13. prosince 2025, svátek má Lucie
Přijď za zážitkem do pivovaru Gambrinus

Přijď za zážitkem do pivovaru Gambrinus

Chceš poznat jak se vaří pivo Gambrinus, jak chutnají suroviny na jeho výrobu, jak se má správně čepovat pivo, jak chutná zrající pivo ve sklepích nebo se jen pobavit s přáteli a zažít nezapomenutelný večer? Pak přijď do pivovaru Gambrinus!

prohlidka-pivovaru-gambrinus-22.jpg

Název pivovaru i piva Gambrinus sahá až do 13. století a vychází ze jména vévody Jana Primuse, děda Karla IV. a patrona sladovníků. Původní První plzeňský akciový pivovar, dnes Gambrinus, v roce 1870 založilo 20 významných podnikatelů v čele s věhlasným Emilem Škodou. V roce 1909 bylo zdejší pivo nově na počest císaře Františka Josefa I. chráněno známkou Kaiserquell – Císařský zdroj. Ovšem za deset let, se vznikem samostatného Československa, byla registrována nová ochranná známka – Plzeňský Gambrinus.

prohlidka-pivovaru-gambrinus-29.jpg

PROHLÍDKA PIVOVARU GAMBRINUS

Zajímá tě, jak se vaří pivo Gambrinus? Přijď na prohlídku, kde navštívíš varnu i pivovarské sklepy. A POZOR! Součástí prohlídky je i velmi bohatá degustace našeho piva!

Dozvíš se zajímavosti z historie pivovaru, zjistíš více o surovinách, které se pro pivo Gambrinus používají, a také o jeho varním procesu. Navštívíš unikátní prostor historické otevřené spilky a uvidíš i cylindrokonické tanky, ve kterých pivo zraje teď. Dále tě čeká bohatá degustace piv Gambrinus a škola čepování piva pod vedením jednoho z našich zkušených výčepních.

Délka prohlídky: 2 hodiny Aktuální časy prohlídek najdete na www.prazdrojvisit.cz

prohlidka-pivovaru-gambrinus-44.jpg

PÁRTY V PIVOVARU GAMBRINUS

Slavíš narozeniny, rozlučku se svobodou, narození potomka? Nebo si jen chceš pořádně užít večer s kolegy na originálním místě? Pak si objednej Párty v pivovaru Gambrinus.

V srdci pivovaru si společně pochutnáte na pivech Gambrinus a pod vedením zkušeného výčepního si vyzkoušíte, jak se pivo správně čepuje. V rámci programu je zajištěno občerstvení a můžete využít i projekční plátno.

Délka Párty: 4 hodiny, Kapacita: 15 – 40 osob

Veškeré informace na www.prazdrojvisit.cz

alkohol-cc.png

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Michelinský šéfkuchař Gal ben Moshe vaří svůj příběh v restauraci Parzival v Praze na Starém Městě

Šest let vařil Gal ben Moshe pod michelinskou hvězdou ve vlastní restauraci Prism v Berlíně. Teď v Praze otevírá restauraci Parzival, ve které prostřednictvím chutí a vůní vypráví svůj osobní příběh. Parzival je fusion fine diningová zážitková restaurace, kterou on sám popisuje jako hluboce osobní místo, kde sdílí všechny své gastronomické zkušenosti a vypráví je prostřednictvím jídla.

Dopřejte si kávové Vánoce. Máme pro vás tři tipy na neodolatelné kávové cukroví

Češi milují kávu. Je součástí našich rán, odpoledních pauz i večerních zklidněnípo rušném dni. A s blížícími se Vánoci je také skvělou inspirací pro něco, co milujeme snad ještě víc – pro cukroví. Vůně másla, vanilky a čerstvě namleté kávy dokáže vytvořit vánoční atmosféru, která je útulná, stylová a přitom moderní. A dobrou zprávou je, žedruhů kávového cukroví existuje mnohem víc, než byste čekali.

Vánoční průzkum Too Good To Go: téměř polovina českých domácností připravuje na svátky příliš mnoho jídla

Zatímco vyhazování zbytků z Vánoc přiznává 28 % Čechů, téměř polovina uvádí, že se v jejich domácnosti na Vánoce připraví příliš mnoho jídla. Právě to je však nejčastějším důvodem vyhazování vánočních zbytků. Z průzkumu společnosti Too Good To Go, který byl proveden ve spolupráci s výzkumnou agenturou STEM/MARK, také vyplývá, že Češi za sváteční jídlo utratí v průměru 2000 Kč, 62 % z nich na něm však plánuje letos více šetřit.

Kultovní Five Guys konečně v Česku. První restaurace otevře 8. prosince v centru Prahy

Světově proslulý řetězec prémiových hamburgerů Five Guys konečně vstupuje do České republiky. Svou první českou pobočku otevírá v ikonickém obchodním centru Máj v srdci Prahy na Národní třídě. Restaurace poprvé přivítá hosty v pondělí 8. prosince.

Jak vznikají poctivé masové speciality. Příběh rodinné značky Čongrády

Co začalo v roce 2012 u dědečkova sporáku jako malý nápad, se dnes mění v příběh poctivého jídla, tradice a řemesla.

Typické momenty českých Vánoc, bez kterých si svátky neumíme představit. Jaké jsou neměnné okamžiky českých Vánoc?

Každý rok slibujeme, že letos to vezmeme s klidem, bez spěchu a bez zbytečného cukroví. A každý rok dopadneme stejně – čekáme s napětím na zlaté prasátko, ujídáme bramborový salát už u oběda a tajně doufáme, že kapr v trojobalu přežije do večera. Některé okamžiky českých Vánoc se prostě nemění – a možná právě proto je máme tolik rádi.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.