19. října 2025, svátek má Michaela
Jižní Morava snoubí profesionální servis s nezapomenutelnými zážitky

Jižní Morava snoubí profesionální servis s nezapomenutelnými zážitky

Jižní Morava by se do Německa vešla 50x, přesto překvapí svou rozmanitostí na každém kroku. Ať chcete okouzlit účastníky konference neotřelým programem nebo zaujmout kolegy originálním teambuildingem, na jižní Moravě najdete přátelskou atmosféru a profesionální služby. A co k jižní Moravě neodmyslitelně patří? No přece víno!

Zaměřeno na víno

Region oplývá nabídkou aktivit, které staví víno, vinice a vinařství do centra dění. Degustace za doprovodu cimbálové muziky, to je taková klasika. Co zkusit něco neokoukaného? Co si třeba zastřílet na špačky? Nebojte, žádný živý tvor k újmě nedojde. Jde o atrapy a svoji mušku si vyzkoušíte v rámci Vinařského víceboje, který pro své klienty organizuje společnost WeWine. Z dalších disciplín, na kterých si vyzkoušíte vinařské dovednosti, jmenujme například slepou degustaci nebo natahování vína koštýřem. V podobném duchu probíhá oblíbený Hospodářský sedmiboj, který pořádá Bukovanský Mlýn. Poměříte síly například v hodu vidlemi do dálky, ve slalomu s trakařem či hodu mlynářským pytlem na cíl. Mimo to, vás toto místo okouzlí tradičním slováckým prostředím, pohostinností a vynikajícím jídlem.

Hon za pokladem, neboli treasure hunt, po vinařsku si vyzkoušíte v rodinném vinařství Vican u Mikulova. Ti spojili síly s brněnskou agenturou TerraHunt a připravili akční hru přesně do podmínek vinařství a jeho okolí. V idylickém prostředí, kde se vinice sklání pod tíhou bobulí, na hráče čeká 18 pokladů. Každý s vlastní hádankou nebo výzvou. Při plnění úkolů se v týmů kolegů nejen pobavíte, ale také se dozvíte mnoho nového o umění vinaření. Ochutnávka vína je samozřejmě součástí. Ve stejném vinařství si navíc můžete vyzkoušet výrobu sýrů a užít si zde báječný čas v moderních prostorách či na dvorku v obklopení vinic.

V létě vsaďte na degustaci v trávě nebo rovnou opulentní hostinu mezi řádky vinohradu. Zkušený tým profíků pro vás připraví stylově nazdobené tabule a spolu s kuchařem si vyzkoušíte grilování a vaření v přírodě z lokálních surovin.

photopick-70200-original-lubos-dolezal.jpgHostina mezi řádky, Lubos Doležal 1

Po celý rok můžete zažít, jaké to je stát se na den vinařem. Nejlepší dobou, kdy se přidat a pozorně se vinařům dívat pod ruce, je podzimní vinobraní. Vyzkoušíte si práci na vinici a vinař vás ochotně zasvětí do tajů svého řemesla. Ochutnáte právě vylisovanou vinnou šťávu, lahodný burčák a na závěr víc než zasloužený tekutý poklad sklizený pod moravským sluncem.

photopick-91481-original-centrala-cestovniho-ruchu-jizni-morava_1.jpgVinobraní, foto: CCRJM 1

Gurmánské nebe čeká na jižní Moravě

Naše gastroscéna v posledních letech jen kvete. Využijte toho a okořeňte svůj event špetkou fine diningu! Na degustační menu s vinným párováním zvou restaurace Essens a Chateau Petit v areálu Hraničního zámečku. Teambuildingový program s lekcí vaření se špičkovým šéfkuchařem nabízí Vinařství Spielberg a hotel Templ v Mikulově.

photopick-99543-original-centrala-cestovniho-ruchu-jizni-morava.jpgEssens Restaurant, foto: CCRJM 1

Kouzelnou večerní atmosférou Znojma vás protáhnout srdcaři z Balance coffee & wine. Při procházce ochutnáte pečlivě vybranou paletu vín, doplněnou o vzorky té nejvybranější kávy.

S vínem udržitelně

Zapadá koncept udržitelnosti do výroby vína a vinaření? Samozřejmě a zcela přirozeně. Například výroba naturálních vín, která setrvale získávají na popularitě, klade důraz na minimalizaci zásahů do procesu výroby a používá organické nebo biodynamické zemědělské postupy. Bio produkci vína se věnuje Rodinné bio vinařství Špalek nebo Vinařství Válka, trojnásobný vítěz kategorie Vinařství v Gourmet Jižní Moravě a čerstvě také vítěz Vinařství roku mezi malými vinařstvími. Ve Vinařství Kurc, Aurora nebo ve Vinařství Obelisk, které vás dostane moderním designem a polohou mezi vinicemi s výhledem na Valtice, vám rádi přiblíží tradiční metodu výroby vína, tzv. kvevri. Při té se sklizené hrozny ponechávají zakopané v zemi v hliněné nádobě, kde mají prostor pro přirozenou fermentaci a zrání vína bez použití jakýchkoliv umělých přísad. Nedaleko Mikulova stojí unikátní Gravitační vinařství Vilavin, první a největší svého druhu v Česku. Dozvíte se tam, jak zpracovávají víno od bobulky až po výsledný produkt za pomoci přirozené gravitace. Na šesti patrech s prostorem pro exkurzní skupiny až o 50 členech.

Tak kde začnete s koštováním jižní Moravy skrze víno?

photopick-76619-original-centrala-cestovniho-ruchu-jizni-morava.jpgVinařství Válka, foto: CCRJM 1

FACEBOOKINSTAGRAM

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Radegast pořádá prohlídky za svitu čelovek

Příjemně hořké zpestření podzimních večerů nabízí Pivovar Radegast v Nošovicích. Na listopad a prosinec připravil netradiční večerní prohlídky pivovaru za svitu čelovek. Návštěvníci si ve večerní atmosféře projdou pivovar a ochutnají Radegast Ryze Hořkou 12, 4CHMELOVÝ ležák a vyzkouší si i školu čepování.

Osmany Laffita a prestižní modelky ovládnou Czech Fashion Week 2025

Největší módní událost podzimu je za dveřmi! Již v pátek 24. října 2025 se PVA EXPO Praha promění v centrum módy, elegance a inspirace. Czech Fashion Week 2025 přinese nezapomenutelnou módní show s bohatým doprovodný programem, který propojí špičkovou módní tvorbu s oslavou významného jubilea legendárního návrháře Osmanyho Laffity.

Giro Pizza konečně v Praze – ideální na teambuildingy a firemní večírky - neomezená ochutnávka pravé neapolské pizzy v Rossopomodoro na Vinohradech

Rossopomodoro, autentická neapolská restaurace na Vinohradech, přináší do Prahy oblíbený italský koncept Giro Pizza – večer, kdy se stoly zaplní nekonečným proudem čerstvě upečených oválných pizz, servírovaných na podlouhlých dřevěných prkénkách. Konečně nemusíte dlouze vybírat z menu – ochutnejte všechny pizzy, které máte rádi!

Rozhovor: KOJU. Česká značka, která přinesla svěží energii do zdravého životního stylu

Zázvorové shoty Koju se staly symbolem moderního a zdravého životního stylu. Ručně vyráběné, nepasterizované a vždy čerstvé – právě díky tomu si získaly srdce tisíců fanoušků po celé České republice. Filozofie značky stojí na čtyřech jednoduchých, ale zásadních principech: čerstvost, rychlost, kvalita a poctivost. Každá lahvička vzniká z prémiových surovin, především z BIO zázvoru dováženého z Peru, a putuje k zákazníkovi už do 24 hodin od výroby. Za značkou stojí tým, který věří, že zdraví začíná u každodenních drobných návyků – třeba u jednoho malého shotu. V rozhovoru se dozvíte, jak takový proces výroby probíhá, čím se Koju liší od běžných energy drinků a proč jejich filozofie oslovuje stále širší komunitu lidí, kteří chtějí svému tělu dopřát to nejlepší.

Program Czech Fashion Week 2025 odhalen: Osmany Laffita oslaví šedesátku ve velkém stylu

V areálu PVA EXPO Praha Letňany se dnes uskutečnila tisková konference, na které byly představeny detaily programu jedné z nejvýznamnějších módních událostí v České republice – Czech Fashion Week 2025, jejíž součástí bude také oslava životního jubilea, 60. narozenin ikonického módního návrháře Osmanyho Laffity.

V REZERVACI DJA JE POPRVÉ K VIDĚNÍ SNĚHOBÍLÉ MLÁDĚ GUERÉZY PLÁŠTÍKOV

V Zoo Praha se narodilo mládě guerézy pláštíkové. Jde o první přírůstek těchto afrických opic v pavilonu Rezervace Dja. Současně je prvním pražským mládětem vzácnějšího kykuyunského poddruhu, který zoo chová od počátku letošního roku. Na rozdíl od černobílých rodičů je mládě sněhobílé, což vydrží pouze několik týdnů. Samice Lebamba je prvorodičkou, avšak své role se zhostila dobře. Je však třeba pamatovat na to, že mládě, jehož pohlaví je zatím neznámé, ještě nepřekonalo kritické období. Už nyní je ale k vidění v hlavní expozici pavilonu, kterou spolu s guerézami obývá rodinná skupina goril nížinných.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.