Radek David, Andrej Mišutka a Tomáš Černý z Dejvické 34. Spojili své síly, aby pro vás připravili jedinečný gastronomický zážitek.
Tomáš Černý z Dejvické 34, Radek David a Andrej Mišutka se sejdou ve Vinografu na Senovážném náměstí 15. října od 19:00 a společně pro vás připraví sedmichodové degustační menu plné překvapení.
A pozor – pro soutěživé povahy máme hru! Tipujte s námi, kdo který chod uvařil a vyhrajte láhev šampaňského.
Degustační menu: 2980 Kč
Vinné párování: 1990 Kč
Cena celého menu: 4 790 Kč
Palmyre Brut Nature, Apollonis, Champagne
Křupavý košíček, losos, citronové pyré a yuzu kaviar & křupavá kroketa z kachny, kečup z řepy a marinovaná šalotka
Tataki z hovězí svíčkové, anticuchos omáčka, smažený česnek
Friulano 2023, Borgo San Daniele, Friuli
Křupavá kreveta, bisque, mandlový krém a jarní cibulka
Chablis 1er Cru Vaillons 2022, Domaine Servin, Bourgogne
Bramborová taštička, parmazán, bílý a zelený chřest, smržová omáčka a konfitovaný žloutek
Grüner Veltliner Kollmitz Smaragd 2022, PAX, Wachau
Pošírovaný candát, dashi beurre blanc, jikry z lososovitého pstruha, rajčata
Riesling 1er Monzinger Niederberg 2021, Schönleber, Nahe
Telecí líčka na Marsale, topinamburové risotto, fermentovaný citron, křupavá tapioka
Brunello di Montalcino 2018, Canalicchio di Sopra, Toskánsko
Gianduja čokoláda, maliny a lískové ořechy
Káva nebo čaj
ANDREJ MIŠUTKA
Andrej pochází ze Slovenska, kde začal jako kuchař v bratislavské restauraci Hrad. Po přestěhování do Prahy se našel v asijské kuchyni, inspirován cestami svého bratra.
Vařil v Noodle Baru na Výtoni, později získával zkušenosti v Aureole, Four Seasons či Bianco e Nero, kde se zdokonaloval pod vedením michelinských šéfkuchařů.
Po čtyřech letech odešel otevřít čínskou restauraci Hong Kong v Karlíně.
Dnes kombinuje asijské a italské vlivy a věří, že jídlo by mělo mít myšlenku, kterou host objevuje každým soustem.
TOMÁŠ ČERNÝ
V jeho přítomnosti se rozhodně nudit nebudete. Tomáš Černý je plný energie i humoru a u zrodu Dejvické 34 stál od úplné myšlenky až po její realizaci. Není jen šéfkuchařem, ale i duší celého konceptu.
Kuchařem se vyučil v pražském hotelu Ambassador, vařit začal už jako dítě – první segedínský guláš zvládl ve dvanácti letech.
Profesně ho formovali osobnosti jako Vito Mollica z pražského Four Seasons či Riccardo Lucque, který mu svěřil vedení kuchyně v La Finestra in Cucina. Během sedmi let se právě díky jeho práci stala jednou z nejuznávanějších italských restaurací v Praze.
RADEK DAVID
Radek David je renomovaný český šéfkuchař, který prošel prestižními podniky jako Kampa Park, Rybí trh či Alcron.
Ve 29 letech se stal šéfkuchařem pražské restaurace La Veranda, která získala 16 bodů Gault Millau a doporučení Michelin.
Působil i jako kreativní šéfkuchař pro restaurace v Česku i na Ukrajině. Absolvoval stáže v michelinských restauracích po Evropě, včetně La Chassagnette či Dinner by Heston Blumenthal.
Nyní působí ve Vinografu jako kreativní šéfkuchař.