21. května 2025, svátek má Monika
KOGO Havelská

KOGO Havelská

V srdci Starého Města se už 30 let píše příběh jedné z nejikoničtějších italských restaurací v Praze – Kogo Havelská.

Restaurace založená roku 1995 právě na tomto místě, v ulici Havelská 27, se po letech rekonstrukce domu vrátila na svou původní adresu, v moderním nápaditém designu, s venkovním posezením v nejstarším dochovaném průchodu pražského Starého města.

Elegantní interiér, diskrétní atmosféra a špičkový servis tvoří dokonalé kulisy pro poctivou středomořskou kuchyni.

Kogo si zakládá na čerstvých surovinách, domácích těstovinách, v oblibě jsou mořské ryby a seafood, stejně jako široká nabídka masa převážně z grilu. Ochutnat můžete třeba tradiční vitello tonnato nebo carpaccio z chobotnice, těstoviny s plody moře či klasické špagety alla carbonara, široká je celoročně nabídka vyhlášených polévek. V menu ale najdete i speciality jako biftek alla rossini s foie grass, telecí T-bone steak i mořský jazyk s citronovou omáčkou. Vinný lístek potěší znalce, pečlivě vybraná vína jsou především z regionů Itálie. Samozřejmostí je výborné italské espresso, které si můžete dát hned v ranních hodinách, nově jsou v Kogu totiž v nabídce snídaně (denně od 8:00 hod).

Rozmanité části restaurace umožňují zázemí jak pro pracovní setkání, tak i soukromé oslavy, tematické večery, řízené degustace či neformální networking. Kogo je ale především místo pro příjemný večer s rodinou či přáteli.

Heslem podniku je „Dobré jídlo je radost. La gioia di mangiare.“ Stavte se Kogo ochutnat.


Kontakt:

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

VYBRANÉ AKCE

1.6.2025 10:30

Nedělní brunch

14.6.2025 19:00

Chlast

7.6.2025 00:00

Refufest 2025

ČTĚTE DÁLE

Volba sládků se mění na Speciály z Prazdroje. Nabídku speciálních piv si sestaví sami hospodští

Plzeňský Prazdroj mění od května svůj program pivních speciálů. Projekt Volba sládků, který každý měsíc nabízel v limitované edici jedno speciální pivo ve vybraných hospodách a restauracích v Česku a na Slovensku, nahrazuje novým programem s názvem Speciály z Prazdroje. Ten nabídne hospodským možnost sestavit si vlastní kalendář pivních speciálů na míru. Vybírat budou moci během roku dohromady z deseti druhů piva ze stálé i sezónní nabídky.

Z pole les: NKT a Home for Trees mění krajinu i vztahy

Na kraji malých Mokrovrat leží pole. Dříve tu nic nežilo – půda byla třikrát zoraná, opuštěná, bez života. Ale letos na jaře se to změnilo. Do brázd mezi zbytky staré ornice se zasunula první sazenice. A hned za ní další. A pak další. Tři tisíce borovic, dubů a douglasek. Strom za stromem. Ruka v ruce – zaměstnanci a zákazníci společnosti NKT, společně s neziskovou organizací Home for Trees, opět zasadili nový kus budoucnosti.

Jedinečná interaktivní expozice Pilsner Urquell: The Original Beer Experience láká za zážitky i jídlem

Ponořte se do příběhu prvního zlatého ležáku přímo v historickém centru Prahy. Interaktivní expozice Pilsner Urquell: The Original Beer Experience přibližuje okolnosti vzniku plzeňského piva všemi smysly.

Pop up kavárna, gastro extravagance, přednášky i znovuotevřená vodárenská věž. Oslavy Holešovické tržnice startují již příští týden a návštěvníky čeká bohatý program

Holešovická tržnice je jako živý organismus, který dýchá s Prahou už více než století. Místo, kde se setkává syrová minulost s pulzující současností. Bývalá jatka, burza zvířat i zeleninový ráj – dnes scéna pro kulturu, jídlo a komunitu letos slaví 130 let od svého založení. Od 24. dubna do 14. května se zde odehraje série akcí, které svým osobitým způsobem propojí to nejzajímavější z minulosti a přítomnosti. Čekají vás zážitky, které vás překvapí, potěší a inspirují. Čas gastro performance BEEF, vůně starých receptů i futuristických chutí. Čas otevřené pop up kavárny s čítárnou a autentickým menu. Čas koncertů, které rozehrají Halu 17, i výstavy, která vás vezme na cestu časem až na samotný vrchol vodárenské věže.

Slepý test ležáků Prahy s rekordmanem: Kbelské pivo podruhé v řadě nejlepší

První pivní extraliga, respektovaný spolek znalců piva, podrobila na sklonku roku 2024 opětovnému testování pražské ležáky. A to tak, jak se to má dělat – anonymně ve slepém testu, přímo z výčepu, lednice nebo pultu, bez nominací, zápisného a sponzoringu. Za 15 let existence Extraligy však poprvé v soutěži o Krále Prahy zvítězil držitel koruny z předchozího roku – Kbelský pivovar se svou dvanáctkou 12 pilotů.

Smažený sýr jako král českých talířů: Kde se vzal a proč ho tak milujeme?

Mnozí z nás si nedokážou představit jídelní lístek bez smaženého sýra. A není divu! Kombinace křupavé strouhanky a dokonale rozteklého sýra je synonymem komfortního jídla, které si rádi dopřejeme jak v restauracích, tak doma. Jak se ale smažený sýr dostal na naše stoly a proč se stal neodmyslitelnou součástí české gastronomie?
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.