Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
8. května 2024, Den osvobození
Comic-Con Prague 2022

Comic-Con Prague 2022

Pořadatelé Comic-Con Prague 2022 prozradili další hvězdná jména, účast jim potvrdili herci Hatie Hayridge, Cary-Hiroyuki Tagawa nebo Tony Amendola, komiksový tvůrce James O'Barr a spisovatel Kevin J. Anderson. Třetí ročník festivalu popkultury proběhne v termínu od 22. do 24. dubna 2022 v pražském O₂ universu.

Hvězdní hosté

Již v příštím měsíci proběhne v Praze třetí ročník festivalu Comic-Con Prague, jenž by si rozhodně neměl nechat ujít žádný fanoušek popkultury. Návštěvníci budou mít jedinečnou možnost potkat v ČR velké množství herců, komiksových výtvarníků a dalších umělců na jednom místě. Pořadatelé jim slibují, že i tento ročník bude nabitý hvězdnými hosty, jejichž tváře velmi dobře znají z různých kultovních snímků. „Nově můžeme potvrdit účast Hatie Hayridge, Caryho-Hiroyuki Tagawy a Tonyho Amendoly. Do Prahy se rovněž chystají Christopher Lambert, Julian Glover, Cara Buono nebo Sam Witwer,“ říká za pořadatele Pavel Renčín, marketingový ředitel společnosti Active Radio.

Britská herečka Hattie Hayridge je známá především díky roli centrálního počítače Hollyho v kultovním seriálu Červený trpaslík. V ní se střídala s Normanem Lovettem, který zavítal na Comic- Con Prague v minulém roce. Hattie Hayridge vystupuje rovněž v různých stand-up komediálních show, jako např. Perry And Croft: The Sitcoms, Lenny Goes To Town nebo Alter Ego. Charismatický herec japonského původu Cary-Hiroyuki Tagawa hrál v takových filmech jako Poslední císař, Pearl Harbor, bondovce Povolení zabíjet, Gejša nebo Hačikó - příběh psa. Nejvíce ho však proslavila role hlavního záporáka Shang Tsunga v Mortal Kombat - Boj na život a na smrt. Americký herec Tony Amendola je známý především seriálovými rolemi Jaffského mistra Bra'takv v Hvězdné bráně, Edouarda Kagameho v Continuum a ikonického Geppetta v Bylo, nebylo. Objevil se také ve filmech Zorro: Tajemná tvář a Kokain a v seriálech Dexter, Akta X nebo Čarodějky. Americký umělec a tvůrce kultovní Vrány James O'Barr po téměř deseti letech opět zavítá do ČR. Na festival dorazí spoluautor románu Duna, americký spisovatel Kevin J. Anderson. Napsal také předlohy pro Star Wars, StarCraft, Titan A.E. nebo Akta X.

Svoji účast již dříve z řad herců potvrdili Christopher Lambert, Julian Glover, Cara Buono nebo Sam Witwer.

Na festivalu budou moci fanoušci zajít na některou z přednášek hvězdných hostů nebo získat jejich fotku či podpis. Účast svého oblíbence zjistí na webu festivalu.

Novinky a aktuality o akci můžete sledovat na webu a sociálních sítích, kam budou postupně přidávány nové, podrobnější informace:

Comic-Con Prague 2022 společně organizují společnosti Active Radio a.s. a Comic-Con Prague s.r.o., hlavním mediální partnerem je hudební rádio Evropa 2.

 

ČTĚTE DÁLE

VYPLUJ Z MĚSTA NA VODU a objev řeky středních Čech

Řeky středních Čech volají AHOJ!, tak jim odpověz a pusť se k vodě. Přinášíme ti tipy na vodácké výlety, ale i další aktivity kolem vody, které na tobě zaručeně nenechají nit suchou.

Rozhovor s Milanem Mikuláštíkem z Galerie NTK

Galerie NTK je nekomerční výstavní síň v budově Národní technické knihovny v Praze-Dejvicích. Od svého založení v roce 2009 pořádá výstavy zaměřené především na propojení současného umění, vědy a techniky, prezentaci architektury, ale také na výzkum institucionálního zázemí uměleckého provozu. Co nového galerie schystá, o tom jsme si povídali s jejím kurátorem Milanem Mikuláštíkem.

Dolní Slezsko – turistický ráj kousek od Prahy

Polsko je v kurzu, mnozí čeští turisté vyměnili po dlouhých letech Jadran za Balt a Alpy za polské Krkonoše. Dříve panovala mezi polskou a českou částí Krkonoš spíše neopětovaná láska, dnes už Češi objevují jinakost za polskou hranicí v masovém měřítku. Zjišťují, že polsky se Krakonoš řekne Liczyrzepa a vypadá jako obrovský jelen.

Pirátí zátoka je oázou zábavy v rušné Praze

Již čtvrtým rokem přináší zábavný areál Pirátí zátoka radost i sportovní vyžití. Oáza zeleně a klidu se nachází pod Branickým mostem v ulici Vltavanů v Praze 4 Braníku. Areál každoročně rozšiřujeme o další aktivity a tak dokážeme zabavit nejen nejmladší, ale celé rodiny i skupiny dospělých.

Pražský filmový orchestr pod taktovkou dirigenta Jiřího Korynty vystoupí v Kladně

Pražský filmový orchestr pod taktovkou dirigenta Jiřího Korynty přináší velkolepý koncert, který nás čeká 23.11.2024 ve velkém sále Domu Kultury na Kladně!

Zlín. Objevte jedinečné město v zahradách

Rozlohou patří mezi jedno z nejmenších krajských měst v Česku. Koncepčně je to ale neuvěřitelné místo, které nemá u nás obdoby. Město plné zeleně a architektonických zajímavostí. Místo, které Tomáš Baťa vystavěl na principech továrny v zahradách. Poznejte experimentální architekturu, design, významné vily i baťovskou historii. Toto město z červených cihel nadchne každého, kdo ho objeví.