Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
27. července 2024, svátek má Věroslav
Nechte se pohltit atmosférou TÍŽIVÉHO TICHA

Nechte se pohltit atmosférou TÍŽIVÉHO TICHA

Bestsellerový autor Robert Bryndza představuje svůj první samostatný psychologický thriller

Nakladatelství Cosmopolis, součást Nakladatelského domu GRADA, vydává další knihu jednoho z nejoblíbenějších a nejprodávanějších autorů posledních let Roberta Bryndzy s názvem Tíživé ticho. Po sérii s detektivem Erikou Fosterovou a sérii s Kate Marshallovou a Tristanem Harperem Robert tentokrát připravil pro své čtenáře samostatný psychologický thriller s temnou a tajemnou atmosférou, který mimo jiné zasadil na fiktivní ostrov Tišina u chorvatského pobřeží. Zde se bude muset jeho hlavní hrdinka, čerstvě ovdovělá lékařka Maggie, poprat nejenom se svým zármutkem z nečekané smrti manžela, ale i s nebezpečnými náhodami.

855x293-tizive-ticho-banner-prodejni-200kb.jpg

A jde opravdu jen o náhody, nebo jí někdo usiluje o život?

Maggie je úspěšnou lékařkou a s manželem Willem žijí přesně takový život, jaký si vysnili. Jednoho dne však k ní do nemocnice přivezou postřeleného muže v povědomém oblečení. Maggiin život se nejprve zastaví a pak obrátí naruby. Přes všechnu snahu se Willa nepodaří zachránit a Maggie je přesvědčená, že se stal obětí vloupání. Policejní zpráva zní ale jasně: spoušť stiskl Will sám. Maggie je zdrcená žalem i sžíravými otázkami. Její manžel nebyl sebevrah. Měl toho tolik, pro co žít. Po pohřbu odjíždí Maggie do jejich prázdninového domu na malém chorvatském ostrově, aby unikla realitě. Jenže realita ji dostihne i na opuštěném místě a je mnohem temnější, než čekala.

Vše odstartuje dopis, který jí Will napsal pro případ své smrti a jenž obsahuje indicie odhalující děsivé tajemství. Jak si Maggie skládá střípky dohromady, zjišťuje, že Willova smrt je spojena s někým z jeho minulosti... S někým, kdo udělá vše pro to, aby umlčel i ji.

Podobně jako u všech předchozích knih světově oblíbeného Roberta Bryndzy nepřijdou zkrátka ani posluchači audioknih. Tíživé ticho si tentokrát budou moci poslechnout v podání skvělé herečky Vilmy Cibulkové.

368 stran, formát 145 x 205, pevná vazba s přebalem, sametové lamino, 459 Kč.

kniha-tizive-ticho-bryndza-grada-600-0-fit.jpg

Robert Bryndza je autorem mnoha bestsellerů, kterých se jen v anglickém jazyce prodalo více než pět milionů výtisků. Proslavil se především svými thrillery. Jeho debut na poli detektivních thrillerů, Dívka v ledu (The Girl in the Ice), vyšel v Británii v únoru 2016 a během prvních pěti měsíců se ho prodal jeden milion výtisků. Kniha se stala číslem jedna na britském, americkém i australském Amazonu, do dnešního dne se jí prodalo více než 1,5 milionu výtisků v angličtině a dočkala se překladů do dalších 29 jazyků.

Po Dívce v ledu, kde Robert představil vyšetřovatelku Eriku Fosterovou, pokračoval v této sérii knihami Noční lov (The Night Stalker), Temné hlubiny (Dark Water), Do posledního dechu (Last Breath), Chladnokrevně (Cold Blood), Smrtící tajnosti (Deadly Secrets) a Osudné svědectví (Fatal Witness), jež se také staly světovými bestsellery.

Poté se Robert zaměřil na novou sérii thrillerů s hlavní hrdinkou Kate Marshallovou, bývalou policistkou, která se stala soukromou vyšetřovatelkou. Hned první kniha ze série s názvem Kanibal z Nine Elms (Nine Elms) se stala nejprodávanější knihou na americkém Amazonu, umístila se v první pětici bestsellerů na britském Amazonu a postupně vyšla v dalších 15 zemích. Na tento úspěch navázal dalšími případy Kate Marshallové Mlha nad Shadow Sands (Shadow Sands), Propast smrti (Darkness Falls) a Ďáblova cesta (Devil’s Way).

Více o autorovi i o jeho knihách se můžete dozvědět na jeho webových stránkách www.robertbryndza.com

ČTĚTE DÁLE

Opava slaví 800. Buďte u toho!

„Perla Slezska“ v letošním roce slaví úctyhodných 800 let. Městská práva jí přiřknul Přemysl Otakar I. dekretem v roce 1224 a od té doby zažila mnohé.

TÁBORSKÉ KULTURNÍ LÉTO

Město Tábor v létě nabídne rozmanité kulturní akce. Těšit se můžete na stálice letního programu Jazzový Tábor a festival pouličního divadla Komedianti v ulicích. Rekonstrukcí historické bitvy vzdáme hold husitskému hejtmanu Janu Žižkovi, jenž skonal právě před 600 lety.
Reklama
reklama

DEADPOOL & WOLVERINE

Nemá smysl předstírat, že o tomhle filmu něco opravdu víme. Studia Marvel/Disney drží celý příběh pod pokličkou a jistí jsme si jenom tím, že ukecaný žoldák ve filmu spojí síly s verzí Wolverina, který ve svém vesmíru nedokázal uspět.

Heineken Balaton Sound 2024 nadchl návštěvníky hvězdným programem i novým uspořádáním areálu

Uplynulý víkend se na břehu jezera Balaton v maďarském Zamárdi konal festival Heineken Balaton Sound. K sobotnímu večeru návštěvnost přesáhla celkově za čtyři dny 100 000 návštěvníků. Publikum zažilo vystoupení jmen jako James Hype, John Newman, Amelie Lens, Paul Kalkbrenner, Reinier Zonneveld, Purple Disco Machine a mnoha dalších. Plážový festival zakončil headliner Timmy Trumpet a jedinečná závěrečná show Q-dance.

Fenomenální závěr Beats for Love: I díky světové show Davida Guetty v Ostravě padaly rekordy!

Skončil 10. ročník největšího festivalu elektronické taneční hudby ve střední Evropě, Beats for Love. A závěrečná party byla hodná jubilejních narozenin. Kraloval ji zřejmě nejslavnější DJ světa David Guetta, který v Ostravě předvedl dechberoucí vystoupení. A pohled na davy fanoušků daly tušit, že kulaté výročí přineslo i divácký rekord.