15. prosince 2025, svátek má Radana a Radan
Čongrády: Konzervované dobroty podle rodinné receptury

Čongrády: Konzervované dobroty podle rodinné receptury

Manželé Zuzana a Tomáš pokračují v rodové tradici a vyrábějí stejně poctivé masové konzervy, jako dědeček Zuzany před desítkami let. O příběhu rodinné firmy, odkazu k minulosti nebo třeba o nedávném úspěchu a zisku ocenění Great Taste ve Velké Británii, se oba obchodní i životní partneři rozpovídali pro Pragmoon.

Konzervované výrobky Čongrády vycházejí z tradiční receptury, kterou vytvořil před mnoha lety dědeček současné spolumajitelky Zuzany - Štefan Čongrády. "Několikaleté zkušenosti z vesnických zabijaček mu umožnily vyrábět domácí paštiky, pomazánky a masové konzervy s vyváženou chutí a hlavně ze skutečného masa. My jsme navázaly na jeho zkušenosti a přinášíme na stoly našich zákazníků výrobky pouze z přírodních ingrediencí. Přesně takové, jako by jste si je udělaly samy doma," říká spolumajitelka Zuzana.

 

Výroba paštik a masových výrobků značky Čongrády probíhá v Ležkách v Ústeckém kraji. Československý tým spolupracuje s kvalitními českými chovateli a dodavateli, aby výsledkem byly chutné a kvalitní paštiky a konzervované výrobky. "Věříme v poctivost řemesla, a proto celá výroba prochází našima rukama – od příjmu masa až po zabalení a dodání konečnému zákazníkovi. Pečlivě si vybíráme dodavatele, abychom měli záruku, že všechna masa jsou českého původu. Chuťový zážitek je pro nás oba nesmírně důležitý. Stejně jako samotné balení a následná prezentace výrobků. Jsme tu pro naše zákazníky, aby jsme zachovaly tradice a chutě také pro další generace," říka spolumajitel Tomáš. 

 

V masových konzervách a dalších výrobcích rodinné firmy byste zbytečně hledali syntetické konzervanty a aditíva. "Čongrády výrobky vyrábíme klasickým způsobem tepelné konzervace – termosterilací. Proto můžeme s čistým svědomím říct, že se jedná o přírodní výrobky, bez lepku. Bez obav můžete dopřát to nejlepší svým dětem, a ani celiaci si nepřijdou zkrátka," zaručují se svorně manželé Zuzana a Tomáš a dodávají: "Loni naše tradiční játrová paštika oslnila svým lahodným složením i samotné porotce ve Velké Británii a získala významné ocenění v podobě jedné hvězdy GREAT TASTE 2020." 

Kontakt

Delius s.r.o.
e-mail: info@congrady.eu
telefon: +420 732 613 235
web: www.congrady.eu

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Efektivní teplárny jako zbraň proti drahé energii. Kogenerace zrychluje evropskou transformaci

Evropa potřebuje rychlejší cestu ke snížení emisí i úsporám energie. Klíčovou roli v transformaci hrají moderní plynové kogenerační teplárny, které dokážou výrazně zefektivnit výrobu tepla a zároveň dodat elektřinu ve chvílích, kdy je jí v síti nedostatek.

Lukáš Dvořák: Nová kniha, která odhaluje krásu nahoty s duší

„Nahota pro mě není provokací, ale pravdou o člověku.“ Tři roky práce, 75 projektů, 324 stran a výsledek, který bere dech. Fotograf Lukáš Dvořák právě vydal svou třetí knihu, v níž zachycuje ženskou krásu s elegancí, respektem a duší. Jeho snímky nejsou provokací, ale poctou přirozenosti, síle a křehkosti zároveň.

Hotel Nobilis – oáza klidu a designu nedaleko Mladé Boleslavi

Jen pár minut od rušného centra Mladé Boleslavi se skrývá místo, kde se spojuje moderní styl s naprostým klidem. Hotel Nobilis v obci Bradlec nabízí hostům dokonalé zázemí pro odpočinek, firemní setkání i romantické víkendy. Nově vybudovaný čtyřhvězdičkový hotel v sobě snoubí moderní architekturu, nadstandardní vybavení a především atmosféru klidu, která pohltí každého návštěvníka.

Vánoční inspirace: Tipy na dárky, které potěší.

Zase je to tady – světla, vůně cukroví a první tóny koled. Vánoce se blíží rychleji, než bychom čekali, a s nimi i každoroční otázka: čím letos potěšit své blízké, kolegy nebo obchodní partnery? Abychom vám výběr usnadnili, připravili jsme výběr těch nejlepších tipů na vánoční i firemní dárky. Tak se pohodlně usaďte a pojďme se společně inspirovat – ať máte letos nakoupeno bez stresu a včas.

Zájem o firemní vánoční večírky v Česku roste. Bodují netradiční lokace

Po roce stráveném v kancelářích a zasedačkách hledají lidé během firemních večírků prostor k nadechnutí. Možnost na chvíli vystoupit z uzavřených stěn a hektických meetingů a ocitnout se v oáze klidu a zeleně. I proto v Česku roste zájem o vánoční firemní akce v netradičních lokalitách. V některých z nich meziročně až o třetinu.

Saxofrancis: Psychiatr ve dne, DJ v noci. Obě jeho hemisféry jedou naplno.

Ve dne naslouchá duším v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN), v noci roztáčí dav. Mudr. František Šalanda — psychiatr, DJ SaxoFrancis a hudební alter ego John Sarkander. Propojuje energii DJingu s vášní saxofonu. Absolvent pardubické konzervatoře se nebojí experimentovat a překračovat hranice žánrů, spojuje živou hru s elektronikou a jeho jméno zní i na prestižních pódiích. Vystupoval ve dvou klubech světové TOP15 — Papaya (#6) a Noa (#13) na ikonické Zrće Beach v Chorvatsku — a koncertuje po celé Evropě: Polsko, Maďarsko, Španělsko, Německo, Rakousko, Itálie a další. Svou cestu začal v roce 2017 v soutěži DJ No1 TV Óčko, první dveře otevřel pražským Duplexem a dnes patří mezi nejoriginálnější performery české klubové scény. Na začátku října složil kmenovou zkoušku z psychiatrie a už v polovině listopadu ho čeká vystoupení ve Francii, v Marseille. Rytmem žije každý den.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.