Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
29. března 2024, svátek má Taťána
Léto u vody: Kde se vykoupat v Praze a jejím okolí?

Léto u vody: Kde se vykoupat v Praze a jejím okolí?

Již brzy začne rtuť v teploměrech stoupat strmě vzhůru a my budeme mít chuť na rychlý skok do studené vody a vychlazený drink. Naplánujte si dle našich tipů již teď, kam si v Praze a jejím okolí pojedete po náročném pracovním dni oddychnout a příjemně se zchladit. Připravte lehátka, kruh, rukávky a další zábavné propriety a vydejte se na průzkum!

Žluté lázně v Praze

V areálu Žlutých lázní v Praze u řeky Vltavy najdete pláž s několika bary i tančírnu. Konají se tu pravidelně akce, které lákají jak obyvatele Prahy, tak turisty z mnoha koutů světa. Podle CNN patří mezi 10 nejlepších městských pláží Evropy. Nacházejí se zde beachvolejbalové kurty, stolní tenis, paddle boardy, šlapadla, motorové čluny nebo eFoil. Půjčit si na místě můžete in-line brusle, longboardy a koloběžky. K velké chloubě Žlutých lázní patří bezesporu dětský koutek  s brouzdalištěm, bazénky, dětským divadélkem a mnoha dalšími atrakcemi na hraní a dovádění. Uzavřený koutek  je perfektním místem pro pořádání dětských párty a oslav narozenin. Navíc se zde dobře najíte a ještě se u toho můžete kochat výhledem na Vltavu a Vyšehrad. 

Web: zlutelazne.cz

Facebook: Žluté lázně

lazne.jpg

Koupací biotop Lhotka

Koupací jezero o rozloze 5 570 m² ve tvaru nepravidelného oválu s hloubkou v plavecké části až 3,25 m a v neplavecké části do 1 m, šatny, sprchy, WC, klubovna a stánek s občerstvením. To vše nabízí návštěvníkům Biotop Lhotka. V příštích letech dojde k rozšíření nabídky volnočasových aktivit v celém areálu. Přibude mimo jiné dětské hřiště, lezecká stěna, lanové centrum, beachvolejbalové hřiště, malé a velké multifunkční hřiště a nové travnaté hřiště.

Web: koupaliste-lhotka.cz

Facebook: Biotop Lhotka

lhotka.jpg

Koupaliště Divoká Šárka 

Koupaliště Divoká Šárka v Šáreckém údolí je nejklidnějším pražským koupalištěm. Údolí tvoří vysoké skály, mezi nimiž protéká Šárecký potok, který vás dovede až sem. Autem se sem nelze dostat, ale snadno ke koupališti dojdete z Evropské ulice od Mc Donalda dále po červené turistické značce, cesta trvá přibližně deset minut chůze. Voda koupaliště je napájena z místního pramene, slunné dny ji však vyhřejí na 25°C. Chlor se zde používá minimálně, takže se zde mohou koupat i alergici. K dispozici vám budou dva bazény pro plavce, dětské brouzdaliště s maximální hloubkou 0,5 metru, menší tobogán, houpačky, skluzavky, trampolínu a pro děti prolézačky. Dále si zde můžete zahrát stolní tenis nebo také nohejbal, volejbal na uzavřeném hřišti. Nechybí zde ani možnost občerstvení. Psům je vstup zakázán.

Web: koupaliste-sarka.webnode.cz

rka.jpg

 

Koupaliště Vyžlovka

Na okraji vesnice Jevany, která proslula především coby natáčecí místo snímku Dovolená s Andělem s odborářskou zotavovnou Jezerka, se nachází přírodní koupaliště Vyžlovka s písečným a jen velmi zvolna se svažujícím břehem. Kromě plavání a opalování si tu můžete zahrát ping pong, šipky, fotbálek, beachvolejbal, kuželky nebo kroket. V areálu samozřejmě nechybí ani sprcha či převlékárny.

Web: vyzlovka.cz

vyzlovka.jpg

 

Jezero Poděbrady

Přírodní koupaliště nabízí písčité i travnaté pláže, z nichž jedna je nudistická. Jezero Poděbrady je vybaveno pro využití vodní plochy třemi loďkami, dvěma šplapadly, aquazorbingem a aquarollerem, jednou velkou a dvěma malými skluzavkami, nafukovacím fotbalem a hracími fotbálky. Nabídka je rozšířena o projížďky houseboatem vybaveným lehátky a barem s chlazenými nápoji. Areál je vhodný pro rodiny s dětmi, které mohou využít jižní mělkou pláž.

Web: koupalistejezero.cz

01-jezero-podebrady.jpg

 

Koupací biotop v Radotíně

Biotopové koupaliště v Radotíně tvoří umělá vodní nádrž s přírodním vzhledem, která se čistí biologicky – bez chemie, pouze pomocí rostlin a ekosystémů ve filtračních lagunách. Koupání je vhodné nejen pro rodiny s malými dětmi, ale i pro alergiky, kterým by chlór v klasickém koupališti vadil. V areálu se nachází koupací jezero, biologické (čistící) jezero, letní převlékárny, venkovní sprchy, dětské hřiště a letní toalety. Pár kroků od břehu je v budově zázemí občerstvení, půjčovna sportovních potřeb, umývárna, toalety a sprchy. Do všech prostor je bezbariérový přístup. Dětem slouží na souši několik atrakcí (kolotoč, houpačky, hopsadla), další jsou přímo v koupací části.

Web: biotopradotin.cz

Facebook: Biotop Radotín 

radotin.jpg

 

Plavecký bazén Pražačka 

Sportovní a rekreační areál Pražačka je kompletní sportovní a relaxační centrum velmi dobře dostupné z téměř všech koutů Prahy. V areálu naleznete krytý i venkovní bazén, saunu, posilovnu, hřiště pro volejbal, nohejbal, tenis i basketbal a fotbal a dětské dopravní hřiště. V krytém bazéně s nejteplejší vodou v Praze můžete plavat na prostoru 26 x 14,5 metrů a zároveň si užívat nádherného výhledu na hlavní město. Hledáte-li kromě vody také sluneční paprsky, je pro vás připraven venkovní 25 metrů dlouhý vyhřívaný bazén, zpevněná i travnatá plocha kolem bazénu je určena pro odpočinek i relaxaci. U bazénu jsou převlékárny s WC a sprchami s teplou i studenou vodou. Večerní plavání ve všední dny o prázdninách při umělém osvětlení. Po dobu provozu je bazén hlídán kvalifikovanými plavčíky. U bazénu je k dispozici malé občerstvení se širokým sortimentem pití i jídla. 

Web: prazacka.cz

prazacka.jpg

 

Plavecký stadion Podolí 

Plavecký stadion Podolí patří mezi nejoblíbenější pražská sportoviště. Všem plavcům je k dispozici vnitřní 50 metrový bazén, venkovní 50 a 33 metrový bazén, venkovní dětské brouzdaliště, venkovní tobogán s dojezdovým bazénem, pára (v ceně vstupu do bazénu), sauna (pro ženy, pro muže, společná), solárium, rehabilitace, restaurace a bufet. Dostanete se sem z centra Prahy vícero tramvajovými linkami během pouhých několika minut. 

Web: pspodoli.cz

podoli-2.jpg

 

Mácháč

Máchovo jezero je nazýváno jezerem, ale ve skutečnosti se jedná o rybník. Je největší vodní plochou v Libereckém kraji a osmou největší v ČR. Rybník má rozlohu 284 ha a jeho hráz široká 9 m a 130 m dlouhá zadržuje 5,5 milionu kubíků vody. Na mnoha místech se půjčují lodičky, šlapadla, případně i surfy a malé plachty. Od května do září brázdí vody Máchova jezera výletní parníky. Okružní plavba trvá 30 minut. Vodní plochu Máchova jezera lemují 4 velké písčité pláže a nacházejí se zde dvě známá rekreační střediska Doksy a Staré Splavy. 

Web: machuvkraj.cz


machac.jpg

Koupaliště v Mladé Boleslavi 

Vodní svět je tvořen multifunkčním bazénem, rekreačním bazénem a brouzdališti. Voda má trvale 26 stupňů. Koupaliště se tak zařadilo mezi termální, což je ideální pro chladnější počasí. Multifunkční bazén nabízí spoustu atrakcí jako např. více jak 60 m dlouhý tobogán, skokanské můstky, šest plaveckých 25 m dlouhých drah, vodní clonu, bublery, chrliče, divokou řeku, vodní lávku a speciální vodní věž Aqua Tower. Rekreační bazén nabízí především odpočinek a relaxaci, ale i možnost vyžití na skluzavkácNachází se zde mimo jiné dětské hřiště, sportovní hřiště na minikopanou, na plážový volejbal a badminton. V areálu hřišť jsou rovněž instalovány ruské kuželky, dva stoly pro stolní tenis a dvě dráhy na minigolf. Sportovní náčiní je možno zapůjčit zdarma v půjčovně. Součástí areálu je dále písečná pláž s jemným, bílým, křemičitým pískem a nafukovací trampolínou o rozměrech 10 x 16 m určenou pro všechny věkové skupiny návštěvníků. O prázdninách je v areálu koupaliště organizován dětský klub a noční koupání. V průběhu koupací sezóny je součástí koupaliště potápěčské centrum.

Web: saramb.cz


mlada-boleslav.jpg

ČTĚTE DÁLE

V Kutné Hoře Sedlci to žije

Sedlec patří k nejstarším částem Kutné Hory, s nadsázkou se dá říci, že kdyby nebylo Sedlce, možná by nebyla Kutná Hora. Byli to totiž právě sedlečtí cisterciáčtí mniši, kteří ve 13. století na svých pozemcích nalezli stříbro, díky čemuž se začal psát příběh jednoho z největších středověkých měst českého království.

Již tuto středu zažijete Stalinův poslední western v MDK

Již tuto středu (27. 3.) se můžete těšit v našem oblíbeném divadle MDK na Stalinův poslední western. Jest černo-černá groteska o touze být šerifem.

Největší blbost je chtít cestovat a brečet, že na to nemám finance

Odjakživa byla přesvědčená, že si bude spokojeně žít v Praze jako pravá měšťanda. To se ale před lety změnilo. „Začala jsem se více zajímat o zdravý životní styl. Zjistila jsem, že výlety, které jsem začala podnikat, fungují jak po fyzické stránce, tak po psychické. Teď už si bez cestování a pobytu v přírodě neumím představit život,“ říká cestovatelka Veronika Křížová (28), která své zážitky, tipy a rady sdílí na Instagramu a TikToku Cestuj_s_Veru.

Rekreační areál Sázavský ostrov - Ostrov plný zábavy na Zlaté řece Sázavě!

Rekreační areál Sázavský ostrov se nachází ve městě Sázava v krásné krajině Středního Posázaví, pouhých 45km od Prahy (exit 34 z dálnice D1).

Obchodní dům Máj v centru Prahy začíná psát novou kapitolu

Po rekonstrukci se veřejnosti znovu otevře už v červnu, láká na nákupy, špičkovou gastronomii i nejmodernější zábavu

V Divadle Lampion na Kladně se stanou zázraky

Druhou premiérou sezony 2023/2024 na téma V každém příběhu se skrývá zázrak bude autorská inscenace pro diváky od 7 let Krotitelé zázraků pojednávající o magickém světě dětí a o rodičích, kteří je občas neposlouchají, aniž by o tom sami věděli. Režie se ujal renomovaný tvůrce inscenací pro dětské diváky Jiří Ondra. Slavnostní premiéra proběhne 28. března v Divadle Lampion.