22. října 2025, svátek má Sabina
Ochutnejte jižní Moravu s průvodcem Gourmet!

Ochutnejte jižní Moravu s průvodcem Gourmet!

Jižní Morava oplývá nádhernou přírodou i památkami zvučných jmen. Výlety se plánují snadno, ale kam se zastavit na oběd, na svačinu nebo na jedno dobře čepované? Místní gastro scéna je plná svěžích nápadů a servíruje rozmanité koncepty. Aby Vám nic neuniklo, je tu pro vás průvodce Gourmet Jižní Morava. Představuje to nejzajímavější z kaváren, bister, restaurací, vinařství a pivnic v kraji.

brozura-gourmet-jizni-morava-2023.jpg

Průvodce přináší pořádnou porci kvalitní gastronomie v praktickém formátu A6, který se hravě vejde do každého batůžku. Brožurku seženete zdarma ve všech jihomoravských infocentrech včetně Brna a v samotných podnicích. Nebo se inspirujte na webu gourmetjiznimorava.cz, kde si taky snadno stáhnete brožuru do mobilu. Zajímají vás aktuality z podniků? Sledujte instagramový profil @tastymoravia, který přesně ví, co zrovna bublá v hrncích a zraje v sudech.

restaurace-chateau-petit.jpg

Průvodce je mazaný doplněk k výletům po jižní Moravě. Zamiřte do magických zákoutí Moravského krasu nebo do blízkého okolí Brna, nechte se zlákat vinicemi kolem Pálavy, malebnou krajinou Slovácka nebo vás nadchne na zážitky pestré Znojemsko, průvodce Gourmet Jižní Morava vás nenechá hlady. Klidně si podle průvodce naplánujte kulinární cíl a objevujte památky a zajímavosti v okolí.

pivovar-lednice.jpg

Šťastnou cestu a dobrou chuť!

www.gourmetjiznimorava.cz / www.jizni-morava.cz

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

V kladenském divadle jsem spokojený, říká herec Kocek a láká na broadwayský muzikál

Do povědomí širšího obecenstva vstoupil jako Adam Anenský v seriálu Sex O'Clock, zakrátko ho uvidíme coby spartakiádního vraha Straku v pokračování série Metoda Markovič. Mladičký herec Maximilián Kocek ale kariérní průlom zažívá i na divadelních prknech. V Kladně teď září v hlavní roli Broadwayí protřelého muzikálu Malý krámek hrůz. „Těžko jsem si mohl přát lepší příležitost se po maturitě na konzervatoři vyhrát,“ říká o svém kladenském angažmá dvacetiletý talent.

Tóny inspirací

Zatímco Květoslavu Fulierovou inspiruje především hudba, Vladimír Havlík svými prompty inspiroval umělou inteligenci. Startují dva nové projekty Moravské galerie.

Ballantine’s, značka s téměř dvousetletou tradicí, přináší na český trh novinku Ballantine’s Sweet Blend

Tento prémiový destilát obohacuje klasickou chuť skotské whisky o jemné tóny karamelu, vanilky a zralého ovoce a nabízí atraktivní způsob, jak si Ballantine’s vychutnat. Díky své všestrannosti osloví jak zkušené milovníky whisky, tak i ty, kteří si podobný spirit drink dopřejí jen příležitostně.

Radegast pořádá prohlídky za svitu čelovek

Příjemně hořké zpestření podzimních večerů nabízí Pivovar Radegast v Nošovicích. Na listopad a prosinec připravil netradiční večerní prohlídky pivovaru za svitu čelovek. Návštěvníci si ve večerní atmosféře projdou pivovar a ochutnají Radegast Ryze Hořkou 12, 4CHMELOVÝ ležák a vyzkouší si i školu čepování.

Giro Pizza konečně v Praze – ideální na teambuildingy a firemní večírky - neomezená ochutnávka pravé neapolské pizzy v Rossopomodoro na Vinohradech

Rossopomodoro, autentická neapolská restaurace na Vinohradech, přináší do Prahy oblíbený italský koncept Giro Pizza – večer, kdy se stoly zaplní nekonečným proudem čerstvě upečených oválných pizz, servírovaných na podlouhlých dřevěných prkénkách. Konečně nemusíte dlouze vybírat z menu – ochutnejte všechny pizzy, které máte rádi!

Rozhovor: KOJU. Česká značka, která přinesla svěží energii do zdravého životního stylu

Zázvorové shoty Koju se staly symbolem moderního a zdravého životního stylu. Ručně vyráběné, nepasterizované a vždy čerstvé – právě díky tomu si získaly srdce tisíců fanoušků po celé České republice. Filozofie značky stojí na čtyřech jednoduchých, ale zásadních principech: čerstvost, rychlost, kvalita a poctivost. Každá lahvička vzniká z prémiových surovin, především z BIO zázvoru dováženého z Peru, a putuje k zákazníkovi už do 24 hodin od výroby. Za značkou stojí tým, který věří, že zdraví začíná u každodenních drobných návyků – třeba u jednoho malého shotu. V rozhovoru se dozvíte, jak takový proces výroby probíhá, čím se Koju liší od běžných energy drinků a proč jejich filozofie oslovuje stále širší komunitu lidí, kteří chtějí svému tělu dopřát to nejlepší.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.