Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
19. dubna 2024, svátek má Rostislav
TIPY NA VÁNOČNÍ DÁRKY S DOBROU KARMOU OD GOODIE

TIPY NA VÁNOČNÍ DÁRKY S DOBROU KARMOU OD GOODIE

Dá se pozorovat, že mnoho z nás má v poslední době potřebu vracet se k sobě a ke svým kořenům. Blíží se období konce roku, kdy se obdarováváme, rekapitulujeme, setkáváme se... Pokud k Vánocům letos chcete přistoupit méně konzumní cestou, vítejte a nechte se inspirovat ke svátkům plných vlídné energie od Goodie.

Naši předci slavili slunovrat

Kdepak Vánoce, ty přinesla až křesťanská tradice. Naši předci velebili návrat slunce, tedy sluno-vrat. Vychází na 21. prosince, kdy je den z celého roku nejkratší a noc nejdelší.  Slované ho nazývali Kračun, Germáni Yule a Keltové Meán Geimhridh. Považovali ho za svátek smrti a následného znovuzrození. A aby vnesli do tohoto temného období trochu radosti, dávali si dárky. Někde si ale říkali, že je nosí bohyně temnoty nebo že jsou připomínkou velkého daru v podobě narození slunečního boha. Hmmm, to zní kouzelně!! 

Zajímavost: Ke konci roku se pojí typické rostliny. Jmelí ochraňuje proti zlým silám. Cesmína, konkrétně pak její rudé bobulky, symbolizují slunce. 

Kolik dárků je tak akorát?

Dárky dneska nosí Ježíšek, Santa, Vánoční duch nebo prostě mamka, taťka a naši blízcí. Obchoďáky nás na tenhle čas připravují už pěkně dopředu, každý e-shop má tematickou kampaň (jasně, my taky). Všechno na nás křičí: NAKUPUJTE! Ale je toho přespříliš. Umí to otrávit, odpojit víc než spojit a místo veselí přinést smutek. 

Láska se nedá změřit množství dárkům. A je omyl, že rozbalování balíčků prodlužuje ony magické chvíle. To kouzlo je v čase stráveném s milovanými lidmi. V tom, co spolu děláme, co si říkáme, jak se vnímáme. Můžeme mít pocit, že to tak zcela není, ale stejně žijeme v hojnosti. Svět je plný věcí. Kolik z nich ale doopravdy potřebujeme? Když se rozhodneme dávat méně, zato víc si to užívat, pocit štěstí se znásobí. 

 

Můžete milé osobě věnovat pouze 1 dárek – od srdce a takový, který skutečně potěší. 

Nebo se můžete uchýlit k pravidlu 4 dárků pro jednoho člověka a pořídit:

jednu věc, kterou chce, 
jednu věc, kterou potřebuje,
jednu věc, kterou si oblékne, 
jednu věc, kterou si užijete společně. 
 

Zajímavost: Na oslavu slunovratu se pekly velké koláče zdobené jako Slunce, které jedli všichni členové rodiny. Pomáhaly jim zajistit, aby zůstali všichni ve zdraví spolu. 

4594-4-vanocni-darkova-krabice-a-prani-goodie.jpg

Nápady na vlastnoručně vyrobené dárky 

Dárek, který vymyslíme a sami strávíme čas jeho výrobou, je mnohonásobně cennější než ten koupený. Tvoření je radost a moment, kdy se z naší kreativity zrodí něco hmotného, bývá naprosto opojný. Vyrobit něco, co potěší, přitom nemusí být vůbec komplikované. Zde je pár tipů: 

 

1 Ořechy v medu

Stačí koupit kvalitní med, oblíbené ořechy a mít hezkou skleněnou nádobu, kde jim to společně bude slušet. Výsledek převázaný stuhou je sladkým zdravým potěšením pro děti i dospělé. 

Tip: Ve skle to sluší různým pochutinám. Nalámejte do pěkné sklenice třeba čokoládu, sušené ovoce nebo cokoliv, co má váš obdarovaný v oblibě. 

 

2 Kávový peeling

Melete si kávu? Pokud ano, můžete její sedlinu využít k tvorbě voňavého a funkčního abrazivního (= brusného) dárku. Opět se bude hodit nějaká pěkná nádoba, do které hotové dílo dáte. A co na samotný peeling? Cukr, mletou kávu, kokosový olej a třeba i pár kapek oblíbeného přírodního oleje (třeba opunciový, šípkový či meruňkový). 

 

3 Olivový olej s příchutí

Pokud někdo z vašich milých rád zkouší nové chutě, infuzovaný olej ocení jako geniální nápad. Jeho příprava je přitom velmi snadná – stačí, když na pánvi rozehřejete olivový olej např. s citronem, rozmarýnem, česnekem, chilli nebo jiným kořením, necháte ho vychladnout a přelijete do připravených lahviček. 

Tip: Své výrobky ozdobte také ručně vyrobenými popisky. 

 

4 Domácí tuhý parfém

Návodů je celá řada, ale my sázíme na jednoduchost. Vyberte si éterický olej (takový, který bude nejlépe sedět k osobě, která od vás tuto pozornost dostane) 

a přimíchejte jej do rozehřátého kokosového oleje. Směs potom přelijte do dózičky a nechte ztuhnout. Olala, jednoduché a tak krásné! 

 

5 Koláž ze společných fotografií

Není to možná úplně originální, ale potěší určitě. Kupte nějaký pěkný rámeček a nechejte vyvolat pár společných fotek z uplynulého roku. Nalepte je na pěkný, tvrdý papír a dokreslete k nim nějaké drobné a jednoduché dekorativní motivy. Pokud si netroufáte na koláž, i jedna fotografie postačí. 

 

Nakupte dárky s dobrou karmou

e-shopu najdete pouze ,,good karma products”. Není jim blízký konzum, manipulace ani rozklad tradičních lokálních hodnot. Etický původ a morální aspekt surovin, z nichž vše vyrábí, je pro Goodie naprostou prioritou. Budují si důvěru a osobní vztahy s dodavateli a spolupracují s čestnými a ohleduplnými výrobci, pěstitely a farmáři. 

 

A tak si pro Vás připravili:

Dárkové krabice plné zdraví, krásy a pohody


Dárkový set - Čistá hlava, čistá mysl

Obsahuje keramickou mýdlenku, MSM, tuhý šampon a tuhý kondicionér. 

pure-head-pure-mind.jpg

Dárkový set - Pro milovníky čokolády

Obsahuje čokoládu Chocolove ve skleničce, přírodní čokoládové mýdlo a hořkou horkou čokoládu. 

chocolate-delight.jpg

Vánoční vouchery
Za vánoční vouchery v hodnotě 500 Kč, 1 000 Kč a 2 000 Kč si každý sám vybere, co ho těší. 

the-box.jpg

Vánoční krabice na míru i s přáním 
Sestavte jedinečný dárek z našich produktů a nechte nás, abychom ho svátečně zabalili a obohatili krásným přáním. 

voucher-2.jpg
A abychom nezapomněli –⁠ k jakýmkoliv oslavám patří dobré jídlo. Prohlédněte si vánoční recepty a pečte letos zdravě a nápaditě. 

 

 

Ať jsou vaše svátky skutečně plné klidu, pohody a lidí, které máte rádi. Na ničem jiném nezáleží. 

www.goodie.cz

ČTĚTE DÁLE

V polovině května dorazí do Prahy 30 vinařů. Dovezou šest tisíc lahví růžového vína

Celkem 46 stánků, 30 vinařů, degustace růžových vín a klaretů, k tomu vhodná gastronomie, bohatý doprovodný program – to vše nabídne už 13. ročník festivalu Růžový máj. Ten proběhne 18. května na pravém břehu Vltavy na Rašínově nábřeží.

Kuba v srdci Evropy: Habana Social Club vystoupí v rámci rozlučkového evropského turné v Praze a Brně

Skvělá hudba, vášnivý tanec a jedinečný příběh života na karibském ostrově. Hvězda kubánských nocí, skupina Habana Social Club, přinese do Prahy a Brna neopakovatelný kubánský zážitek v rámci svého posledního evropského turné. Kapela navíc svou poslední evropskou jízdu doplnila o sólové tanečníky ze světoznámého klubu Tropicana.

Lvíčkov – největší rodinný zábavní park v centru Prahy od června v Máji Národní

Svět plný her, zábavy, veselých zážitků a nekonečného dobrodružství se dětem a jejich rodičům během června otevře v novém rodinném zábavním parku Lvíčkov. V 5. patře zrekonstruovaného obchodního centra Máj Národní najdou vysněné místo, kde si mohou kdykoliv kvalitně užít společné chvíle přesně podle svých představ. Žádné starosti, jen radost!

Prague Bike Fest Na Výstavišti se blíží! Ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky, adrenalinové zážitky a zábavu pro děti i dospělé

Druhý ročník Prague Bike Fest se blíží a o víkendu 27. – 28. 4. 2024 se opět otevřou brány pražského Výstaviště, kdy areál uvítá všechny cyklo nadšence v rámci největšího cyklistického festivalu v roce. Během dvou dnů si návštěvníci užijí pořádnou porci adrenalinových show, exhibice, workshopy, organizované vyjížďky se známými sportovci, testování kol, ale i večerní doprovodný program a gastronomická potěšení. Chybět nebude prezentace renomovaných i nových značek, které představí to nejlepší ze světa cyklistiky. Na své si přijdou ale i děti. Právě pro ně bude připraven zbrusu nový dětský testovací okruh pod vedením zkušených instruktorů. Pomyslnou třešničkou na dortu pak bude pořádně adrenalinová Big Air show v čele s Teodorem Kováčem. Uprostřed Bruselské cesty ve výšce až 7 metrů předvede své nejtěžší triky jako jsou double-backflip, frontflip nohand nebo otočka o 720 stupňů. Hlavními partnery Prague Bike Festu jsou společnosti Sazka a Škoda Auto. Festival podpořil svou záštitou také Český svaz cyklistiky a ministr dopravy Martin Kupka.

Unikátní dokument Tady Havel, slyšíte mě? v kinech již tento týden!

Prezident, občan, režisér, přítel, manžel, pacient, muž na sklonku života... Časosběrný dokument Petra Jančárka Tady Havel, slyšíte mě? představuje Václava Havla v jeho známých, ale i veřejnosti dosud skrytých polohách. Vychází přitom z nikdy nepublikovaného materiálu, natočeného během posledních let jeho života. Film vstoupí do kin ve čtvrtek 11. dubna.

Kapela QUEENIE si na své narozeninové koncerty 18. a 19. dubna pro fanoušky připravila opět výpravnou show i nové písně

Kapela QUEENIE, která se stará o repertoár Freddie Mercuryho a Queen, je jednou z nejžádanějších kapel v České republice. Právě díky preciznímu provedení písní světové rockové legendy v původních aranžích a tóninách se skupina těší tak veliké oblibě. Skupina oslaví milník své kariéry ve velkém stylu. Pro své fanoušky si připravila dva koncerty, které se uskuteční 18. a 19. dubna 2024 v pražském O2 universu. Kapela QUEENIE má za sebou už 5 vlastních koncertů v O2 areně, a proto se dohodli na tom, že narozeniny oslaví spíše v „rodinném duchu“.