30. června 2025, svátek má Šárka

Pokud se pravidelně pohybujete v okolí Flory, nepochybně jste zaznamenali, že na tamním rohu vyrostl (staro) nový podnik U Sládečků. Jestli stojí za návštěvu zjišťoval Michal Liška? Podnik má poměrně barvitou historii. Původně šlo o známý hostinec a jmenoval se též U Sládečků. Poté se na několik let stalo ze známého rohového místa na Floře Crazy Daisy, které platilo za jeden z nejoblíbenějších pražských podniků. Návrat ke ?Sládečkům? znamená nový styl, který nenechal kámen na kameni. Totální rekonstrukce sází na dřevo a zelenou barvu. Výsledkem je na první pohled moderně vyhlížející místo, které působí svěže a energicky.

UNIKÁTNÍ PIVNÍ TANK Hned při vstupu zaujme prosklená část podlahy mezi barem a vstupními dveřmi. Pod skleněnou deskou se ukrývá tankovna s pivním tankem. Fanoušci piva tedy mají jistotu, že si zde přijdou za své. Hned zkraje jsem si padl do oka s obsluhou. Pohotové a rychlé reakce a rada ke každému případnému chodu. Zkrátka dokonalý servis. Trošičku horší to postupem času bylo s ?dýchatelností?. Odpůrci cigaretového kouře se v případě U Sládečků musí připravit na trošičku horší podmínky. Podnik má sice rozdělení na kuřáckou a nekuřáckou část, není ovšem dostatečně prostorný, aby mohlo být rozdělení funkčně stoprocentní.

KUCHAŘ VÍ, CO DĚLÁ Kdysi jsem patřil mezi pravidelné návštěvníky Crazy Daisy a byl jsem proto velmi zvědavý, zdali se povedlo zachovat vysokou úroveň gastronomie. Coby předkrm jsem vyzkoušel restovaná husí játra s jablky na červeném víně a nemohl si stěžovat. Prezentace na jedničku s hvězdičkou a chuťově téměř harmonie. Lahodná, dobře připravená játra se rozplývala na jazyku a jablka na červeném víně vše skvěle dochutila. Kuchař se tu skutečně předvedl v tom nejlepším světle. O nic horší naštěstí nebyl ani biftek se smetanovým špenátem a opečenými brambory. Přestože jsem schválně nic neřekl, byl správně připraven jako medium rare (platí, že pokud obsluze nic neřeknete, musí být steak automaticky středně propečený). Sladká tečka v podobě domácích lívanečků přelitých teplými lesními plody výborný gastronomický dojem jen utvrdila. Nevím, zdali si noví majitelé nechali původního kuchaře, nebo měli takové štěstí, vysoko nasazená laťka Crazy Daisy byla nicméně zachována. V rámci stolování mám jedinou výtku, mířící na poměrně malé stolky, které v případě větší objednávky rozhodně nestačí. Lze samozřejmě semknout dva stoly dohromady. Přesto by nebylo na škodu, kdyby majitelé do budoucna koupili něco většího. Současné uspořádání je nepraktické.

VYSOKÁ ÚROVEŇ PROVOZU Verdikt je vám zřejmě jasný. Restaurace U Sládečku rozhodně stojí za návštěvu. Nepříliš velký interiér se povedlo maximálně zútulnit, obsluha je pětihvězdičková a i gastronomie patří ke špičce. Pokud si k tomu připočtete vynikající pivo, máte jistotu, že se k U Sládečků budete rádi vracet. Pokud majitelé vyřeší nedostatečné odvětrávání (?zakouřená? atmosféra prosvětlenému modernímu podniku skutečně nesluší) a změní se současný nábytek, případně jinak uspořádá, bude U Sládečku dominantou gastronomie v okolí Flory.

Vinohradská 142, P-3, tel. 267 310 378, www.usladecku.cz. Otevřeno 11.00-23.30.

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Restaurace Marina Ristorante: Na talíři Itálie a za oknem Hrad i Karlův most

Jen pár kroků od historického centra Prahy, na Alšově nábřeží u Mánesova mostu, se otevírá jeden z nejúchvatnějších pohledů na Pražský hrad a Karlův most. A co teprve, když z břehu vstoupíte na palubu lodi, která tady kotví! To se pak k okouzlující vyhlídce z hladiny Vltavy přidá ještě vytříbený gastronomický zážitek. Italská restaurace Marina Ristorante je vyhlášená skvělou kuchyní z čerstvých surovin, unikátní atmosférou a profesionálním servisem. Zkrátka ideální místo pro klidnou rodinnou večeři, romantické posezení i nezapomenutelnou oslavu.

EMPATHIC FILM FESTIVAL

Empathic Film Festival uvede svůj druhý ročník ve dnech 18.9.-20.9.2025 v kině Svět v Táboře. Zahajovacím snímkem bude nový český film Pod Parou za účasti herců a tvůrců.
Reklama
reklama

Park Mirakulum

Zábavně naučný park Mirakulum ve středočeských Milovicích nabízí svým návštěvníkům 12 hektarů zábavy. Pro děti i jejich rodiče jsou připraveny jak aktivní, tak odpočinkové zóny. Kouzelný hrad s podzemními chodbami, lesní hřiště, kontaktní zoo, obří trampolíny a houpačky, lanová centra, podzemní chodby, zóny pro nejmenší a širokou nabídku občerstvení. Každým rokem se snažíme zvyšovat atraktivitu parku a komfort návštěvníků a ani letos tomu není jinak.

Pivovar Radegast pokračuje v boji o vodu. Dobrovolníkům rozdá 2030 sudů na zadržení dešťovky

Pivovar Radegast pokračuje v plnění svého závazku, že do roku 2030 zadrží v krajině více vody, než kolik na výrobu piva spotřebuje. V letošním roce zahajuje ve spolupráci s iniciativou Ukliďme Česko výzvu k úklidu vodních toků a okolí, do které se mohou zapojit lidé z celé České republiky. Mezi nejaktivnější účastníky hodlá pivovar rozdat 2030 sudů na zadržení dešťové vody. To vše s cílem zadržovat vodu v krajině a bojovat se suchem.

DEN KOTRMELCŮ ROZHÝBAL DĚTI I DOSPĚLÉ V CENTRU ČERNÝ MOST PADL REKORD NA DEN DĚTÍ

První červnový víkend patřil v Centru Černý Most oslavám Dne dětí, které letos proběhly ve znamení pohybu a zábavy. Jedinečná akce s názvem Den kotrmelců měla za cíl rozhýbat děti i dospělé a ukázat, že sport může být především radostí. Vrcholem dne bylo pokusit se o zápis do České databanky rekordů – vytvořit nový český rekord v počtu kotrmelců provedených na jednom místě během osmi hodin. A výsledek? Úctyhodných 7 002 kotrmelců a nový rekord!
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.