Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
26. dubna 2024, svátek má Oto
QUIX: Trendy vizuální prezentace firem či produktů

QUIX: Trendy vizuální prezentace firem či produktů

Asi většina z nás si vzpomene, jak jsme stáli s fixou před flipchartem a zrychleně psali a kreslili různé linky či křivky. Ano, souhlasím, bylo to krásné, lehce romantické a na jemnou vůni lihu také nelze jen tak zapomenout. Ale zkusme překonat sami v sobě jistou dávku tradiční české nátury ve stylu hlavně ať to moc nestojí nebo ono to stejně nějak dopadne. Tak jen pár slov, jak to vidíme v rychlosti my.

7.jpeg

Určitě se shodneme, že kolem nás vyrostla skoro nekonečná stěna různých realit, ať už rozšířených, virtuálních či holografických nebo i nepříjemných realit. A právě prolínání těchto „světů“ je či může být skvělou formou pro vaši prezentaci firmy či produktu. Které lze tedy využít? 

8-2.jpg

HOLOGRAFICKÁ PROJEKCE

Jedná se stále o vizuální klam, kdy divák má pocit, že předměty levitují v transparentním prostoru. Asi nejvíce reálné zobrazení poskytuje FogScreen, kde opravdu dochází k projekci „do vzduchu“, kterým lze procházet tam a sem, sem a tam. Levnou variantou může být například prezentace v holografickém stojanu, který už pracuje na základě optického klamu. Ale výstup je velmi obrazově čistý a efektní. Nejsložitější variantou jsou velké holografické projekce, kde se pracuje s „neviditelným“ projekčním materiálem ve formě folie či sítě. Ale zase výstup stojí za to, zvláště, pokud vyladíme vizuální obsah a případně i pohybovou choreografii.

6-3.jpg

AVATAR PREZENTACE

Zde se může splnit jeden z vašich snů. Ano, během několika minut vás převedeme do digitální podoby a vytvoříme vašeho avatara, kterého můžete ovládat vy nebo i někdo jiný. Má to mnoho skvělých výhod. Můžete být tam i jinde, můžete procházet všemi možnými i nemožnými světy, můžete mluvit sám se sebou, prostě moc prima realita. Například když jako uživatel čehosi tady na Zemi můžete mluvit s uživatelem, který je v čase o 100 roků dále. 

3-2.jpg

LED SCREEN

Nejznámější technologie, kterou asi všichni známe, všichni jsme ji viděli. Ale dá se postavit do různých tvarů, forem, lze připravit obsah, který bude reagovat na vaše slova či pohyby. Je to projekce, která je vidět i za denníhosvětla a navíc krásně svítí…

1-2_1.jpg

VIDEOMAPPING

Nekonečně skloňované slovo. Dnes už se nejedná jenom o klasickou projekci na fasádu domu, lze mapovat naprosto cokoliv. Od automobilu přes figuríny až po jídelní stůl. Ostatně tablemapping je jedna ze skvělých možností prezentace. Lze tak kultivovaně sloučit estetický zážitek s tím gurmánským. Případně je velmi efektní, pokud postavíme například maketu produktu, který následně odprezentujeme podle dobře sestavené projekce.

Takže pokud máme občas pocit, že právě ta naše realita není úplně košer, stačí zamumlat nějakou mantru a rázem se můžete ocitnout ve vizuálním chrámu všeho/míra.

4-2_1.jpg

ČTĚTE DÁLE

Chci, aby se v mém divadle všichni cítili jako doma

Zatímco se jiná divadla v době pandemie strachovala o přežití, zlatá slavice Lucie Bílá podnikla odvážný krok a pustila se do rekonstrukce bývalé Ta Fantastiky. Díky ní scéna v pražské Karlově ulici prošla velkou proměnou a zároveň dostala nové jméno. Jak se Divadlu Lucie Bílé daří několik let od otevření?

Bitcoin je sexy punkáč, na kterého Wall Street letí

Poprvé v historii lidstva můžeme sledovat vznik aktiva, které měli nejdříve obyčejní lidé a až dlouho potom si na něj směly sáhnout finanční „vládci světa“. Jmenuje se Bitcoin a tohle je příběh sexy finančního punkáče, kterému lezou nejmocnější firmy do zadele.

Největší blbost je chtít cestovat a brečet, že na to nemám finance

Odjakživa byla přesvědčená, že si bude spokojeně žít v Praze jako pravá měšťanda. To se ale před lety změnilo. „Začala jsem se více zajímat o zdravý životní styl. Zjistila jsem, že výlety, které jsem začala podnikat, fungují jak po fyzické stránce, tak po psychické. Teď už si bez cestování a pobytu v přírodě neumím představit život,“ říká cestovatelka Veronika Křížová (28), která své zážitky, tipy a rady sdílí na Instagramu a TikToku Cestuj_s_Veru.

Obchodní dům Máj v centru Prahy začíná psát novou kapitolu

Po rekonstrukci se veřejnosti znovu otevře už v červnu, láká na nákupy, špičkovou gastronomii i nejmodernější zábavu

BTC Prague 2024. Největší bitcoinová akce v Evropě!

V návaznosti na velmi úspěšný první ročník v roce 2023 se BTC Prague v červnu 2024 vrací do hlavního města. Jedná se o největší konferenci v Evropě zaměřenou pouze na bitcoin.

Show Must Go On!

Společnost se specializuje na realizaci originálních teambuildingových programů po celé České republice i v zahraničí. Správné teambuildingy posilují vztahy, podporují spolupráci a zvyšují motivaci zaměstnanců, což vede k vyšší efektivitě a lepší pracovní atmosféře.