22. května 2025, svátek má Emil
Jitulčiny dobroty - tradiční i bezlepková pizza

Jitulčiny dobroty - tradiční i bezlepková pizza

Kdo by nemiloval pizzu? Ingredience podle chuti, do zlatava propečené těsto a dokonalá kombinace všemožných chutí. V devadesátých letech jsme kouzlo této italské klasiky objevovali hlavně na dovolených. Dnes je pizza již běžným zástupcem na českém jídelníčku, současně se ale objevuje řada pochybných mražených napodobenin, které oblíbenému jídlu nedělají zrovna čest. Jitulčiny dobroty chtějí tuto chybu napravit.

Jitulčiny dobroty vznikly v roce 2005 jako malá firma rodinného typu. Myšlena byla prostá - jít cestou poctivých výrobků. Přesvědčit zákazníky, že i mražená pizza může nabídnou kvalitní ingredience a chuťový zážitek, jakému se člověku obvykle dostane při návštěvy restaurace. Korpusy se zde proto vyrábí a tvarují ručně, stejně tak se pizza ručně ozdobí a poté předpeče v klasické pizza peci. Sýry a mozzarella jsou bez rostlinných náhražek, salsa je pouze z drcených rajčat a bazalky s oreganem. Salámy, šunky, klobásy a anglická slanina jsou od regionálního řeznictví a v nejvyšší možné míře se zde používá čerstvá zelenina a žampiony.

Obvyklým prohřeškem mražených pizz bývá také to, že zpravidla obal láká v rámci ingrediencí na bohatý produkt, který následně po vytažení vypadá jako nějaká napodobenina pizzy z Číny. V Jitulčiných dobrotách naštěstí na podobné nepříjemně překvapení nenarazíte. Pizza je váhově nastavena tak, že náplň je vždy víc jak polovina objemu výrobku. Všechny výrobky jsou navíc vakuově balené, a proto zůstávají maximálně chráněné a sami sebou po celou dobu, než se dostanou rozpečené a voňavé k zákazníkovi na stůl.

Vybírat můžete ze 14 druhů mražené pizzy. Ať už hledáte šunkovou, sýrovou, pikantní nebo třeba veganskou, v Jitulčiných dobrotách si vyberete. Navíc svůj výběr snadno zúžíte například na domácí pizzy bez éček, bez palmového oleje nebo bez rostlinných tuků. A pochutnáte si zdravě a podle svého.

V Jitulčiných dobrotách myslí také na celiaky. V e-shopu proto najdete i 13 druhů bezlepkových pizz, a to včetně MiMi pizzy. Zkrátka pro každého něco. V době zavřených hospod ideální pomocník.

th.

jitulciny.dobroty@seznam.cz, +420 776 495 839, Facebookwww.jitulcinydobroty.cz

ROZHOVOR - LADISLAV ROBOŠ

Jak vznikl nápad na Jitulčiny dobroty?
Naše manufaktura vznikla shodou náhod díky onemocnění jednoho moraváka a kamarádství s Jitkou, která kromě příjemné hospůdky pekla pizzu pro blízké okolí v Jeseníkách. A metodou pokus-omyl se spoustou chyb (smích) jsme se dostali na nynější pozici uznávaného výrobce především bezlepkových pizz. Jediné, co nás konstantně celou dobu provázelo, byla poctivost ve výrobě.

Jak jste pocítili dopady pandemie?
Odešlo nám 65% obratu v gastro segmentu. Vyjma stresu nám covid time dal prostor pracovat od „spodu“ na prezentaci výrobků se sloganem PiZzA oD JiTuLkY (smích). Jedeme kampaň na Slevomatu, našem eshopu a portálu SCUK.CZ. Tam se nám podařilo obstarat víc než 800 zákazníků s recenzemi přes 94% a toho si ceníme. Nejde o „lajky“, ale hodnocení skutečných spotřebitelů. Taky jsme dokončili vývoj MiMi PiZzY, která nyní míří na portál Rohlik.cz kde už druhým rokem úspěšně prodáváme.

Chystáte do budoucna nějaké novinky?
Máme připraveny výborné bezlepkové tortily, ty brzy dáme na náš eshop. A bezlepkové sušenky, ty jsou fakt boží. Jen hledáme cestu ruční výroby, ceny a rentability. Tam je vždy tenká hranice.

Určitě byste doporučil každou pizzu z vašeho eshopu. Přesto, která je vaše nejoblíbenější?
Znáte řezníka, co nejí jitrnice? Já ano. (smích). Pizzu jím málo, ale mám pro vás tip. MiMi PiZzU pikant! Ta je úplně super, jen tak k vínku, pivku i jako občerstvení pro návštěvu. To je ta moje.

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

KOGO Havelská

V srdci Starého Města se už 30 let píše příběh jedné z nejikoničtějších italských restaurací v Praze – Kogo Havelská.

Budějovická se v červnu opět rozsvítí: Na neziskovém festivalu Habrovka zazáří známé hvězdy

Budiž světlo, budiž HABROVKA. Kultovní pražský festival v pátek 6. a sobotu 7. června rozzáří ulice nedaleko stanice metra Budějovická, konkrétně zahradu u kostela sv. Františka z Assisi. A kdo že to letos vystoupí? Steven’s, Fanfán Tulipán nebo Marley Wildthing – na to si teď společně posvítíme.

Konflikt na Lavičce se odehraje na Letní scéně!

Letní scéna Divadla Ungelt otevře 19. května své brány! O pár dní později - 24. května - se na Novém Světě poprvé rozhoří bizarní mezigenerační konflikt v komedii Lavička. V té Petr Stach a Miroslav Hanuš prozkoumají témata současné společnosti, jako například „Jak se domluvit ve světě, v němž lavička již není lavičkou.“

Hurvínek se vrací do pražské zoo: Letní scéna v červnu a srpnu ožije příběhy oblíbených hrdinů

Po loňském úspěchu se legendární parta v čele s Hurvínkem, Máničkou, panem Spejblem, bábinkou a Žeryčkem opět vydává mezi zvířata. Letní scéna v Zoo Praha nabídne malým i velkým divákům jedinečné zážitky – třeba šanci vidět skutečného i loutkového člunozobce pohromadě!

Kam letos za festivaly: Hudba, chutě i zážitky

Letní festivaly jsou za rohem a to znamená dvě věci - divadla zavřou své brány a naopak se naplno rozjedou všemožné festivaly. Přinášíme přehled těch nejlepších festivalů, kam můžeš vyrazit se svojí partou.

Divadlo Ungelt slaví 30 let své existence!

Oslavy tohoto významného jubilea odstartovaly už na podzim a vyvrcholí 2. října, kdy uplyne přesně 30 let od otevření scény Milošem Kopeckým a zakladatelem a, nyní již, emeritním principálem Milanem Heinem. Od té doby divadlo uvedlo téměř 90 premiér a na jeho jevišti se vystřídala plejáda skvělých herců. Čtyři z nich si odnesli Cenu Thálie – Alena Vránová, Marta Kubišová, Vilma Cibulková a Richard Krajčo.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.