Jenčík a dcery: Vytříbené likéry s tradicí od 19. století

Publikováno 02.03.2021
Čtyři generace se rod Jenčíků věnuje výrobě chutných lihovin a likérů. Díky přes 140 let dlouhé tradici se v jejich nápojích snoubí ta nejvyšší kvalita a vyváženost chutí. Za kvalitu ručí kromě tradičních receptur a moderních výrobních technologií i chuťové pohárky majitelů. Kromě hlavního hitu plného zdravých bylinek, Ďábelského Krvesaje, nabízí i tradiční ořechovku nebo hořký Fernet Barrique.

Dlouholetá tradice

Rodinná likérka a rod Jenčíků má tradici ve výrobě lihovin již od 19. století. Zatímco ve francouzské Paříži se v roce 1878 odehrávala úspěšná 7. Světová výstava (EXPO), na Plzeňsku se narodil Karel Jenčík, který později propadl kouzlu delikátní profese výrobce lihovin. On i jeho syn dělali správce Sedlackého lihovaru v Prádle a od té doby se krásné povolání v rodině dědí.

První generaci šlo především o výrobu lihu z přírodních surovin, zatímco v druhé generaci se již objevily pálenky z domácího ovoce, například slivovice. "Logickým vyvrcholením bylo vytvoření originálních lihovin, ke kterému jsme dospěli ve třetí generaci. Tuto linii dále vylepšujeme a stále objevujeme nové chutě pro naše zákazníky," říká majitelka společnosti a dcera Hana Jenčíková. Lihoviny a likéry rodinné firmy Jenčík a dcery tak potěší milovníky tradičních chutí i lidi hledající nový smyslový zážitek.

Tradiční i originální nápoje

 

Desítky let zkušeností a vzdělání v oboru umožnily firmě přinášet na stůl originální likéry s dokonalou chutí. Vlajkovou lodí likérky je Ďábelský Krvesaj. Jedná se o pikantní třešňový likér obsahující exotické a zdraví prospěšné koření. Konzumenti si ovšem oblíbili také Prádelský voříšek, tradiční český likér z vlašských ořechů. Milovníci hořkých zaoblených chutí zase ocení Fernet Barrique, což je tradiční fernet se 40 % alkoholu, který pro svého finálního konzumenta dozrával rok v dubových sudech.

Potěcha chutí na první místě

V likérce Jenčík a dcery se tak již po generace věnují výrobě alkoholických nápojů, které v sobě snoubí kvalitu a vyváženou chuť. "Naše řemeslo máme opravdu rádi, proto dbáme na dodržování receptur a výběr těch nejkvalitnějších surovin. Při výrobě používáme bylinky, přírodní šťávy a výtažky z koření," říká jednatelka Jenčíková.

V podniku Jenčík a dcery sice pracují s těmi nejmodernějšími technologiemi, vychází při tom ale z tradičních postupů a receptur prověřených časem. "Potěšení chuťových pohárků je pro nás vždy prioritou číslo jedna," ujišťuje pokračovatelka rodinné tradice Hana Jenčíková. 

Kontakt

Jenčík a dcery, s.r.o.

web: www.jencikadcery.cz

e-mail: info@jencikadcery.cz

telefon: +420608064859