker v Praze | Nejlepší kasina a online herny

Zjistěte, která casino Praha nabízejí live a online poker - přehled nejlepších kasin, turnajů, bonusů a užitečných tipů pro turisty i místní hráče.

Kompletní časový line-up vystoupení kapel jubilejního 20. ročníku festivalu Hrady CZ je venku

Na osmi dvoudenních zastávkách po celé republice vystoupí Kabát, Richard Krajčo, Ben Cristovao, Divokej Bill, Wanastovi Vjecy, Pam Rabbit, Marpo, Visací zámek a další

5 důvodů, proč je Řecko každoročně prázdninovým hitem

Následující překlad představuje článek o Řecku jako turistické destinaci, který zdůrazňuje pět hlavních důvodů jeho popularity mezi návštěvníky. Článek kombinuje praktické informace o plážích, historických památkách, kuchyni, klimatu a pohostinnosti s konkrétními doporučeními pro české turisty.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.