Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
26. dubna 2024, svátek má Oto
NoDilemma: kvalita před kvantitou

NoDilemma: kvalita před kvantitou

Móda každou ženu provází od malička. Iva Archmanová ji miluje od malička a proto oboru oděvnictví věnovala i svá pubertální léta a vystudovala ji. Nyní je hrdou majitelkou lokální autorské značky Nodilemma by Iva Archmanová ze Středních Čech a též člověkem, který za celou tou dřinou stojí.

kontakt1.png

Představte ve zkratce, jaký druh oblečení si mají čtenáři pod značkou Nodilemma představit?

NoDilemma je značka ve stylu sportovně elegantní městské módy určená ženám, které se nebojí zaujmout a mají vlastní osobitý styl. Také je to móda v minimalistickém stylu vždy s drobnými, rafinovanými detaily, kvůli kterým si žena dané oblečení ráda zakoupí do svého šatníku. Navíc naše nadčasovost střihu a kvalita, na kterou dbáme už od výběru materiálu po ušití, tak to bude vždy módní kousek, který bude nosit žena nejednu sezónu. Čímž bych ráda upozornila na udržitelnou módu, která si, myslím, je pro dnešní dobu velmi zásadní. Dbá se na respekt k planetě a naší budoucnosti na ní. Aby žena volila vždy oblečení, které je kvalitní, byť dražší, kombinovatelné a nadčasové. Proto už samotný výběr materiálu musí splňovat, jak ze zdravotního hlediska, tak z pohledu kvality, ta nejpřísnější pravidla. Snažíme volit zejména mezi přírodními materiály. Navíc já sama mám atopický ekzém, tak i toto je důvod, proč musí být materiál zdravotně nezávadný a vhodný pro absolutně každou ženu.

227661726-1743570435826558-6468143666886708560-n.jpg

Takže upřednostňujete přírodní materiály...

Ano, a to zejména na spodní vrstvy. Avšak například u kabátů miluji, když je zde jistá přidaná funkční hodnota. Proto jsem si velmi oblíbila sofshell s vysokými vodními sloupci a prodyšností. Materiály, které si vybíráme, jsou navíc nejen z České republiky, ale také dovážené z Itálie. Zde jsou to například oděvní neopreny, které jsou aktuálně velmi trendy, košilové materiály a speciální materiály na kalhoty, které si ženy velmi oblíbily.

dsc-7870.jpg

Chápu správně, že Nodilemma je plně česká, od úvodního návrhu až po realizaci u šicího stroje?

Ano. A jinou cestou už to ani nebude. Nesouhlasím s módou šitou v Asijských zemích, kde žena za celodenní práci a obrovskou dřinu obdrží pár korun a navíc se v těchto zemích zaměstnávají i děti. A to se nebavím o tom v jakých podmínkách tam lidé pracují a dalších věcech. Myslím, že pokud je práce odvedena dobře, měla by být finančně také dobře ohodnocena. Proto NoDilemma bude vždy ryze českou značkou, kdy si sama výrobek navrhnu, narýsuji, odstříhám a dám ušít kvalitním českým švadlenkám či českým šicím dílnám. Bez těchto šikovných českých rukou by nebylo NoDilemma tam kde je.

dsc-8605.jpg

Vymýšlíte design oblečení jenom vy, nebo vám pomáhají i ostatní členové rodinného týmu?

 Tak asi vím, kam míříte. (smích) Mé dceři budou Ti.” Když rýsuji, sebere mi střih a než se otočím, je celý popsaný fixama. Takže skutečná pomocnice. (smích) A manžel měl zpočátku ambice a neustále mi něco maloval, ať mu ušiji, takže třeba tunika Marylin je čistě jeho výrobek a paradoxně ho šijeme stále a pokaždé v jiných barvách. Loňský rok jsem upravila střih a stále oblíbené. :-) Ale v poslední době se ráda věnuji čistě městské módě s originálními, řekla bych rafinovanými prvky a ženy se v ní skvěle cítí a tomu prý “nerozumí", tak do toho už se mi nemíchá. Raději. (smích)

dsc-8763.jpg

Oblečení z dílny Nodilemma je šito vždy v omezeném počtu kusů a sama říkáte, že Slow Fashion je již vaším životním stylem...

Ano, máte pravdu. Vždy jsem chodila originálně a často i odvážně oblékaná. Leč sehnat skutečně originální kousky, které jsou pro exematika zdravotně nezávadné, není tak lehké. Proto jsem si často navrhovala originální oblečení sama, až jsem přes různé životní etapy dopracovala k vlastní značce a ráda dopřávám ženám originalitu. Proto 90% našich výrobků je odšíváno v omezeném počtu kusů. Navrhnu model, zajistíme na něj roli materiálu, kterou rozšijeme a pokud se výrobek rozprodá, již není možné doobjednat. Některé výrobky jsou ušité i třeba pouze po 5 kusech a jsou k zakoupení pouze na marketech a na e-shop není věc ani umístěna. A to je něco, co mě baví. Sama chodit originálně, kvalitně a při tom pohodlně oblékaná a oblékat tak i ostatní ženy. Kvalitně, originálně a hlavně neunifikovaně. Každá jsme přece něčím výjimečná, tak proč se tak i neoblékat.

dsc-8494.jpg

Jakou kolekci máte nyní v přípravě?

Aktuálně připravuji JARNÍ kolekci, která se ponese v čistě městském stylu, ráda bych odhodila konzervativnost a dodala jí lehkou drzost a výstřednost:-). Přála bych si, aby se žena v navrženém oblečení cítila tak, jak by se měla cítit úplně každá žena - žensky, svůdně a sebevědomě.

nodilemmacz-logo-1617375473.jpg

Tel.: +420 777 886 870

info@nodilemma.cz

FB: NoDilemma1

IG: nodilemma1

www.nodilemma.cz

ČTĚTE DÁLE

Do Divadla Lucie Bílé míří francouzská novinka s Vlasákovou a Etzlerem

Divadlo Lucie Bílé v pražské Karlově ulici připravilo před koncem divadelní sezóny ve spolupráci s Agenturou Harlekýn další činoherní premiéru. V nové francouzské komedii Co to píšeš, miláčku se diváci mohou těšit nejen na vybroušené dialogy, ale také na herecké výkony Lenky Vlasákové a Miroslava Etzlera.

Hudebně-švestkový festival Vizovické Trnkobraní letos v novém termínu oznamuje kompletní program s Rybičkami 48, Divokým Billem a novinky v programu i komfortu

Kompletní program oznamuje jediný hudebně-švestkový festival v České republice Vizovické Trnkobraní, který se letos koná v novém termínu v pátek a sobotu 23. a 24. srpna v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích nedaleko Zlína. Fanoušky švestkových oslav letos v pátek rozproudí Rybičky 48 nebo No Name, v sobotu Divokej Bill, Tublatanka, Tomáš Klus nebo Anna K. a další interpreti a kapely. Trnkobraní letos svým návštěvníkům nabídne několik novinek – travnatou odpočinkovou zónu, doprovodný program se stand-up vystoupením Tomáše Matonohy či Lukáše Pavláska, moderaci knedlíkové soutěže v podání Libora Boučka a v neposlední řadě novou značku piva.

Patříte mezi meteosenzitivní jedince? Jak počasí ovlivňuje náš krevní tlak či psychiku.

Už naše babičky říkaly: „Bude pršet, cítím to v kostech.“ Má ale počasí opravdu dopad na to, jak se cítíme? Zcela jistě. A vedle vlivu na pohybovou soustavu má dopad také na náš krevní tlak. Lidé s onemocněním srdce a cév by proto měli možný vliv počasí brát vážně. Pokud navíc patří mezi takzvané meteosenzitivní jedince, musí své každodenní chování přizpůsobit nejen svému onemocnění, ale i počasí. Vedle konzultace se svým lékařem, který by měl o zvýšeném vlivu počasí na zdraví svého pacienta vždy vědět, je spolehlivou prevencí kardiovaskulárních komplikací zdravý pohyb přiměřený věku a zdravotnímu stavu kardiaka.

JATKA FEST OVLÁDNOU AREÁL PACOVSKÉHO ZÁMKU UŽ PO JEDENÁCTÉ!

Festival se každý rok překonává a letos sází jednu hvězdu za druhou. Do krásného prostředí zámeckého areálu totiž přiveze své největší hity DIVOKEJ BILL, POLETÍME? a král českého rocku DAVID KOLLER. Pódium ovládne legendární MŇÁGA A ŽĎORP a pod kůži se vryje VYPSANÁ FIXA. Bez stálic festivalu POKÁČE a UDG by se JATKA FEST rozhodně neobešel. Na festival se vrátí i PEKAŘ, JAKUB DĚKAN, NEBE, SILUETY, POST - IT, PATRIK MALÝ a celou sestavu uzavře TOTÁLNÍ NASAZENÍ.

Lampion školám – Umělecké vzdělávání a jeho hodnoty v základním školství

Divadlo Lampion pořádá 23. května 2024 ve spolupráci s oddělením školství Magistrátu města Kladna a Národním informačním střediskem pro kulturu (NIPOS) sympozium pro ředitele a pedagogy kladenských základních škol.

Letní divadelní festival na jihu Čech Jižní Svéráz se blíží

Unikátní site-specific divadelní festival, který je součástí vítězného konceptu Evropské hlavní město kultury 2028, propojí sílu Jihočeského divadla, Divadla Continuo a REZI.DANCE Komařice.