
?podávaný s pečenou červenou řepou a pečenými brambory na másle
Ingredience pro 4 osoby:
4 ks fi látka z nilského okouna
150 g čerstvého listového
špenátu
8 cl olivového oleje
2 ks menší červené řepy
sůl, pepř
570 g brambor
POSTUP:
Omytou červenou řepu vložte do pekáčku, který předem vystelte alobalem a dejte péct v troubě do měkka. Připravte si brambory, které dejte vařit. Špenátové listy spařte v horké vodě a rozložte na osolené fi látko, které si předtím nařízněte. To aby se dalo lépe naplnit. Filátko se špenátem smotejte do válečku a pevně zabalte do alobalu. Pevné zabalení je velmi důležité proto, aby se vám ryba nerozpadla. Váleček vložte do vroucí vody a vařte asi dvanáct minut. Upečenou řepu oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a osolte. Plátky rozložte na talíř a zakápněte olivovým olejem, přidejte uvařený závitek, který pro efekt v půlce šikmo rozkrojte. Nakonec přidejte vařené brambory, které před podáním orestujte na másle.