22. prosince 2025, svátek má Šimon
PIZZA! PIZZA! POP UP: Itálie v Holešovické tržnici  Přijďte si prodloužit léto!

PIZZA! PIZZA! POP UP: Itálie v Holešovické tržnici Přijďte si prodloužit léto!

Ve čtvrtek 4. září 2025 se Tržní náměstí v pražské Holešovické tržnici opět promění v malou Itálii. Už počtvrté se zde odehraje celodenní food festival PIZZA! PIZZA! POP UP, který přinese to nejlepší z italské atmosféry – pizzu v hlavní roli, aperitivo styl a radost ze společně stráveného času venku.

pizza-pop-up-fun6-foto-tereza-valnickova.JPG

Oběd, odpolední spritz i večerní pohoda

Festival začíná v 11 hodin a nabídne tak ideální příležitost zajít si sem na polední pizzu s kolegy, dát si v klidu espresso a vychutnat si společně první zářijové slunce. Přirozeně pak můžete zůstat na skleničku, potkat přátele, posedět v lehátku a nechat den plynout – přesně tak, jak to mají Italové rádi.

namnam-9.jpeg

Itálie mnoha chutí a podob

Volně přístupný program si mohou návštěvníci užívat až do 22 hodiny. V hlavní roli zazáří pizzy mnoha chutí a neodolatelné křupavosti od špičkových pizza mistrů z celé Prahy. To ale nebude vše! Své nezastupitelné místo zde budou mít i další italské speciality, osvěžující spritz, bublinky i relax u hudby. A kdo by toužil nasytit i své mozkové buňky, bude mít jedinečnou příležitost u tematického stánku jazykové školy Lingua nostra, kde si pod vedením rodilých mluvčích může vyzkoušet výslovnost, naučit se první fráze nebo si popovídat o pizze, kávě i životě v Itálii.

Koncept vychází z italského stylu trávení času mezi prací a večeří – tzv. aperitiva. Právě ten se organizátoři snaží přenést do pulzující Prahy – s pizzou v ruce, skleničkou prosecca a podzimním sluncem v zádech. „PIZZA! PIZZA! POP UP není jen food event. Chceme lidem nabídnout zážitek, který znají z italských náměstí – dopřát si v klidu oběd venku pod slunečníkem, nebo přijít po práci na něco dobrého s přáteli, užít si chuť a vůni křupavého těsta, dobrý drink a pohodu,“ říká Aleš Víšek z programového oddělení Holešovické tržnice.

ter01500.JPG

Co vás čeká?

  • Skvělé pizzy od špičkových pizzamistrů ve variantách známých i méně tradičních. Vždy však na těstě, které je chloubou každého z nich.
  • Barová zóna ve stylu aperitiva – spritz, negroni, prosecco, italská vína. Chybět však nebude ani vychlazené pivo.
  • Hudba v rytmu Itálie.
  • Prodloužení léta – pohodová atmosféra, lekce itaštiny, šperky inspirované přímořským životem.

Shrnující informace

PIZZA! PIZZA! POP UP

čtvrtek 4. září 2025, 11:00–22:00

Tržní náměstí, Holešovická tržnice, Praha 7, https://www.holesovickatrznice.cz/pronájem-náměstí

 vstup volný

Mediálním partnerem akce je Český rozhlas Praha / https://praha.rozhlas.cz. Více informací o akci sledujte v události na Facebooku.

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

U Váhy: 300 let pražských příběhů a poctivé české kuchyně

Na Smíchově, jen pár minut od centra, stojí dům, který vítá hosty už víc než 310 let. Hostinec U Váhy není další turistická zastávka v centru – je to skutečný pražský hostinec s rodinným příběhem, poctivou českou kuchyní a atmosférou, díky které se i cizinec cítí jako štamgast.

Michelinský šéfkuchař Gal ben Moshe vaří svůj příběh v restauraci Parzival v Praze na Starém Městě

Šest let vařil Gal ben Moshe pod michelinskou hvězdou ve vlastní restauraci Prism v Berlíně. Teď v Praze otevírá restauraci Parzival, ve které prostřednictvím chutí a vůní vypráví svůj osobní příběh. Parzival je fusion fine diningová zážitková restaurace, kterou on sám popisuje jako hluboce osobní místo, kde sdílí všechny své gastronomické zkušenosti a vypráví je prostřednictvím jídla.

Dopřejte si kávové Vánoce. Máme pro vás tři tipy na neodolatelné kávové cukroví

Češi milují kávu. Je součástí našich rán, odpoledních pauz i večerních zklidněnípo rušném dni. A s blížícími se Vánoci je také skvělou inspirací pro něco, co milujeme snad ještě víc – pro cukroví. Vůně másla, vanilky a čerstvě namleté kávy dokáže vytvořit vánoční atmosféru, která je útulná, stylová a přitom moderní. A dobrou zprávou je, žedruhů kávového cukroví existuje mnohem víc, než byste čekali.

Vánoční průzkum Too Good To Go: téměř polovina českých domácností připravuje na svátky příliš mnoho jídla

Zatímco vyhazování zbytků z Vánoc přiznává 28 % Čechů, téměř polovina uvádí, že se v jejich domácnosti na Vánoce připraví příliš mnoho jídla. Právě to je však nejčastějším důvodem vyhazování vánočních zbytků. Z průzkumu společnosti Too Good To Go, který byl proveden ve spolupráci s výzkumnou agenturou STEM/MARK, také vyplývá, že Češi za sváteční jídlo utratí v průměru 2000 Kč, 62 % z nich na něm však plánuje letos více šetřit.

Kultovní Five Guys konečně v Česku. První restaurace otevře 8. prosince v centru Prahy

Světově proslulý řetězec prémiových hamburgerů Five Guys konečně vstupuje do České republiky. Svou první českou pobočku otevírá v ikonickém obchodním centru Máj v srdci Prahy na Národní třídě. Restaurace poprvé přivítá hosty v pondělí 8. prosince.

Jak vznikají poctivé masové speciality. Příběh rodinné značky Čongrády

Co začalo v roce 2012 u dědečkova sporáku jako malý nápad, se dnes mění v příběh poctivého jídla, tradice a řemesla.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.