Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
26. října 2021, svátek má Erik
Čongrády: Konzervované dobroty podle rodinné receptury

Čongrády: Konzervované dobroty podle rodinné receptury

Manželé Zuzana a Tomáš pokračují v rodové tradici a vyrábějí stejně poctivé masové konzervy, jako dědeček Zuzany před desítkami let. O příběhu rodinné firmy, odkazu k minulosti nebo třeba o nedávném úspěchu a zisku ocenění Great Taste ve Velké Británii, se oba obchodní i životní partneři rozpovídali pro Pragmoon.

Konzervované výrobky Čongrády vycházejí z tradiční receptury, kterou vytvořil před mnoha lety dědeček současné spolumajitelky Zuzany - Štefan Čongrády. "Několikaleté zkušenosti z vesnických zabijaček mu umožnily vyrábět domácí paštiky, pomazánky a masové konzervy s vyváženou chutí a hlavně ze skutečného masa. My jsme navázaly na jeho zkušenosti a přinášíme na stoly našich zákazníků výrobky pouze z přírodních ingrediencí. Přesně takové, jako by jste si je udělaly samy doma," říká spolumajitelka Zuzana.

 

Výroba paštik a masových výrobků značky Čongrády probíhá v Ležkách v Ústeckém kraji. Československý tým spolupracuje s kvalitními českými chovateli a dodavateli, aby výsledkem byly chutné a kvalitní paštiky a konzervované výrobky. "Věříme v poctivost řemesla, a proto celá výroba prochází našima rukama – od příjmu masa až po zabalení a dodání konečnému zákazníkovi. Pečlivě si vybíráme dodavatele, abychom měli záruku, že všechna masa jsou českého původu. Chuťový zážitek je pro nás oba nesmírně důležitý. Stejně jako samotné balení a následná prezentace výrobků. Jsme tu pro naše zákazníky, aby jsme zachovaly tradice a chutě také pro další generace," říka spolumajitel Tomáš. 

 

V masových konzervách a dalších výrobcích rodinné firmy byste zbytečně hledali syntetické konzervanty a aditíva. "Čongrády výrobky vyrábíme klasickým způsobem tepelné konzervace – termosterilací. Proto můžeme s čistým svědomím říct, že se jedná o přírodní výrobky, bez lepku. Bez obav můžete dopřát to nejlepší svým dětem, a ani celiaci si nepřijdou zkrátka," zaručují se svorně manželé Zuzana a Tomáš a dodávají: "Loni naše tradiční játrová paštika oslnila svým lahodným složením i samotné porotce ve Velké Británii a získala významné ocenění v podobě jedné hvězdy GREAT TASTE 2020." 

Kontakt

Delius s.r.o.
e-mail: info@congrady.eu
telefon: +420 732 613 235
web: www.congrady.eu

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Tipy na večírky: Ta nejlepší místa, kde můžete zakončit rok 2021

Dva měsíce jsme (konečně) mohli popíjet s přáteli na zahradních oslavách nebo se jen tak toulat přírodou. Máme tu podzim a s ním je třeba znovu začít pracovat na 100%. Není to nic, co bychom vyloženě vyhledávali, ale vydělávat se musí. Práce ale ještě nutně neznamená, že nebude zábava. Je potřeba ventil a na to jsou ideální firemní večírky.

TOMI SUSHI: Japonské speciality u náplavky

Přímo u náplavky na Rašínově nábřeží nově najdete sushi bar nabízející lahodné japonské speciality. Otevření TOMI SUSHI bylo podle majitelů splněním dlouholetého snu. O tom, jak má chutnat správně připravené sushi, jak je složité sehnat v Česku kvalitní a čerstvé mořské ryby či o úskalích spojených s budováním nového podniku v pandemické době, jsme mluvili s šéfkuchařem Tomášem Šťovíčkem.
Reklama
reklama

Michal Kacetl: Víno děláme s respektem k přírodě

Malebné vinařství Kacetl ležící v obci Mackovice na Znojemsku je charakteristické svým přírodním přístupem k vínu a jeho šetrnou výrobou i pěstováním. Majitel Michal Kacetl se pro Pragmoon.cz rozpovídal o technologických postupech při výrobě lahodného moku, lásce ke koním nebo třeba o tom, co ho vlastně k profesi vinaře přivedlo.

World of Chilli: WOCHutnejte to nejlepší

Jednoho silvestrovského večera si dvě kamarádky - Hana Polanská a Alena Doležalová - před mnoha lety, posilněny lahví šampaňského, omylem objednaly namísto dvaceti chilli semínek sto krát větší várku. A to si původně chtěly vypěstovat jen něco málo pro sebe. A tak je zasely na parapetu, pak si musely pořídit malý skleník, aby se to takzvaně "někam vešlo" a dnes si pronajímají na Moravě řadu fóliovníků, kde ročně sklidí až tři tuny papriček.

Třený česnek: Ať má vaření říz!

Ve firmě Třený česnek se rozhodli dostat do restaurací, jídelen a především na váš stůl co nejvíce kvalitního česneku. Česnek pochází z malého rodinného hospodářství nedaleko Dvora Králové nad Labem a je opravdu poctivý.