11. srpna 2025, svátek má Zuzana

Pokud se pravidelně pohybujete v okolí Flory, nepochybně jste zaznamenali, že na tamním rohu vyrostl (staro) nový podnik U Sládečků. Jestli stojí za návštěvu zjišťoval Michal Liška? Podnik má poměrně barvitou historii. Původně šlo o známý hostinec a jmenoval se též U Sládečků. Poté se na několik let stalo ze známého rohového místa na Floře Crazy Daisy, které platilo za jeden z nejoblíbenějších pražských podniků. Návrat ke ?Sládečkům? znamená nový styl, který nenechal kámen na kameni. Totální rekonstrukce sází na dřevo a zelenou barvu. Výsledkem je na první pohled moderně vyhlížející místo, které působí svěže a energicky.

UNIKÁTNÍ PIVNÍ TANK Hned při vstupu zaujme prosklená část podlahy mezi barem a vstupními dveřmi. Pod skleněnou deskou se ukrývá tankovna s pivním tankem. Fanoušci piva tedy mají jistotu, že si zde přijdou za své. Hned zkraje jsem si padl do oka s obsluhou. Pohotové a rychlé reakce a rada ke každému případnému chodu. Zkrátka dokonalý servis. Trošičku horší to postupem času bylo s ?dýchatelností?. Odpůrci cigaretového kouře se v případě U Sládečků musí připravit na trošičku horší podmínky. Podnik má sice rozdělení na kuřáckou a nekuřáckou část, není ovšem dostatečně prostorný, aby mohlo být rozdělení funkčně stoprocentní.

KUCHAŘ VÍ, CO DĚLÁ Kdysi jsem patřil mezi pravidelné návštěvníky Crazy Daisy a byl jsem proto velmi zvědavý, zdali se povedlo zachovat vysokou úroveň gastronomie. Coby předkrm jsem vyzkoušel restovaná husí játra s jablky na červeném víně a nemohl si stěžovat. Prezentace na jedničku s hvězdičkou a chuťově téměř harmonie. Lahodná, dobře připravená játra se rozplývala na jazyku a jablka na červeném víně vše skvěle dochutila. Kuchař se tu skutečně předvedl v tom nejlepším světle. O nic horší naštěstí nebyl ani biftek se smetanovým špenátem a opečenými brambory. Přestože jsem schválně nic neřekl, byl správně připraven jako medium rare (platí, že pokud obsluze nic neřeknete, musí být steak automaticky středně propečený). Sladká tečka v podobě domácích lívanečků přelitých teplými lesními plody výborný gastronomický dojem jen utvrdila. Nevím, zdali si noví majitelé nechali původního kuchaře, nebo měli takové štěstí, vysoko nasazená laťka Crazy Daisy byla nicméně zachována. V rámci stolování mám jedinou výtku, mířící na poměrně malé stolky, které v případě větší objednávky rozhodně nestačí. Lze samozřejmě semknout dva stoly dohromady. Přesto by nebylo na škodu, kdyby majitelé do budoucna koupili něco většího. Současné uspořádání je nepraktické.

VYSOKÁ ÚROVEŇ PROVOZU Verdikt je vám zřejmě jasný. Restaurace U Sládečku rozhodně stojí za návštěvu. Nepříliš velký interiér se povedlo maximálně zútulnit, obsluha je pětihvězdičková a i gastronomie patří ke špičce. Pokud si k tomu připočtete vynikající pivo, máte jistotu, že se k U Sládečků budete rádi vracet. Pokud majitelé vyřeší nedostatečné odvětrávání (?zakouřená? atmosféra prosvětlenému modernímu podniku skutečně nesluší) a změní se současný nábytek, případně jinak uspořádá, bude U Sládečku dominantou gastronomie v okolí Flory.

Vinohradská 142, P-3, tel. 267 310 378, www.usladecku.cz. Otevřeno 11.00-23.30.

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

VYBRANÉ AKCE

ČTĚTE DÁLE

32. sezonu Prague Philharmonia zahájí charismatický makedonský klavírista Simon Trpčeski

4. září ve Dvořákově síni Rudolfina zahájí Prague Philharmonia díly W.A. Mozarta, C. Saint-Saënse, J. Haydna a F. Schuberta svou 32. koncertní sezonu. Sólistou večera bude charismatický makedonský klavírista Simon Trpčeski. Orchestr povede jeho šéfdirigent a hudební ředitel Emmanuel Villaume.

Drsná Ostrava, jemná poezie. Nohavicův životní film jde do kin

Jaromír Nohavica složil svůj první protestsong už v patnácti – a samozřejmě o Ostravě. Právě silný vztah k drsnému městu, které ho formovalo, je hlavním motivem nově zveřejněného videa z chystaného dokumentu Jarek. Celovečerní snímek o nejslavnějším českém písničkáři Jarkovi Nohavicovi vstoupí do kin už 28. srpna a promítat se bude i v letních kinech.
Reklama
reklama

Okupace Československa 1968 vojsky Varšavské smlouvy očima zahraničních médií, vlád a institucí i promítání Vln Jiřího Mádla: 21.8. na Výstavišti

NeverMore68 Na Výstavišti – festival o svobodě a pravdě přináší diskuse, výstavy a zejména fakta a příběhy z doby, která nesmí být nikdy zapomenuta.

MELOUNOVÉ STŘEDY V ZOO PRAHA

Každou středu si teď velké želvy v Zoo Praha pochutnávají na sladkých melounech. Vždy třetí den týdne od 13 hodin mohou zájemci pozorovat galapážské želvy sloní i želvy obrovské z atolu Aldabra při pravidelných hodech. Doprovodný výklad je nezapomenutelným zážitkem nejen pro malé návštěvníky.

Popeyes od čtvrtka přímo v srdci turistické Prahy

Ikonický Chicken Sandwich si od tohoto čtvrtka dáte i v samém srdci pražského Starého města. Popeyes otevírá svou novou restauraci v Kaprově ulici, jen pár kroků od Staroměstského náměstí – v jedné z nejnavštěvovanějších ulic metropole, kterou denně projdou tisíce turistů z celého světa.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.