Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
Jižní Morava snoubí profesionální servis s nezapomenutelnými zážitky

Jižní Morava snoubí profesionální servis s nezapomenutelnými zážitky

Jižní Morava by se do Německa vešla 50x, přesto překvapí svou rozmanitostí na každém kroku. Ať chcete okouzlit účastníky konference neotřelým programem nebo zaujmout kolegy originálním teambuildingem, na jižní Moravě najdete přátelskou atmosféru a profesionální služby. A co k jižní Moravě neodmyslitelně patří? No přece víno!

Zaměřeno na víno

Region oplývá nabídkou aktivit, které staví víno, vinice a vinařství do centra dění. Degustace za doprovodu cimbálové muziky, to je taková klasika. Co zkusit něco neokoukaného? Co si třeba zastřílet na špačky? Nebojte, žádný živý tvor k újmě nedojde. Jde o atrapy a svoji mušku si vyzkoušíte v rámci Vinařského víceboje, který pro své klienty organizuje společnost WeWine. Z dalších disciplín, na kterých si vyzkoušíte vinařské dovednosti, jmenujme například slepou degustaci nebo natahování vína koštýřem. V podobném duchu probíhá oblíbený Hospodářský sedmiboj, který pořádá Bukovanský Mlýn. Poměříte síly například v hodu vidlemi do dálky, ve slalomu s trakařem či hodu mlynářským pytlem na cíl. Mimo to, vás toto místo okouzlí tradičním slováckým prostředím, pohostinností a vynikajícím jídlem.

Hon za pokladem, neboli treasure hunt, po vinařsku si vyzkoušíte v rodinném vinařství Vican u Mikulova. Ti spojili síly s brněnskou agenturou TerraHunt a připravili akční hru přesně do podmínek vinařství a jeho okolí. V idylickém prostředí, kde se vinice sklání pod tíhou bobulí, na hráče čeká 18 pokladů. Každý s vlastní hádankou nebo výzvou. Při plnění úkolů se v týmů kolegů nejen pobavíte, ale také se dozvíte mnoho nového o umění vinaření. Ochutnávka vína je samozřejmě součástí. Ve stejném vinařství si navíc můžete vyzkoušet výrobu sýrů a užít si zde báječný čas v moderních prostorách či na dvorku v obklopení vinic.

V létě vsaďte na degustaci v trávě nebo rovnou opulentní hostinu mezi řádky vinohradu. Zkušený tým profíků pro vás připraví stylově nazdobené tabule a spolu s kuchařem si vyzkoušíte grilování a vaření v přírodě z lokálních surovin.

photopick-70200-original-lubos-dolezal.jpgHostina mezi řádky, Lubos Doležal 1

Po celý rok můžete zažít, jaké to je stát se na den vinařem. Nejlepší dobou, kdy se přidat a pozorně se vinařům dívat pod ruce, je podzimní vinobraní. Vyzkoušíte si práci na vinici a vinař vás ochotně zasvětí do tajů svého řemesla. Ochutnáte právě vylisovanou vinnou šťávu, lahodný burčák a na závěr víc než zasloužený tekutý poklad sklizený pod moravským sluncem.

photopick-91481-original-centrala-cestovniho-ruchu-jizni-morava_1.jpgVinobraní, foto: CCRJM 1

Gurmánské nebe čeká na jižní Moravě

Naše gastroscéna v posledních letech jen kvete. Využijte toho a okořeňte svůj event špetkou fine diningu! Na degustační menu s vinným párováním zvou restaurace Essens a Chateau Petit v areálu Hraničního zámečku. Teambuildingový program s lekcí vaření se špičkovým šéfkuchařem nabízí Vinařství Spielberg a hotel Templ v Mikulově.

photopick-99543-original-centrala-cestovniho-ruchu-jizni-morava.jpgEssens Restaurant, foto: CCRJM 1

Kouzelnou večerní atmosférou Znojma vás protáhnout srdcaři z Balance coffee & wine. Při procházce ochutnáte pečlivě vybranou paletu vín, doplněnou o vzorky té nejvybranější kávy.

S vínem udržitelně

Zapadá koncept udržitelnosti do výroby vína a vinaření? Samozřejmě a zcela přirozeně. Například výroba naturálních vín, která setrvale získávají na popularitě, klade důraz na minimalizaci zásahů do procesu výroby a používá organické nebo biodynamické zemědělské postupy. Bio produkci vína se věnuje Rodinné bio vinařství Špalek nebo Vinařství Válka, trojnásobný vítěz kategorie Vinařství v Gourmet Jižní Moravě a čerstvě také vítěz Vinařství roku mezi malými vinařstvími. Ve Vinařství Kurc, Aurora nebo ve Vinařství Obelisk, které vás dostane moderním designem a polohou mezi vinicemi s výhledem na Valtice, vám rádi přiblíží tradiční metodu výroby vína, tzv. kvevri. Při té se sklizené hrozny ponechávají zakopané v zemi v hliněné nádobě, kde mají prostor pro přirozenou fermentaci a zrání vína bez použití jakýchkoliv umělých přísad. Nedaleko Mikulova stojí unikátní Gravitační vinařství Vilavin, první a největší svého druhu v Česku. Dozvíte se tam, jak zpracovávají víno od bobulky až po výsledný produkt za pomoci přirozené gravitace. Na šesti patrech s prostorem pro exkurzní skupiny až o 50 členech.

Tak kde začnete s koštováním jižní Moravy skrze víno?

photopick-76619-original-centrala-cestovniho-ruchu-jizni-morava.jpgVinařství Válka, foto: CCRJM 1

FACEBOOKINSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Do Divadla Lucie Bílé míří francouzská novinka s Vlasákovou a Etzlerem

Divadlo Lucie Bílé v pražské Karlově ulici připravilo před koncem divadelní sezóny ve spolupráci s Agenturou Harlekýn další činoherní premiéru. V nové francouzské komedii Co to píšeš, miláčku se diváci mohou těšit nejen na vybroušené dialogy, ale také na herecké výkony Lenky Vlasákové a Miroslava Etzlera.

Hudebně-švestkový festival Vizovické Trnkobraní letos v novém termínu oznamuje kompletní program s Rybičkami 48, Divokým Billem a novinky v programu i komfortu

Kompletní program oznamuje jediný hudebně-švestkový festival v České republice Vizovické Trnkobraní, který se letos koná v novém termínu v pátek a sobotu 23. a 24. srpna v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích nedaleko Zlína. Fanoušky švestkových oslav letos v pátek rozproudí Rybičky 48 nebo No Name, v sobotu Divokej Bill, Tublatanka, Tomáš Klus nebo Anna K. a další interpreti a kapely. Trnkobraní letos svým návštěvníkům nabídne několik novinek – travnatou odpočinkovou zónu, doprovodný program se stand-up vystoupením Tomáše Matonohy či Lukáše Pavláska, moderaci knedlíkové soutěže v podání Libora Boučka a v neposlední řadě novou značku piva.

JATKA FEST OVLÁDNOU AREÁL PACOVSKÉHO ZÁMKU UŽ PO JEDENÁCTÉ!

Festival se každý rok překonává a letos sází jednu hvězdu za druhou. Do krásného prostředí zámeckého areálu totiž přiveze své největší hity DIVOKEJ BILL, POLETÍME? a král českého rocku DAVID KOLLER. Pódium ovládne legendární MŇÁGA A ŽĎORP a pod kůži se vryje VYPSANÁ FIXA. Bez stálic festivalu POKÁČE a UDG by se JATKA FEST rozhodně neobešel. Na festival se vrátí i PEKAŘ, JAKUB DĚKAN, NEBE, SILUETY, POST - IT, PATRIK MALÝ a celou sestavu uzavře TOTÁLNÍ NASAZENÍ.

Lampion školám – Umělecké vzdělávání a jeho hodnoty v základním školství

Divadlo Lampion pořádá 23. května 2024 ve spolupráci s oddělením školství Magistrátu města Kladna a Národním informačním střediskem pro kulturu (NIPOS) sympozium pro ředitele a pedagogy kladenských základních škol.

Letní divadelní festival na jihu Čech Jižní Svéráz se blíží

Unikátní site-specific divadelní festival, který je součástí vítězného konceptu Evropské hlavní město kultury 2028, propojí sílu Jihočeského divadla, Divadla Continuo a REZI.DANCE Komařice.

Tajemný svět nejznámějších superhrdinů se v červnu otevře v zážitkovém obchodě Heroes Park v Máji Národní

Aquaman, Spider-Man, Batman, Harley Quinn, Iron Man, Thor, Hulk a další legendární superhrdinové svými obdivuhodnými superschopnostmi baví a inspirují napříč generacemi. V červnu se jejich svět plný dobrodružství a tajemných příběhů otevře v unikátním zážitkovém obchodě Heroes Park v Máji Národní v centru Prahy! Milovníci komiksů i všichni ostatní, kteří si na vlnách fantazie, interaktivní zábavy a nekonečného dobrodružství rádi odpočinou od každodenních starostí, si z Heroes Parku odnesou nezapomenutelné zážitky, ale také ikonické figurky. V Heroes Parku najde každý svého hrdinu!