Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
Paintball – adrenalinový sport všech generací!

Paintball – adrenalinový sport všech generací!

Hledáte nevšední sportovní aktivitu plnou akce a dobrodružství třeba pro partu kamarádů, rodinu, firemní akci nebo chcete prolomit ledy v nově vzniklém kolektivu? Objevte kouzlo paintballu a zažijte nevšední dobrodružství se vším všudy! Paintball je adrenalinový sport posilující strategické myšlení, fyzickou zdatnost, a hlavně týmového ducha.

Abychom získali reálnou zkušenost, vydali jsme se trochu do historie a prozkoumali areály nejstaršího provozovatele paintballu, který působí na českém trhu – aktuálně přesně 30 let. A že těch areálů není zrovna málo. Hřiště Paintballgame naleznete v Benešově u Prahy, v Berouně, v Milovicích, v Libouchci (vesnice nedaleko od Ústí nad Labem) a samozřejmě i v hlavním městě, kde se můžete vyřádit hned ve dvou krytých areálech přímo v samém srdci Prahy, přesněji na Praze 1. Hřiště se nachází v ulici Petrská a ulici Hybernská a v případě, že hledáte bezvadnou zábavu ve venkovním areálu, je tu ještě hřiště kousek od pražského Smíchova. Bylo nám sděleno, že všechna hřiště fungují 24/7, 365 dní v roce, a to za jakéhokoliv počasí????. Jen pozor! Nesmíte si zapomenout udělat rezervaci, aby se Vám nestalo, že dorazíte na hřiště a bude vám tam chybět organizátor.

1-paintball-praha-smichov.jpg

Paintball je sice jen jeden a mohlo by se zdát, že už vás nic nepřekvapí, zde ale máte na výběr z velkého množství herních balíčků jako je základní balíček, PRO balíček, Paintball se scénářem či „Školní výlet jinak“ aneb paintball pro školy. Konkrétní vybraný balíček, který si zvolíte je také potřeba dopředu zarezervovat.

2-paintball-se-scenarem.jpg

U balíčků ještě chvíli zůstaneme, protože jsme zjistili, že právě Paintballgame představil česku balíčky, které se nejen sami staly obchodní značkou, ale zároveň definovaly nový směr tohoto adrenalinového sportu. Řeč je o Junior Paintballu – prvnímu paintballu pro děti, ale stejně tak pro všechny, kteří mají z dospělého paintballu trochu strach. Jelikož jsme s sebou při prohlídce hřiště na Smíchově měli naše dětské, teď již mohu říct, spolubojovníky, tak právě tento druh paintballu byl pro nás jasnou volbou. Junior Paintball se totiž zaměřuje především na nekompromisní bezpečnost a zároveň využívá lehčí značkovače, které i menší děti bez problému unesou. Tou nejdůležitější změnou proti klasickému paintballu je fakt, že značkovače střílí kuličky menších rozměrů, které mají podstatně menší dopadovou energii, takže zásah pořád cítíte, ale rozhodně nebolí. Po skoro dvou hodinách hry můžeme jenom potvrdit, že Junior Paintball je pořád ta samá zábava, ale bez breku a modřin.

3-junior-paintball.jpg

Druhým balíček, který určitě stojí za vyzkoušení je MagFed Paintball. Ten je ale pravým opakem Junior Paintballu, protože je pro ostřílenější hráče se zaměřením na reálnější army zážitek– zejména v podobě značkovačů, které jsou velmi podobné ostrým zbraním. Místo bandasky na kuličky nahoře, která tak trošku brání v míření (tak to mají klasické značkovače), mají značkovače pro MagFed Paintball spodní zásobník stejně jako ostrá předloha s kapacitou na 19 kuliček. Díky menší kapacitě zásobníků je potřeba častěji přebíjet a tím i potřeba mnohem více taktizovat a spolupracovat než jen bezhlavě pálit.

Tuhle variantu paintballu vyzkoušíme raději až s kamarády nebo až děti ještě trochu dorostou.

4-magfed-paintball.jpg

Co jsme ale mohli dále vyzkoušet byla vnitřní aréna v ulici Hybernská. Zde v budově bývalé České pošty naleznete „čistější“ variantu klasického paintballu, tzv.Reball neboli nebarevný paintball.

5-paintball-hybernska.jpg

Po příchodu na místo se nás ujal sympatický mladý organizátor Fanda, který nám vysvětlil, co je reball, jak se ovládají zbraně (tedy značkovače, jak nám bylo řečeno, že se správně nazývají paintballky),jaká zde platí pravidla, nebo třeba jak se po hřišti pohybovat.

Po instruktáži jsme spolu s ochrannými pomůckami dostali značkovače naplněné malými gumovými projektily, což je v podstatě nejvýraznější změna u Reballu oproti klasickému paintballu. Zde po sobě hráči totiž nestřílejí kuličky naplněné barvou, které po zásahu praskají, ale právě tyto gumové projektily, které se dají používat opakovaně.

Po předchozí zkušenosti na venkovním hřišti, musím říct, že reball má zase jiný „drive“,hra je o něco rychlejší a je zajímavé vidět, jak se projektily odráží různými směry po aréně během přestřelky. Velkou výhodu vidím v tom, že hrát se může i v zimě, jelikož aréna je vytápěná, což pro mě, jakožto rozmazleného Pražáka je sakra velké plus.

Za celý den jsme si vyzkoušeli několik herních módů, a to jak venku, tak uvnitř. Jen pro příklad zmíním Team death match, kdy je vaším úkolem eliminovat celý nepřátelský tým nebo hru o vlajku, která nás bavila ze všeho nejvíc. Každopádně organizátoři dokážou upravit pravidla podle Vašich přání, takže budete mít příležitost vyzkoušet všechny herní režimy, které kluci a holky z Paintballgame nabízejí.

Nakonec už jen zmíníme, že pokud máte chuť si jít zahrát paintball, ale nemáte partu, jsou zde připravené otevřené hry pro veřejnost, kde Vás přiřadí do týmu a můžete poměřit síly s ostatními na hřišti.

open-games-2023-podklad-optimized.jpg

Tak přesnou mušku a Paintballu zdar!

www.paintballgame.cz

ČTĚTE DÁLE

Do Divadla Lucie Bílé míří francouzská novinka s Vlasákovou a Etzlerem

Divadlo Lucie Bílé v pražské Karlově ulici připravilo před koncem divadelní sezóny ve spolupráci s Agenturou Harlekýn další činoherní premiéru. V nové francouzské komedii Co to píšeš, miláčku se diváci mohou těšit nejen na vybroušené dialogy, ale také na herecké výkony Lenky Vlasákové a Miroslava Etzlera.

Hudebně-švestkový festival Vizovické Trnkobraní letos v novém termínu oznamuje kompletní program s Rybičkami 48, Divokým Billem a novinky v programu i komfortu

Kompletní program oznamuje jediný hudebně-švestkový festival v České republice Vizovické Trnkobraní, který se letos koná v novém termínu v pátek a sobotu 23. a 24. srpna v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích nedaleko Zlína. Fanoušky švestkových oslav letos v pátek rozproudí Rybičky 48 nebo No Name, v sobotu Divokej Bill, Tublatanka, Tomáš Klus nebo Anna K. a další interpreti a kapely. Trnkobraní letos svým návštěvníkům nabídne několik novinek – travnatou odpočinkovou zónu, doprovodný program se stand-up vystoupením Tomáše Matonohy či Lukáše Pavláska, moderaci knedlíkové soutěže v podání Libora Boučka a v neposlední řadě novou značku piva.

JATKA FEST OVLÁDNOU AREÁL PACOVSKÉHO ZÁMKU UŽ PO JEDENÁCTÉ!

Festival se každý rok překonává a letos sází jednu hvězdu za druhou. Do krásného prostředí zámeckého areálu totiž přiveze své největší hity DIVOKEJ BILL, POLETÍME? a král českého rocku DAVID KOLLER. Pódium ovládne legendární MŇÁGA A ŽĎORP a pod kůži se vryje VYPSANÁ FIXA. Bez stálic festivalu POKÁČE a UDG by se JATKA FEST rozhodně neobešel. Na festival se vrátí i PEKAŘ, JAKUB DĚKAN, NEBE, SILUETY, POST - IT, PATRIK MALÝ a celou sestavu uzavře TOTÁLNÍ NASAZENÍ.

Lampion školám – Umělecké vzdělávání a jeho hodnoty v základním školství

Divadlo Lampion pořádá 23. května 2024 ve spolupráci s oddělením školství Magistrátu města Kladna a Národním informačním střediskem pro kulturu (NIPOS) sympozium pro ředitele a pedagogy kladenských základních škol.

Letní divadelní festival na jihu Čech Jižní Svéráz se blíží

Unikátní site-specific divadelní festival, který je součástí vítězného konceptu Evropské hlavní město kultury 2028, propojí sílu Jihočeského divadla, Divadla Continuo a REZI.DANCE Komařice.

Tajemný svět nejznámějších superhrdinů se v červnu otevře v zážitkovém obchodě Heroes Park v Máji Národní

Aquaman, Spider-Man, Batman, Harley Quinn, Iron Man, Thor, Hulk a další legendární superhrdinové svými obdivuhodnými superschopnostmi baví a inspirují napříč generacemi. V červnu se jejich svět plný dobrodružství a tajemných příběhů otevře v unikátním zážitkovém obchodě Heroes Park v Máji Národní v centru Prahy! Milovníci komiksů i všichni ostatní, kteří si na vlnách fantazie, interaktivní zábavy a nekonečného dobrodružství rádi odpočinou od každodenních starostí, si z Heroes Parku odnesou nezapomenutelné zážitky, ale také ikonické figurky. V Heroes Parku najde každý svého hrdinu!