1. května 2025, Svátek práce
Jitulčiny dobroty - tradiční i bezlepková pizza

Jitulčiny dobroty - tradiční i bezlepková pizza

Kdo by nemiloval pizzu? Ingredience podle chuti, do zlatava propečené těsto a dokonalá kombinace všemožných chutí. V devadesátých letech jsme kouzlo této italské klasiky objevovali hlavně na dovolených. Dnes je pizza již běžným zástupcem na českém jídelníčku, současně se ale objevuje řada pochybných mražených napodobenin, které oblíbenému jídlu nedělají zrovna čest. Jitulčiny dobroty chtějí tuto chybu napravit.

Jitulčiny dobroty vznikly v roce 2005 jako malá firma rodinného typu. Myšlena byla prostá - jít cestou poctivých výrobků. Přesvědčit zákazníky, že i mražená pizza může nabídnou kvalitní ingredience a chuťový zážitek, jakému se člověku obvykle dostane při návštěvy restaurace. Korpusy se zde proto vyrábí a tvarují ručně, stejně tak se pizza ručně ozdobí a poté předpeče v klasické pizza peci. Sýry a mozzarella jsou bez rostlinných náhražek, salsa je pouze z drcených rajčat a bazalky s oreganem. Salámy, šunky, klobásy a anglická slanina jsou od regionálního řeznictví a v nejvyšší možné míře se zde používá čerstvá zelenina a žampiony.

Obvyklým prohřeškem mražených pizz bývá také to, že zpravidla obal láká v rámci ingrediencí na bohatý produkt, který následně po vytažení vypadá jako nějaká napodobenina pizzy z Číny. V Jitulčiných dobrotách naštěstí na podobné nepříjemně překvapení nenarazíte. Pizza je váhově nastavena tak, že náplň je vždy víc jak polovina objemu výrobku. Všechny výrobky jsou navíc vakuově balené, a proto zůstávají maximálně chráněné a sami sebou po celou dobu, než se dostanou rozpečené a voňavé k zákazníkovi na stůl.

Vybírat můžete ze 14 druhů mražené pizzy. Ať už hledáte šunkovou, sýrovou, pikantní nebo třeba veganskou, v Jitulčiných dobrotách si vyberete. Navíc svůj výběr snadno zúžíte například na domácí pizzy bez éček, bez palmového oleje nebo bez rostlinných tuků. A pochutnáte si zdravě a podle svého.

V Jitulčiných dobrotách myslí také na celiaky. V e-shopu proto najdete i 13 druhů bezlepkových pizz, a to včetně MiMi pizzy. Zkrátka pro každého něco. V době zavřených hospod ideální pomocník.

th.

jitulciny.dobroty@seznam.cz, +420 776 495 839, Facebookwww.jitulcinydobroty.cz

ROZHOVOR - LADISLAV ROBOŠ

Jak vznikl nápad na Jitulčiny dobroty?
Naše manufaktura vznikla shodou náhod díky onemocnění jednoho moraváka a kamarádství s Jitkou, která kromě příjemné hospůdky pekla pizzu pro blízké okolí v Jeseníkách. A metodou pokus-omyl se spoustou chyb (smích) jsme se dostali na nynější pozici uznávaného výrobce především bezlepkových pizz. Jediné, co nás konstantně celou dobu provázelo, byla poctivost ve výrobě.

Jak jste pocítili dopady pandemie?
Odešlo nám 65% obratu v gastro segmentu. Vyjma stresu nám covid time dal prostor pracovat od „spodu“ na prezentaci výrobků se sloganem PiZzA oD JiTuLkY (smích). Jedeme kampaň na Slevomatu, našem eshopu a portálu SCUK.CZ. Tam se nám podařilo obstarat víc než 800 zákazníků s recenzemi přes 94% a toho si ceníme. Nejde o „lajky“, ale hodnocení skutečných spotřebitelů. Taky jsme dokončili vývoj MiMi PiZzY, která nyní míří na portál Rohlik.cz kde už druhým rokem úspěšně prodáváme.

Chystáte do budoucna nějaké novinky?
Máme připraveny výborné bezlepkové tortily, ty brzy dáme na náš eshop. A bezlepkové sušenky, ty jsou fakt boží. Jen hledáme cestu ruční výroby, ceny a rentability. Tam je vždy tenká hranice.

Určitě byste doporučil každou pizzu z vašeho eshopu. Přesto, která je vaše nejoblíbenější?
Znáte řezníka, co nejí jitrnice? Já ano. (smích). Pizzu jím málo, ale mám pro vás tip. MiMi PiZzU pikant! Ta je úplně super, jen tak k vínku, pivku i jako občerstvení pro návštěvu. To je ta moje.

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Tajemství všech tajemství Dana Browna má českou obálku

Profesor Robert Langdon zavítá ve svém novém dobrodružství do Prahy. Nový román Dana Brown s oblíbeným hrdinou Robertem Langdonem vyjde 9. září 2025 v angličtině a současně i v českém překladu jako Tajemství všech tajemství. Nakladatelství Argo dnes odtajnilo českou obálku. Dan Brown byl českou obálkou nadšen, označil ji za elegantní, přitažlivou a velice působivou.

Hudba na vinicích s Raiffkou roste: šestá lokalita, více koncertů, noví interpreti

Série letních open air koncertů vsadí v roce 2025 na osvědčené hvězdy česko-slovenské scény. Od května do září se chystá přes 50 hudebních vystoupení, na nichž uslyšíte například No Name, Jelen, Mig 21, Čechomor, Queenie, Vojtu Dyka, Tomáše Kluse, Horkýže Slíže a poprvé také Adama Ďuricu. K pěti stávajícím lokalitám spojených s vínem navíc přibude Kutná Hora.

Je nostalgie pouze mechanismem zvládání?

Nostalgie má legrační způsob, jak se vplížit, když jsou časy těžké. Vůně, melodie, vybledlá fotografie – najednou se známá historie zdá bezpečnější než současná realita. Ale proč je to něco, k čemu se tak často vracíme? Je to jen útěcha, nebo je to něco hlubšího?

Proč je každý playlist nová terapie: Hudba není jen kulisa – je to způsob, jak přežít středu

Středy bývají těžké. Ne dost blízko k víkendu, ale dost daleko od pondělí, aby se to všechno zdálo moc. A právě tady přichází hudba. Ne jako doprovod. Ale jako záchranné lano.

Divadlo Kladno: Závěrečnou premiérou 110. sezony bude Zítra to roztočíme, drahoušku.

S divadelní sezónou 2024/2025 se začneme loučit 2. 5. 2025 poslední premiérou před divadelními prázdninami. Uvedeme jevištní úpravu slavné filmové komedie Petra Schulhoffa „Zítra to roztočíme, drahoušku“, přičemž režie se zhostil režisér, tanečník a choreograf Gustav Skála, který se na kladenské jeviště vrací po práci na inscenaci Charleyova teta v roce 2007.

Kateřina Handlová – Záznam mizení: V Jurkovičově vile vzdává Kateřina Handlová hold křehkosti i síle skla.

Jurkovičova vila v dubnu ožije výstavou Záznam mizení mladé české designérky, čerstvé vítězky kategorie Designér roku 2024 cen Czech Grand Design a zároveň umělecké ředitelky sklárny Rückl Kateřiny Handlové. Svým originálním výtvarným přístupem, vášní pro detail a kombinováním skla s jinými materiály je jednou z nejtalentovanějších českých designérek současnosti a svojí prací dokazuje, jak se hranice umění a funkčnosti stírají. Její kolekce jsou kombinací křehkosti, punku a zrcadlí se v nich obdiv k silným ženám. Vernisáž se uskutečnila ve čtvrtek 24. dubna v 16 hodin a výstava potrvá až do 29. března 2026.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.