Máme tu pro Vás vyhlášení soutěže TOP BURGER 2016!
Jako každým rokem, i letos zkušení redaktoři společnosti DISK DATA s.r.o., čtenáři časopisu PragMoon a turistického průvodce Bedeker Prague vybrali restaurace, které se zúčastnily pražské soutěže TOP BURGER 2016. Tentokráte bylo zapojeno 10 podniků, mezi které jste rozdělili obrovský počet hlasů (přišlo nám téměř sedm tisíc sms!). Přestože šlo o souboj těsný a každý z desítky si našel početný zástup fanoušků, vítězem může být jen jeden. My každopádně gratulujeme všem, neboť každý podnik slavil v ohlasech čtenářů ohromný úspěch.
Výherci soutěže o nejlepší pražský burger jsou následující (uvádíme první čtyří místa):
1. místo - Domyno Burger Bar
Obhájit loňské vítězství bude pro dnes již legendární Domyno Burger Bar další obrovskou výzvou. Jednou z mnoha novinek podniku je (db) bulka, která se připravuje podle zcela nové receptury a je nyní výrazně chutnější. Burgery zde ale dělá nezapomenutelnými především maso. To pochází z jediné partie hovězího kusu plemene "čestr" a svým přirozeným tukem vyzdvihuje jeho excelentní vůni a chuť. Doporučujeme ochutnat ostrou verzi s habanero green (db) majonézou a zapít ji mexickou limonádou Jarritos.
Chýnovská ulice, Praha 4 ? Lhotka, Tel.: +420 728 034 457, www.domynoburger.cz
2. místo - Beer&Burger U Čížků
Nově otevřenou nekuřáckou restauraci se specializací na hamburgery domácí výroby, s čerstvou zeleninou a domácím dipem v několika chuťových variantách, najdete na Karlově náměstí. U Čížků nabízí hovězí maso z bourárny Absolon v Českém Brodě, které si v podniku melou a dochucují sami. Pečivo je ze sousední pekárny pana Zoulka, z Václavské pasáže na Karlově náměstí. Lákavou specialitou je Faustův kozí hamburger (lilek, rajče, kozí sýr, salát dubový, dip a hranolky se slupkou), který nesmíte minout.
Karlovo náměstí 34, Praha 2, Tel.: +420 223 003 424, www.ucizku.cz
3. místo - Dish
Dish je malý příjemný podnik v srdci Vinohrad, ve kterém si stoprocentě pochutnáte. Burgery zde připravují z pečlivě vybraného farmářského masa a poctivých domácích surovin, včetně vlastních housek a hranolek. Důležité jsou ovšem i další kvalitní suroviny, pravý sýr čedar či domácí slanina, které ovlivňují výslednou chuť burgeru. A hlavně originální chuťové kombinace, na kterých si Dish zakládá. Dish je sice poměrně malé bistro, za dobu své existence si ale vypěstoval pověst jednoho z největších hráčů na poli pražských burgerů.
Římská 29, Praha 2, Tel: +420 222 511 032, www.dish.cz
4. místo - James Dean
Originální americká diner restaurace v samotném centru Prahy Vás okamžitě ohromí svým dobově laděným interiérem a monumentálním sloupem, jehož mozaika tvoří vyobrazení Jamese Deana a Marilyn Monroe. Nedílnou součástí jídelního lístku jsou burgery. Maso "na míru" je pro James Deana vždy zpracováno z jediného kusu dobytka, následně se pak pečlivě vybírají kousky, které použijí. Lahodné burgery jsou v James Deanovi opékány na lávovém grilu, kde získají krásné kouřové aroma a vynikající chuť.
V Kolkovně 1, Praha 1, Tel.: +420 606 979 797, www.jamesdean.cz