Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
23. května 2022, svátek má Vladimír
Čongrády: Konzervované dobroty podle rodinné receptury

Čongrády: Konzervované dobroty podle rodinné receptury

Manželé Zuzana a Tomáš pokračují v rodové tradici a vyrábějí stejně poctivé masové konzervy, jako dědeček Zuzany před desítkami let. O příběhu rodinné firmy, odkazu k minulosti nebo třeba o nedávném úspěchu a zisku ocenění Great Taste ve Velké Británii, se oba obchodní i životní partneři rozpovídali pro Pragmoon.

Konzervované výrobky Čongrády vycházejí z tradiční receptury, kterou vytvořil před mnoha lety dědeček současné spolumajitelky Zuzany - Štefan Čongrády. "Několikaleté zkušenosti z vesnických zabijaček mu umožnily vyrábět domácí paštiky, pomazánky a masové konzervy s vyváženou chutí a hlavně ze skutečného masa. My jsme navázaly na jeho zkušenosti a přinášíme na stoly našich zákazníků výrobky pouze z přírodních ingrediencí. Přesně takové, jako by jste si je udělaly samy doma," říká spolumajitelka Zuzana.

 

Výroba paštik a masových výrobků značky Čongrády probíhá v Ležkách v Ústeckém kraji. Československý tým spolupracuje s kvalitními českými chovateli a dodavateli, aby výsledkem byly chutné a kvalitní paštiky a konzervované výrobky. "Věříme v poctivost řemesla, a proto celá výroba prochází našima rukama – od příjmu masa až po zabalení a dodání konečnému zákazníkovi. Pečlivě si vybíráme dodavatele, abychom měli záruku, že všechna masa jsou českého původu. Chuťový zážitek je pro nás oba nesmírně důležitý. Stejně jako samotné balení a následná prezentace výrobků. Jsme tu pro naše zákazníky, aby jsme zachovaly tradice a chutě také pro další generace," říka spolumajitel Tomáš. 

 

V masových konzervách a dalších výrobcích rodinné firmy byste zbytečně hledali syntetické konzervanty a aditíva. "Čongrády výrobky vyrábíme klasickým způsobem tepelné konzervace – termosterilací. Proto můžeme s čistým svědomím říct, že se jedná o přírodní výrobky, bez lepku. Bez obav můžete dopřát to nejlepší svým dětem, a ani celiaci si nepřijdou zkrátka," zaručují se svorně manželé Zuzana a Tomáš a dodávají: "Loni naše tradiční játrová paštika oslnila svým lahodným složením i samotné porotce ve Velké Británii a získala významné ocenění v podobě jedné hvězdy GREAT TASTE 2020." 

Kontakt

Delius s.r.o.
e-mail: info@congrady.eu
telefon: +420 732 613 235
web: www.congrady.eu

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Lucie Hvězdová: materiál je pro mě alfou a omegou všeho

Kousky pod značkou COCAT vytváří oděvní návrhářka Lucie Hvězdová. Šití ji provází celý život a opravdu ho miluje. Kde bere Lucie svou inspiraci a jak se vlastně značka COCAT zrodila, nejen o tom v našem rozhovoru.

Limoška: zakládáme si na unikátních příchutích

Máte rádi sirupy? Pak by Vaší pozornosti neměla uniknout nabídka společnosti z Českého Krumlova, která se rozhodla zaměřit na výrobou přírodních sirupů z čerstvého ovoce a čerstvých bylin. Limošku založili dva krumlovští barmani, Lukáš Konečný a Jan Kučera. A právě s Lukášem jsme skončili na kus řeči.
Reklama
reklama

Michal Kacetl: Vyrábíme vína respektující přírodu

Přírodní přístup k vínu, šetrná výroba i pěstování. To jsou hesla vinařství Kacetl, které leží v obci Mackovice na Znojemsku. „Snažíme se vínu moc nevstupovat do cesty a s každým vínem pracujeme individuálně. Pracujeme na minimalizaci síření a minimalizaci pohybů s vínem během jeho zrání,“ prozrazuje majitel Michal Kacetl.

Dobrodružné testování LOS KŘUPOS NESPI

Jsme dobrodružné povahy. Milujeme hory, dobrodružství, přírodu a sport. Dostali jsme zajímavou příležitost vyzkoušet v akci novou proteinovou svačinu od Los Křupos.

Zdena Čačíková z vinařství Čačík: Na vína nespěcháme, je na nich, kdy se nám odmění

„Každé víno je originál a nese si rukopis toho, kdo jej vytváří. U vinaře začíná výroba už ve vinohradě. Všechnu energii, kterou tam necháme, předáváme do hroznů, z nichž nakonec vyrobíme víno dle svého uvážení,“ říká na úvod Zdena Čačíková z malého vinařství Čačík, které si zakládá na BIO kvalitě. „Naše vína nejsou filtrovaná, obsahují minimum síry a co se chuti a aroma týče, nepodporujeme je ušlechtilými kvasinkami, ani jinými aditivy.“