Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
17. dubna 2024, svátek má Rudolf
Nová sezóna Pražských symfoniků – návraty hvězd, rodinné pořady a řada novinek

Nová sezóna Pražských symfoniků – návraty hvězd, rodinné pořady a řada novinek

Symfonický orchestr od září 2022 do června 2023 uskuteční více než osmdesát rozmanitých akcí s nejlepšími světovými hudebníky! V 88. sezóně nabídne více než 70 orchestrálních a komorních koncertů v Obecním domě, Kostele sv. Šimona a Judy, Rudolfinu, Klášteře sv. Anežky České a Divadle Viola.

Do Prahy a skvostného Obecního domu se k oslavě svých šedesátin vrátí José Cura ve slavných operních áriích, v řadě Světová klavírní tvorba zahraje Grigorij Sokolov, ve Staré hudbě mezi jinými i hráč na exotický setar Kiya Tabassian. Z domácích umělců se krom šéfdirigenta Tomáše Braunera mohou posluchači těšit na Pavla Šporcla, Jiřího Bártu, Lukáše Vondráčka či Beatu Hlavenkovou.

Zachována zůstává pestrost nabídky FOK, zahrnující staré mistry v poučené interpretaci i soudobé skladby. Dubnový recitál pianistky Alice Sary Ott v Rudolfinu „Ozvěny života“, spojující Chopinovu hudbu s digitálními videoinstalacemi architekta Hakana Demirela, bude jedinečným zážitkem. Rozšíří se úspěšná spolupráce s Divadlem bratří Formanů, jeho poetickým hudebně-výtvarným dílnám pro děti bude patřit první zářijový víkend, vrátí se provedení Kouzelné Rybovky dokonce i v Obecním domě a režisér Matěj Forman se vrhne také na velikonoční Janovy pašije. Novinkou v programech FOK jsou Meditační nokturna s muzikoterapeutem Ondřejem Tichým. Děti se mohou těšit na koncerty cyklu Orchestr na dotek a 1. září také na promítání příběhů Krtka s živým orchestrem. Vše podstatné najdete na webu www.fok.cz

brauner-dsc6797.jpg

ČTĚTE DÁLE

Chci, aby se v mém divadle všichni cítili jako doma

Zatímco se jiná divadla v době pandemie strachovala o přežití, zlatá slavice Lucie Bílá podnikla odvážný krok a pustila se do rekonstrukce bývalé Ta Fantastiky. Díky ní scéna v pražské Karlově ulici prošla velkou proměnou a zároveň dostala nové jméno. Jak se Divadlu Lucie Bílé daří několik let od otevření?

Kuba v srdci Evropy: Habana Social Club vystoupí v rámci rozlučkového evropského turné v Praze a Brně

Skvělá hudba, vášnivý tanec a jedinečný příběh života na karibském ostrově. Hvězda kubánských nocí, skupina Habana Social Club, přinese do Prahy a Brna neopakovatelný kubánský zážitek v rámci svého posledního evropského turné. Kapela navíc svou poslední evropskou jízdu doplnila o sólové tanečníky ze světoznámého klubu Tropicana.

Unikátní dokument Tady Havel, slyšíte mě? v kinech již tento týden!

Prezident, občan, režisér, přítel, manžel, pacient, muž na sklonku života... Časosběrný dokument Petra Jančárka Tady Havel, slyšíte mě? představuje Václava Havla v jeho známých, ale i veřejnosti dosud skrytých polohách. Vychází přitom z nikdy nepublikovaného materiálu, natočeného během posledních let jeho života. Film vstoupí do kin ve čtvrtek 11. dubna.

Kapela QUEENIE si na své narozeninové koncerty 18. a 19. dubna pro fanoušky připravila opět výpravnou show i nové písně

Kapela QUEENIE, která se stará o repertoár Freddie Mercuryho a Queen, je jednou z nejžádanějších kapel v České republice. Právě díky preciznímu provedení písní světové rockové legendy v původních aranžích a tóninách se skupina těší tak veliké oblibě. Skupina oslaví milník své kariéry ve velkém stylu. Pro své fanoušky si připravila dva koncerty, které se uskuteční 18. a 19. dubna 2024 v pražském O2 universu. Kapela QUEENIE má za sebou už 5 vlastních koncertů v O2 areně, a proto se dohodli na tom, že narozeniny oslaví spíše v „rodinném duchu“.

ÚSTECKÝ MAJÁLES ODTAJŇUJE HEADLINERY PRO ROK 2024 A POUŠTÍ DO OBĚHU LIMITOVANOU EDICI

Největší studentský festival v Ústeckém kraji, Ústecký Majáles, s nadšením oznámil hlavní hvězdy, které vystoupí na jejich akci v roce 2024. První jarní akce v kraji se těší, že přivítá 4. 5. 2024 v letním kině Ústí kapely JELEN A DIVOKEJ BILL! Fenomenální hudební interprety, kteří rozproudí dav a přinesou do Ústí úžasnou festivalovou atmosféru již po deváté, doplní hvězdná kapela Poletíme?, Pokáč a domácí neopomenutelní UDG.

Smyčce Pražského filmového orchestru v Rokoku

Smyčce Pražského filmového orchestru se svým dirigentem Jiřím Koryntou v poutavém podání přináší nový koncertní program složený z hudby světoznámých snímků, seriálů, muzikálů a videoher.