1. května 2025, Svátek práce
Soutěž: Kam na nejlepší burger v Praze?

Soutěž: Kam na nejlepší burger v Praze?

Jistě všichni známe hamburger. Měkká houska se šťavnatým hovězím masem, rajčaty, okurkami, salátem, majonézou, případně kečupem. Jak vznikl tento legendární pokrm? Těžko říct. Ohledně jeho historie koluje mnoho mýtů a legend. Jedno je ale jisté. Kdysi dávno dal nějaký člověk smažené hovězí mleté maso mezi dva chleby,  zkusil přidávat další přísady a pak se fenomén vyvíjel. Vy, čtenáři PragMOONu, nám tentokrát z 10 tipů pomůžete udělit certifikát ,,1. místo v soutěži TOP BURGER 2014´´. Jak hlasovat? Zašlete bezplatnou sms ve tvaru: název restaurace, Vaše Jméno Příjmení na číslo: 776657085. Hlasovat můžete vždy jednou. Každá z 10 restaurací nám věnovala dvě poukázky na 500 Kč. Těmi odměníme vždy dva náhodně vybrané fanoušky dané restaurace. Ať vyhraje ten nejlepší burger! Hlasovat můžete do konce dubna.

 

 

Café Palanda

Zlatnická 1122/11,
110 00 Praha 1-Nové Město
www.cafepalanda.cz

Cafe Palanda je dlouhodobě jednou z nejvyhledávanějších burgerových restaurací ve městě. Nekuřácký prostor restaurace je rozložen do dvou pater. Nabídka obsahuje typické americké speciality. Mezi hlavní patří jedinečná nabídka steak sendvičů a burgerů. Hovězí burgery se připravují v přesném poměru z plemena českého strakatého skotu s jedinečnou chutí. Představovaný -Beef Curry Burger- je hovězí burger s chilli a koriandrem, domácí curry pastou s grilovanou cibulí, římským salátem a mladými klíčky, součástí jsou domácí hranolky a salátek coleslaw. Pokud dostanete chuť na tyto vyhlášené burgery a sendviče, je rezervace / možnost i online / skoro nutností.

 

Domyno Burger Bar

Novodvorská 1062/12,
142 00 Praha 4 - Lhotka
728 034 457,
burger@domyno.cz
www.akademie.domyno.cz/burgerbar/

Domyno Burger je v základu jednoduchý, až zdánlivě prostý. O to větší překvapení zažijete, spatříte-li a posléze ochutnáte pocti­vý, ryze český burger. A slovo poctivý, neříkáme jen tak náhodou. V Domyno Burger Baru si zakládají na dobrém a kvalitním mase z chovů českého strakatého skotu, které doplňují tradiční ingredience a domácí bulka z malé rodinné pekárny Bavorka. Výsledkem je chu­ťově unikátní, kompaktní burger, který může ostatní soutěžící hravě ohrozit. Na obrázku vidíte Domyno Burger č. 2, který se skládá z opečené (db) bulky, hově­zího burgeru, (db) ma­jonézy, čerstvého dubového salátu, sýru čedar, ope­čené slaniny, čer­stvého rajčete, cibule a nakláda­né okurky. Že už se vám sbíhají sliny?

 

True Blue

Na Spojce 8,10100,
Praha 10
+420 267 312 792
trueblue.restaurant@gmail.com
www.truebluerest.cz

True Blue Restaurant je příjemná rodinná restaurace, která se zaměřuje na českou a americkou kuchyni. Majitelé osobně dohlíží na výběr kvalitních a čerstvých surovin (maso je denně čerstvé z řeznictví U Supa, kde prodávají pouze maso české provenience). V podniku se drží velmi jednoduchého, ale pro hosta nejideálnějšího hesla: -U nás je každý VIP.- Šťavnaté burgery, steaky, Buffalo křidélka, vepřová žebírka, hovězí guláš, řízek, tataráček a bezmasá jídla - na své si přijdou zkrátka všichni. Jednou z hlavních specialit je 600 gramový cheeseburger. Burgery jsou v True Blue podávány v sezamové bulce s hranolkami julliene, kečupem a chipotle aioli. Kromě tradičních nápojů tu můžete ochutnat přírodní limonády Fentimans, či si vybrat z několika druhů domácích limonád.

 

James Dean

V Kolkovně 1 110 00 Praha 1
Tel: +420 606 97 97 97
info@jamesdean.cz
www.jamesdean.cz

Originální americká diner restaurace v samotném centru Prahy Vás okamžitě ohromí dobově stylovým interiérem a monumentálním sloupem, obloženým mozaikou, která je ručně poskládaná ze 60.000 kousků štípané keramiky, jež dohromady tvoří vyobrazení Jamese Deana a Marilyn Monroe. Nedílnou součástí jídelního lístku jsou Burgery, používané hovězí maso pochází z malé rodinné firmy -Kalašovo řeznictví-. Maso  ,,na míru´´ je pro James Deana vždy zpracováno z jediného kusu dobytka, následně se pak pečlivě vybírají kousky, které použijí. Býk je vždy z regionu Sázava a není starší 30-ti měsíců. Lahodné burgery jsou v James Deanovi opékány na lávovém grilu, kde získají krásné kouřové aroma a vynikající chuť.

 

U mrtvýho ptáka

Křižíkova 16, Praha 8 Karlín Tel.: 224 814 499
info@restauraceumrtvyhoptaka.cz
www.restauraceumrtvyhoptaka.cz

Dnes již klasický karlínský podnik se dostal do širšího podvědomí díky jedinečné atmosféře, která pravidelně graduje na tanečním parketu. Jde o podnik členitý, ani velký, ani malý, zkrátka naprosto ideální pro uzavřenou společnost, která se chce bavit hudbou, tancem, výborným jídlem a pitím. Rauty jsou dělány na míru až pro 250 osob, přičemž je kladen důraz na spokojenost klienta. A v případě burgerů spokojený rozhodně bude. Fanoušci slaniny by neměli minout Baconburger, odvážlivci se zase nepochybně nechají zlákat Chilliburgerem. Milovníci západu lehce podlehnou Texasburgeru a aby se dostalo opravdu na všechny, je pro ty nejmlsnější jazýčky připraven DeLuxeburger s krevetami.

 

Burger Letná

Veletržní 41 170 00, Praha 7
Tel.: 775 01 01 02
info@burgerletna.cz
www.burgerletna.cz

Prostředí pravé burgerárny, vůně lahodného masa a příjemná obsluha. S tím vším pracuje Burger Letná, který si již stihl na Praze 7 vypracovat pověst oblíbeného a vyhledáváného místa. Restaurace si na burgerech dává skutečně záležet - vždy je zde připravují z vlastnoručně mletého, pečlivě vybíraného hovězího a dávají se do domácích křupavých housek. To vše za překvapivě nízké ceny, které se zpravidla pohybují okolo stovky za burger. Pokud patříte mezi náročnější strávníky, nepochybně oceníte to, že vyjma klasických 150g burgerů jsou v nabídce i maxi verze, které mají 300 g.  Na fotce Kozí Burger - hovězí maso s rozpečeným kozím sýrem, grilovanými rajčaty a rukolou v domácí housce.

 

COYOTE Diners & Bar

+420 606 240 248
rezervace-praha@coyote-diner.cz
www.coyote-diner.cz

Restaurace nacházející se v nejvyšším patře nákupního střediska Flora na stejnojmenné stanici metra je střižena v americkém stylu. Sloupy zdobí dobové plakáty v duchu filmů z padesátých let a zdem dominují komiksoví hrdinové z marvelovské stáje. Sezení je velmi příjemné a to především v boxech, které jsou uzavřené a cítíte se pohodlně a v soukromí. Jednoznačným tipem do soutěže je BBQ burger double nabízející dva kusy mletého masa (2x125g=250g), směs hovězího a vepřového krku, slaninu, čedar, cibulové kroužky, omáčku BBQ, salát, rajče a červenou cibuli. Můžete si vybrat mezi slanou nebo sladkou houskou a nejrůznějšími dipy a přílohy (hranolky, domácí steakové brambory, bramborové lžíce, salát Coleslaw.

 

Tom´s Burger

Hybernská 26, Praha 1- Nové Město
776 318 177
info@tomsburger.cz
www.tomsburger.cz

V Tom´s Burger si mleté maso připravují zásadně sami, dbají na používání kvalitních čerstvých surovin a kečup tu nenajdete jiný než domácí. Tom´s burger nabízí nápadité burgery pro milovníky masa i vegetariány. Na velké jedlíky čeká Giant burger s 300 gramy hovězího nebo o sto gramů lehčí Tower Bridge. A co je cílem podniku? ,,Chceme, abyste si u nás na burgeru pochutnali stejně jako například v New Yorku.´´ Na své si v Tom´s burger přijdou i fanoušci mexické kuchyně. V menu nechybí proslulé speciality v čele s burritos, quesadillas nebo tacos. Na obrázku Vás láká Tom´s Burger za střízlivou cenu 99Kč. Nabízí 100 g hovězího masa, oblohu, domácí kečup, volské oko, slaninu a domácí salát coleslaw.

 

Příčný řez

Příčná 668/3 110 00 Praha-Nové Město
+420 222 233 283
info@pricnyrez.cz
www.pricnyrez.cz

Kavárnu a restauraci Příčný řez naleznete v poklidné uličce kousek od Karlova náměstí na Novém Městě v Praze. Od roku 2002 si pod vedením F. G. Mayera podnik klade za cíl oslovit hosty příjemnou a přátelskou obsluhou, čerstvostí potravin a atraktivním menu připraveným z kvalitních sezonních surovin. Příjemný členitý interiér, který se skládá z několika pater (jedna část je čistě nekuřácká), navrhl a realizoval designér Václav Kunc s výtvarným sdružením Ozdobená příroda. Tip do soutěže: Řez burger - obr z mletého hovězího masa, prokládaný opečenou slaninou, sýrem, cibulkou, salátem a domácí BBQ omáčkou, v rozpečené sezamové bulce a přirozeně s hranolky. Tento burger byl připraven pod vedením šéfkuchaře Václava Svitáka.

 

 

Big Daddys Garage

Ondříčkova 503/29,
Praha 3 - Žižkov
Tel .: +420 730 932 732,
www.bdgarage.cz

Restaurace - Music clubu Big Daddys Garage prochází od konce minulého roku proměnou. Ve spolupráci s pivovarem Lobkowitz a pivovarem Únětice vznikl zcela nový, svěží koncept restaurace, který nabízí piva z malých českých pivovarů. Od poloviny února též došlo na znovuotevření oblíbeného Music clubu, kde je pravidelný program v podobě live music produkcí od Jazzu, Bluesu až po Ska, Fanky a podobně. Pravidelní strávníci ocení věrnostní program ,,Šťastná jedenáctka´´ kdy dostanete každý jedenáctý oběd zdarma. Hamburgery zde podávají s křupavými hranolkami, přičemž specialitou je Garage burger, který obsahuje hovězí maso, blue chesse, anglickou slaninu, ledový salát, rajče a cibuli.

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Tajemství všech tajemství Dana Browna má českou obálku

Profesor Robert Langdon zavítá ve svém novém dobrodružství do Prahy. Nový román Dana Brown s oblíbeným hrdinou Robertem Langdonem vyjde 9. září 2025 v angličtině a současně i v českém překladu jako Tajemství všech tajemství. Nakladatelství Argo dnes odtajnilo českou obálku. Dan Brown byl českou obálkou nadšen, označil ji za elegantní, přitažlivou a velice působivou.

Hudba na vinicích s Raiffkou roste: šestá lokalita, více koncertů, noví interpreti

Série letních open air koncertů vsadí v roce 2025 na osvědčené hvězdy česko-slovenské scény. Od května do září se chystá přes 50 hudebních vystoupení, na nichž uslyšíte například No Name, Jelen, Mig 21, Čechomor, Queenie, Vojtu Dyka, Tomáše Kluse, Horkýže Slíže a poprvé také Adama Ďuricu. K pěti stávajícím lokalitám spojených s vínem navíc přibude Kutná Hora.

Je nostalgie pouze mechanismem zvládání?

Nostalgie má legrační způsob, jak se vplížit, když jsou časy těžké. Vůně, melodie, vybledlá fotografie – najednou se známá historie zdá bezpečnější než současná realita. Ale proč je to něco, k čemu se tak často vracíme? Je to jen útěcha, nebo je to něco hlubšího?

Proč je každý playlist nová terapie: Hudba není jen kulisa – je to způsob, jak přežít středu

Středy bývají těžké. Ne dost blízko k víkendu, ale dost daleko od pondělí, aby se to všechno zdálo moc. A právě tady přichází hudba. Ne jako doprovod. Ale jako záchranné lano.

Divadlo Kladno: Závěrečnou premiérou 110. sezony bude Zítra to roztočíme, drahoušku.

S divadelní sezónou 2024/2025 se začneme loučit 2. 5. 2025 poslední premiérou před divadelními prázdninami. Uvedeme jevištní úpravu slavné filmové komedie Petra Schulhoffa „Zítra to roztočíme, drahoušku“, přičemž režie se zhostil režisér, tanečník a choreograf Gustav Skála, který se na kladenské jeviště vrací po práci na inscenaci Charleyova teta v roce 2007.

Kateřina Handlová – Záznam mizení: V Jurkovičově vile vzdává Kateřina Handlová hold křehkosti i síle skla.

Jurkovičova vila v dubnu ožije výstavou Záznam mizení mladé české designérky, čerstvé vítězky kategorie Designér roku 2024 cen Czech Grand Design a zároveň umělecké ředitelky sklárny Rückl Kateřiny Handlové. Svým originálním výtvarným přístupem, vášní pro detail a kombinováním skla s jinými materiály je jednou z nejtalentovanějších českých designérek současnosti a svojí prací dokazuje, jak se hranice umění a funkčnosti stírají. Její kolekce jsou kombinací křehkosti, punku a zrcadlí se v nich obdiv k silným ženám. Vernisáž se uskutečnila ve čtvrtek 24. dubna v 16 hodin a výstava potrvá až do 29. března 2026.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.