Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
8. května 2024, Den osvobození
Krásný den pro celou rodinu: Svíčkárna Rodas

Krásný den pro celou rodinu: Svíčkárna Rodas

Kousek na východ od Prahy se rozkládá malá obec Šestajovice. Nachází se zde svíčkárna Rodas a můžete zde nejen vidět, jak svíčka vzniká, ale také si ji vyrobit vlastníma rukama. Jedná se o ideální výlet s celou rodinou.

Děti nejvíc baví zdobení svíček
Po seznámení se s výrobními postupy na návštěvníky ve svíčkárně čeká příjemná místnost, kde je dostatek prostoru pro tvořivou činnost. Malí i velcí návštěvníci si mohou vyzkoušet vyrobit svíčky, mýdla, voskové lampy, či třeba vrstvit koupelové soli. Menší děti baví zejména zdobení svíček spočívající v namáčení v barevných politurách, větší děti zpravidla rády nalévají svíčky nebo je vrství práškovým barevným parafinem do ozdobných nádobek. Zdrojem poznání i zábavy je výroba mýdel, sypání barevných koupelových solí do sáčků či ozdobných lahviček a v neposlední řadě výroba pastelek ze včelího vosku. Pro větší děti a jejich rodiče je určena také výroba voskových lamp. Tyto lampy se v Šestajovicích vyrábí však pouze o víkendech.

4m0a0802.jpg

Vydejte se do Šestajovic na „tvůrčí výlet“
Svíčkárna Rodas pro zájemce pořádá tak zvané „tvůrčí výlety“. Jedná se o balíček spojující návštěvu výrobních dílem s následnou vlastnoruční výrobou svíček, pastelek a dalších výrobků a s občerstvením. 

-a308496.jpg

Otevírací doba výrobních dílen svíčkárny, mydlárny, pastelkárny a čokoládovny
Pro veřejnost
CELOROČNĚ SOBOTY A NEDĚLE od 10:00 do 18:00 hodin, bez objednání.
Pro školy a školky
DENNĚ od 9:00 do 17:00 hodin, na základě telefonického objednání.Výrobní dílny jsou v krytých a teplých prostorách. Součástí areálu je také minifarma.

Jak se k nám dostanete z Prahy ?
MHD z Černého Mostu č.303, vystupte v Šestajovicích na zastávce ,,Na Balkáně,, a odtud je to do svíčkárny cca 2 minutky chůze.

RODAS – Šestajovice u Prahy
telefon: 603 229 436
adresa: Na Balkáně 211, Šestajovice, 250 92
facebook
www.rodas.cz

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

VYBRANÉ AKCE

ČTĚTE DÁLE

VYPLUJ Z MĚSTA NA VODU a objev řeky středních Čech

Řeky středních Čech volají AHOJ!, tak jim odpověz a pusť se k vodě. Přinášíme ti tipy na vodácké výlety, ale i další aktivity kolem vody, které na tobě zaručeně nenechají nit suchou.

Dolní Slezsko – turistický ráj kousek od Prahy

Polsko je v kurzu, mnozí čeští turisté vyměnili po dlouhých letech Jadran za Balt a Alpy za polské Krkonoše. Dříve panovala mezi polskou a českou částí Krkonoš spíše neopětovaná láska, dnes už Češi objevují jinakost za polskou hranicí v masovém měřítku. Zjišťují, že polsky se Krakonoš řekne Liczyrzepa a vypadá jako obrovský jelen.

Pirátí zátoka je oázou zábavy v rušné Praze

Již čtvrtým rokem přináší zábavný areál Pirátí zátoka radost i sportovní vyžití. Oáza zeleně a klidu se nachází pod Branickým mostem v ulici Vltavanů v Praze 4 Braníku. Areál každoročně rozšiřujeme o další aktivity a tak dokážeme zabavit nejen nejmladší, ale celé rodiny i skupiny dospělých.

Pražský filmový orchestr pod taktovkou dirigenta Jiřího Korynty vystoupí v Kladně

Pražský filmový orchestr pod taktovkou dirigenta Jiřího Korynty přináší velkolepý koncert, který nás čeká 23.11.2024 ve velkém sále Domu Kultury na Kladně!

Zlín. Objevte jedinečné město v zahradách

Rozlohou patří mezi jedno z nejmenších krajských měst v Česku. Koncepčně je to ale neuvěřitelné místo, které nemá u nás obdoby. Město plné zeleně a architektonických zajímavostí. Místo, které Tomáš Baťa vystavěl na principech továrny v zahradách. Poznejte experimentální architekturu, design, významné vily i baťovskou historii. Toto město z červených cihel nadchne každého, kdo ho objeví.

Městského divadla Kladno: divadlo má vzbuzovat emoce

V září vstoupí kladenská činohra do své 110. profesionální sezony. A jelikož si takové jubileum zaslouží speciální péči, připravuje MDK jak zajímavý dramaturgický plán tak i řadu off-programových akcí. Divadlo právě spouští prodej předplatného na novou sezonu, a tak jsme se zeptali jednatele divadla Jana Krafky, co nás v příští sezoně čeká.