s parmskou šunkou a listovým salátem
POSTUP: Brambory a cibuli si oloupeme, rozkrojíme na půlku a poté nakrájíme na tenké plátky. Do rozpálené pánve přidáme olej a nakrájenou cibulku. Zlehka orestujeme do růžova a přendáme do misky. Stejně orestujeme nakrájené plátky brambor. Po změknutí je přidáme k cibulce, osolíme, opepříme a směs necháme vychladnout. Po vychladnutí přidáme do misky vejce a zamícháme.
Takto připravenou vaječnou směs s bramborem a cibulí si postupně přidáváme na rozpálenou pánev a prohazujeme podobně jako omeletu než nám vznikne krásně zlatavá barva a směs bude zapečená. Dávejte pozor na propečení a uhlazení vaječné směsi stejnoměrně po celé pánvi. Na otočení můžete použít talíř, který dáte na pánev a otočíte. Tortillu vrátíte na pánev nedopečenou stranou a ještě krátce dopečete. Listové saláty promícháme s cherry rajčátky, osolíme, opepříme, ochutíme vinným octem a olivovým olejem. Takto ochucený salát rozdělíme na talíř, přidáme nakrájenou parmskou šunku a tortillu, kterou jsme rozdělili na čtyři porce, lehce zakápneme olivovým olejem. Doporučení na závěr: tortillu můžeme podávat teplou nebo studenou, k salátům, předkrmům a také jako přílohu.
Ingredience na přípravu tortilli pro 4 osoby: 4 ks větších brambor 2 ks větší cibule 4 vejce, olej, sůl, pepř Ingredience na salát: míchané listové saláty 600 g (salát rosso, salát biondo, ledový salát, salát rukola), olivový olej, sůl, pepř, červený vinný ocet na ochucení, cherry rajčátka 250 g, parmská šunka 160 g. (Jiné zajímavé recepty najdete na www.pizzapasta.cz