Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
27. července 2024, svátek má Věroslav
Comic-Con Junior potřetí v Brně. Prvním hereckým hostem je John de Lancie ze Star Trek

Comic-Con Junior potřetí v Brně. Prvním hereckým hostem je John de Lancie ze Star Trek

Třetí ročník festivalu popkultury Comic-Con Junior potěší i letos všechny dospělé, náctileté a dětské fanoušky sci-fi a fantasy. Brněnské výstaviště se na podzim v termínu od 2. do 3. listopadu znovu promění v doupě filmů a seriálů, videoher i stolních her, komiksů a knih a samozřejmě i kostýmů. Návštěvníci si budou moci užít třeba jednu z ikon populárního seriálu Star Trek, oblíbeného Q, v podání Johna de Lancie, ale i další herecké, komiksové a cosplay hosty. Do 30. června mohou kupovat zvýhodněné vstupenky. Letos poprvé mohou využít společného vstupu na Comic-Con Junior a nový knižní veletrh Kniha Brno, který bude probíhat v sousedících prostorách.

-m2-2872.jpg

Setkání s filmovými a komiksovými hvězdami i youtubery, soutěž v „cosplay”, tedy v převlecích oblíbených postav a ikon, arkádovky, videohry, workshopy, výstavy nebo virtuální realita. To všechno má na programu festival Comic-Con Junior v Brně. „Oproti jarní akci v Praze je Comic-Con Junior o něco více zaměřený na děti a náctileté. Nicméně i dospělí si určitě přijdou na své. Snažíme se akci koncipovat tak, aby ji mohly navštívit celé rodiny a každý se zabavil trochu jinak. Dospělí mohou zajít na zajímavé besedy s herci nebo třeba obejít zábavné výstavy a vyzkoušet si technologické novinky. Děti se jistě zabaví v deskoherně, ve videoherně a na mnoha speciálních workshopech. Program obsahuje víc aktivit, kdy je možné si leccos vyzkoušet na vlastní kůži a spoustu se toho naučit,“ láká na akci Pavel Renčín, marketingový ředitel z Active Radio, které akci pořádá.

-m2-1595.jpg

Neodmyslitelnou součástí a trademarkem akce je program pro milovníky cosplay, tedy kostýmů. „Pro cosplayery bude připraven bohatý program s vlastním podiem, o zkušenosti se podělí hosté- cosplayeři. Programové linie se budou věnovat fenoménům jako manga, anime a japonská kultura, Star Wars, Stargate, Star Trek i další sci-fi, samozřejmě nebudou chybět ani Harry Potter, Hra o trůny, Pán prstenů a další fantasy. Právě jeden z herců Star Treku a představitel postavy Q, americký herec John de Lancie, je první odtajněnou hvězdou programu,“ doplňuje programový ředitel festivalu Václav Pravda.

ccj-brno-tstream-banner-1560x800-2024.png

Návštěvníci se mohou těšit i na zajímavé povídání o videohrách, komiksových světech, primárně Marvel a DC, o literatuře i populární vědě a technice nebo na speciální velkou expozici Stargate. V uličce Artist Alley budou prezentovat i prodávat svá díla tvůrci a umělci z různých zemí. Videoherně a deskoherně bude vyhrazena plocha až 2000 m 2 . V rámci obří videoherny budou představeny nové i retro konzole, virtuální realita, ale také herní počítače nebo notebooky, deskoherna pak nabídne desítky stolů pro karetní a deskové hry a hlavolamy. Nedílnou součástí Comic-Conu Junior bude opět i velká Pokémon zóna s turnaji, burzou kartiček a dalším programem.

Letos poprvé bude možné využít vstupenky na Comic-Con Junior i pro bezplatnou prohlídku další akce, která se bude odehrávat na brněnském výstavišti. Bude jí veletrh Kniha Brno, konající se od 1. do 3. listopadu.

Vstupenky na festival je možné koupit od dnešního dne až do konce června za zvýhodněné ceny na webu akce.

-m2-3154.jpg

Novinky a aktuality o akci můžete sledovat na webu a sociálních sítích, kam jsou postupně přidávány finální, podrobnější informace: 

Web: https://junior.comiccon.cz/
Facebook
Instagram

Organizátoři a partneři
Comic-Con Junior 2024 společně organizují společnosti Active Radio a.s. a Comic-Con Prague s.r.o.

ČTĚTE DÁLE

Opava slaví 800. Buďte u toho!

„Perla Slezska“ v letošním roce slaví úctyhodných 800 let. Městská práva jí přiřknul Přemysl Otakar I. dekretem v roce 1224 a od té doby zažila mnohé.

TÁBORSKÉ KULTURNÍ LÉTO

Město Tábor v létě nabídne rozmanité kulturní akce. Těšit se můžete na stálice letního programu Jazzový Tábor a festival pouličního divadla Komedianti v ulicích. Rekonstrukcí historické bitvy vzdáme hold husitskému hejtmanu Janu Žižkovi, jenž skonal právě před 600 lety.
Reklama
reklama

DEADPOOL & WOLVERINE

Nemá smysl předstírat, že o tomhle filmu něco opravdu víme. Studia Marvel/Disney drží celý příběh pod pokličkou a jistí jsme si jenom tím, že ukecaný žoldák ve filmu spojí síly s verzí Wolverina, který ve svém vesmíru nedokázal uspět.

Vítejte v parku DinoLive!

Tento fascinující park v Praze nabízí setkání s více než 70 pohyblivými dinosaury v životních velikostech, z nichž někteří dosahují délky až 18 metrů!

BTC Prague 2025. Prozíravý bitcoiner kupuje Early Bird!

Jsi fanatik do bitcoinů? Věříte v tuto technologii a považujete Bitcoin za nadřazený všem ostatním kryptoměnám? Chtěli byste přijet do Prahy a poslechnout si některé z největších učitelů na téma Bitcoin, kteří se s vámi podělí o svá moudra, a zároveň se setkat s dalšími hodlery a fanoušky Bitcoinu?