Jitulčiny dobroty - tradiční i bezlepková pizza

Publikováno 24.03.2021
Kdo by nemiloval pizzu? Ingredience podle chuti, do zlatava propečené těsto a dokonalá kombinace všemožných chutí. V devadesátých letech jsme kouzlo této italské klasiky objevovali hlavně na dovolených. Dnes je pizza již běžným zástupcem na českém jídelníčku, současně se ale objevuje řada pochybných mražených napodobenin, které oblíbenému jídlu nedělají zrovna čest. Jitulčiny dobroty chtějí tuto chybu napravit.

Jitulčiny dobroty vznikly v roce 2005 jako malá firma rodinného typu. Myšlena byla prostá - jít cestou poctivých výrobků. Přesvědčit zákazníky, že i mražená pizza může nabídnou kvalitní ingredience a chuťový zážitek, jakému se člověku obvykle dostane při návštěvy restaurace. Korpusy se zde proto vyrábí a tvarují ručně, stejně tak se pizza ručně ozdobí a poté předpeče v klasické pizza peci. Sýry a mozzarella jsou bez rostlinných náhražek, salsa je pouze z drcených rajčat a bazalky s oreganem. Salámy, šunky, klobásy a anglická slanina jsou od regionálního řeznictví a v nejvyšší možné míře se zde používá čerstvá zelenina a žampiony.

Obvyklým prohřeškem mražených pizz bývá také to, že zpravidla obal láká v rámci ingrediencí na bohatý produkt, který následně po vytažení vypadá jako nějaká napodobenina pizzy z Číny. V Jitulčiných dobrotách naštěstí na podobné nepříjemně překvapení nenarazíte. Pizza je váhově nastavena tak, že náplň je vždy víc jak polovina objemu výrobku. Všechny výrobky jsou navíc vakuově balené, a proto zůstávají maximálně chráněné a sami sebou po celou dobu, než se dostanou rozpečené a voňavé k zákazníkovi na stůl.

Vybírat můžete ze 14 druhů mražené pizzy. Ať už hledáte šunkovou, sýrovou, pikantní nebo třeba veganskou, v Jitulčiných dobrotách si vyberete. Navíc svůj výběr snadno zúžíte například na domácí pizzy bez éček, bez palmového oleje nebo bez rostlinných tuků. A pochutnáte si zdravě a podle svého.

V Jitulčiných dobrotách myslí také na celiaky. V e-shopu proto najdete i 13 druhů bezlepkových pizz, a to včetně MiMi pizzy. Zkrátka pro každého něco. V době zavřených hospod ideální pomocník.

th.

jitulciny.dobroty@seznam.cz, +420 776 495 839, Facebookwww.jitulcinydobroty.cz

ROZHOVOR - LADISLAV ROBOŠ

Jak vznikl nápad na Jitulčiny dobroty?
Naše manufaktura vznikla shodou náhod díky onemocnění jednoho moraváka a kamarádství s Jitkou, která kromě příjemné hospůdky pekla pizzu pro blízké okolí v Jeseníkách. A metodou pokus-omyl se spoustou chyb (smích) jsme se dostali na nynější pozici uznávaného výrobce především bezlepkových pizz. Jediné, co nás konstantně celou dobu provázelo, byla poctivost ve výrobě.

Jak jste pocítili dopady pandemie?
Odešlo nám 65% obratu v gastro segmentu. Vyjma stresu nám covid time dal prostor pracovat od „spodu“ na prezentaci výrobků se sloganem PiZzA oD JiTuLkY (smích). Jedeme kampaň na Slevomatu, našem eshopu a portálu SCUK.CZ. Tam se nám podařilo obstarat víc než 800 zákazníků s recenzemi přes 94% a toho si ceníme. Nejde o „lajky“, ale hodnocení skutečných spotřebitelů. Taky jsme dokončili vývoj MiMi PiZzY, která nyní míří na portál Rohlik.cz kde už druhým rokem úspěšně prodáváme.

Chystáte do budoucna nějaké novinky?
Máme připraveny výborné bezlepkové tortily, ty brzy dáme na náš eshop. A bezlepkové sušenky, ty jsou fakt boží. Jen hledáme cestu ruční výroby, ceny a rentability. Tam je vždy tenká hranice.

Určitě byste doporučil každou pizzu z vašeho eshopu. Přesto, která je vaše nejoblíbenější?
Znáte řezníka, co nejí jitrnice? Já ano. (smích). Pizzu jím málo, ale mám pro vás tip. MiMi PiZzU pikant! Ta je úplně super, jen tak k vínku, pivku i jako občerstvení pro návštěvu. To je ta moje.