Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
Pozvánka do Karlových Varů

Pozvánka do Karlových Varů

Přijměte pozvání na výlet do jednoho z nejkrásnějších lázeňských měst střední Evropy - do Karlových Varů, které jsou od roku 2021 na Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

mlynska-kolonada.jpgVladimír Surmaj – Mlýnská kolonádaKV

Při své návštěvě ochutnejte léčebné prameny, jejichž stáří je odhadováno na čtvrt milionu let. Vězte, že karlovarská termominerální voda svou kvantitou a kvalitou nemá ve světě konkurenci. Kromě minerálů a stopových prvků vám doplní i energii. Je to vskutku blahodárná infuze, kterou si můžete dopřát zcela zdarma.

Karlovy Vary, plné zeleně a obklopené lázeňskými lesy, jsou krásné ve kterémkoliv ročním období.

S příchodem jara začíná příroda kvést a zelenat. Parky a lesy se pomalu oblékají do svých jarních barev, což dodává městu novou energii a krásu. Je pravý čas vyrazit za zážitky. Zde je několik tipů.

Zahájení lázeňské sezóny 3. - 5. 5. - oslava přírodních léčivé zdroje a poděkování Karlovi IV. za založení města 58. Mezinárodní filmový festival 28. 6. – 6. 7. (www.kviff.com)

Císařské lázně

Ponořte se do doby, kdy evropské lázně lákaly světovou elitu a lázeňství spojovalo luxus i moderní technologie. Silný zážitek vám přinese jedinečné řešení moderního koncertního sálu v Atriu od renomovaného Studia Petr Hájek Architekti, který byl vsazen do novorenezanční budovy. Prohlídku si rezervujte na www.cisarskelazne.cz

2023-12-16-cisarske-lazne-ales-vopat-site-3.jpgAleš Vopat – Císařské lázně

Lázeňské kolonády

Symbol lázeňského města, kolonády jsou architektonickými skvosty. Nejznámější z nich je Mlýnská kolonáda od vynikajícího českého architekta Josefa Zítka s pěti minerálními prameny. Druhou významnou kolonádou je Tržní kolonáda, postavená ve švýcarském stylu podle návrhu vídeňských architektů Ferdinanda Fellnera a Hermanna Helmera. Nad vývěrem pramene Karla IV. je zavěšen bronzový reliéf „Objevení horkých pramenů Karlem IV.“ Ve Vřídelní kolonádě se nachází nejteplejší termální vývěr. Gejzír Vřídla vystřikuje v samostatném pavilonu až do výšky 12 metrů. V podzemí Vřídelní kolonády se seznámíte s procesem pokameňování suvenýrů vřídelní vodou.

mlynska-kolonada-kv.jpgVladimír Surmaj – Mlýnská kolonádaKV

Výletní areál Diana

Nechte se vyvést lanovou dráhou k rozhledně a máte město jako na dlani. Po občerstvení v historické restauraci se vydejte po značených stezkách lázeňskými lesy procházkou na Svatý Linhart. www.dianakv.cz

Svatý Linhart

Lesní centrum Svatý Linhart vám nabídne ojedinělý pohled na zvířata z dřevěných můstků i na přírodu ze stromových domků. Můžete si zde vyzkoušet i svou fyzickou zdatnost v lanovém centru. www.llpkv.cz

Svatošské skály

Pěšky či na kole se vydejte do žulového skalního města, které leží na cyklostezce do Lokte. V letních měsících si také můžete půjčit v Lokti loďku a sjet Ohři romantickým údolím přes Svatošské skály do Karlových Varů.

svatosske-skaly.jpgCzechTourism – Svatošské skály

Rozhledna Goethova vyhlídka

Vyhlídka belgické korunní princezny Stefanie z roku 1889, postavená podle projektu významných vídeňských architektů Ferdinanda Fellnera a Hermanna Helmera, je vyhledávaným cílem vycházek lázeňských hostů. Byla věnována J. W. Goethemu, častému návštěvníkovi Karlových Varů. Ti, co si přejí zažít 30 sekund intenzivního adrenalinového opojení, si mohou zkrátit zpáteční cestu jízdou na zip-line vedoucí 321 metrů mezi stromy do údolí.

dji-0721-hdr.jpgVladimír Surmaj – Rozhledna Goethova vyhlídka

Návštěvnické centrum Moser

Návštěvu sklářské hutě světoznámé značky uměleckého skla si prostě nemůžete nechat ujít. V práci sklářů, brusičů i rytců skla se snoubí řemeslo s uměním na té nejvyšší úrovni. Do historie rodinné firmy Moser nahlédnete v muzeu, v galerii Moser si můžete koupit suvenýr a v kavárně pak ochutnat jednu z místních specialit. www.moser.com

sklarska-hut-moser.jpg                             Marc Edward Harris – Sklářská huť Moser

Home of Becherovka

Ať jste nebo nejste milovníkem tohoto světoznámého bylinného likéru, návštěva interaktivní expozice v centru města rozhodně stojí za to. Poznáte, kdo a co stojí za tímto karlovarským fenoménem. www.becherovka.com

Saunia Thermal Resort

Příjemný odpočinek s exkluzivním výhledem na lázeňské město si můžete dopřát v termálním a relaxačním bazénu se saunovým světem. Nachází se nad hotelem Thermal, jedním z vrcholných děl architektury šedesátých let. Více na www.thermal.saunia.cz

termalni-bazen-saunia-thermal.jpgŽivý kraj - Termální bazén Saunia Thermal

Pokud hledáte únik od každodenního shonu a chcete prožít chvíle klidu a relaxace, Karlovy Vary jsou tou správnou volbou. Jeden den na objevení génia loci tohoto magického místa však nestačí. Více informací najdete na www.zivykraj.cz.

 

ČTĚTE DÁLE

Do Divadla Lucie Bílé míří francouzská novinka s Vlasákovou a Etzlerem

Divadlo Lucie Bílé v pražské Karlově ulici připravilo před koncem divadelní sezóny ve spolupráci s Agenturou Harlekýn další činoherní premiéru. V nové francouzské komedii Co to píšeš, miláčku se diváci mohou těšit nejen na vybroušené dialogy, ale také na herecké výkony Lenky Vlasákové a Miroslava Etzlera.

Hudebně-švestkový festival Vizovické Trnkobraní letos v novém termínu oznamuje kompletní program s Rybičkami 48, Divokým Billem a novinky v programu i komfortu

Kompletní program oznamuje jediný hudebně-švestkový festival v České republice Vizovické Trnkobraní, který se letos koná v novém termínu v pátek a sobotu 23. a 24. srpna v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích nedaleko Zlína. Fanoušky švestkových oslav letos v pátek rozproudí Rybičky 48 nebo No Name, v sobotu Divokej Bill, Tublatanka, Tomáš Klus nebo Anna K. a další interpreti a kapely. Trnkobraní letos svým návštěvníkům nabídne několik novinek – travnatou odpočinkovou zónu, doprovodný program se stand-up vystoupením Tomáše Matonohy či Lukáše Pavláska, moderaci knedlíkové soutěže v podání Libora Boučka a v neposlední řadě novou značku piva.

JATKA FEST OVLÁDNOU AREÁL PACOVSKÉHO ZÁMKU UŽ PO JEDENÁCTÉ!

Festival se každý rok překonává a letos sází jednu hvězdu za druhou. Do krásného prostředí zámeckého areálu totiž přiveze své největší hity DIVOKEJ BILL, POLETÍME? a král českého rocku DAVID KOLLER. Pódium ovládne legendární MŇÁGA A ŽĎORP a pod kůži se vryje VYPSANÁ FIXA. Bez stálic festivalu POKÁČE a UDG by se JATKA FEST rozhodně neobešel. Na festival se vrátí i PEKAŘ, JAKUB DĚKAN, NEBE, SILUETY, POST - IT, PATRIK MALÝ a celou sestavu uzavře TOTÁLNÍ NASAZENÍ.

Lampion školám – Umělecké vzdělávání a jeho hodnoty v základním školství

Divadlo Lampion pořádá 23. května 2024 ve spolupráci s oddělením školství Magistrátu města Kladna a Národním informačním střediskem pro kulturu (NIPOS) sympozium pro ředitele a pedagogy kladenských základních škol.

Letní divadelní festival na jihu Čech Jižní Svéráz se blíží

Unikátní site-specific divadelní festival, který je součástí vítězného konceptu Evropské hlavní město kultury 2028, propojí sílu Jihočeského divadla, Divadla Continuo a REZI.DANCE Komařice.

Tajemný svět nejznámějších superhrdinů se v červnu otevře v zážitkovém obchodě Heroes Park v Máji Národní

Aquaman, Spider-Man, Batman, Harley Quinn, Iron Man, Thor, Hulk a další legendární superhrdinové svými obdivuhodnými superschopnostmi baví a inspirují napříč generacemi. V červnu se jejich svět plný dobrodružství a tajemných příběhů otevře v unikátním zážitkovém obchodě Heroes Park v Máji Národní v centru Prahy! Milovníci komiksů i všichni ostatní, kteří si na vlnách fantazie, interaktivní zábavy a nekonečného dobrodružství rádi odpočinou od každodenních starostí, si z Heroes Parku odnesou nezapomenutelné zážitky, ale také ikonické figurky. V Heroes Parku najde každý svého hrdinu!