9. května 2025, Den matek, svátek má Ctibor
VINAŘSTVÍ JUŘENÍK & ŽĎÁRSKÝ s úctou k přírodě a tradici

VINAŘSTVÍ JUŘENÍK & ŽĎÁRSKÝ s úctou k přírodě a tradici

Vinařství Juřeník & Žďárský bylo založeno kamarády Robinem a Honzou. Jde o mladé moderní vinařství, které chce obnovit vinařskou tradici na Uherskobrodsku, kam vinaření od nepaměti patří.

jv5-9710.jpg

Vína z vinařství Juřeník & Žďárský dělají co nejšetrněji, dávají jim čas uzrát a snaží se používat minimum síry. Řada Klasik představuje vína, která dlouho zrají v nerezových tancích. Rezerva jsou pečlivě vybraná vína, která zrají v dubových sudech. Řada bílých vín Vejce je jedinečná svou mineralitou, kterou získává zráním v betonové nádobě ve tvaru vejce. No a MéRose je zase svěží a elegantní růžové víno plné chuti.

Víno s vlastní etiketou, firemní krabičkou nebo boxem

jv5-9621-1.JPG

O to, co je v lahvích, se již postarali. Najdete v nich pečlivě zpracovaná moravská vína, do kterých Robin s Honzou vložili všechno, co o vínech ví a dali jim prostor na to, aby zrála. Teď je řada na vás. Aby byly vaše firemní dárky nebo reklamní předměty důstojné a jedinečné, připravili si pro vás ve vinařství Juřeník & Žďárský několik možností, jak vína obléct do vašich firemních barev. A pokud si nevyberete, stačí zavolat a domluvit se tak, abyste byli absolutně spokojení.

jv6-1257-edit.jpg

Vinařství Juřeník Žďárský

www.zivotchutna.cz

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

BTC Prague: Velká bitcoinová akce opět v Praze

BTC Prague, jak již název napovídá, se bude točit okolo Bitcoinu, což tuto akci trošku odlišuje od podobných, které se konají ve světě. Akce se koná již potřetí a je o ni opět obrovský zájem. To jen svědčí o tom, že se kryptoměnám v České republice skutečně daří. Navíc se akce nezúčastní pouze tuzemští nadšenci, ale také odborníci z celého světa. Dohromady se představí 200 řečníků, což je číslo, které rozhodně udivuje.

Jedinečná interaktivní expozice Pilsner Urquell: The Original Beer Experience láká za zážitky i jídlem

Ponořte se do příběhu prvního zlatého ležáku přímo v historickém centru Prahy. Interaktivní expozice Pilsner Urquell: The Original Beer Experience přibližuje okolnosti vzniku plzeňského piva všemi smysly.

Pop up kavárna, gastro extravagance, přednášky i znovuotevřená vodárenská věž. Oslavy Holešovické tržnice startují již příští týden a návštěvníky čeká bohatý program

Holešovická tržnice je jako živý organismus, který dýchá s Prahou už více než století. Místo, kde se setkává syrová minulost s pulzující současností. Bývalá jatka, burza zvířat i zeleninový ráj – dnes scéna pro kulturu, jídlo a komunitu letos slaví 130 let od svého založení. Od 24. dubna do 14. května se zde odehraje série akcí, které svým osobitým způsobem propojí to nejzajímavější z minulosti a přítomnosti. Čekají vás zážitky, které vás překvapí, potěší a inspirují. Čas gastro performance BEEF, vůně starých receptů i futuristických chutí. Čas otevřené pop up kavárny s čítárnou a autentickým menu. Čas koncertů, které rozehrají Halu 17, i výstavy, která vás vezme na cestu časem až na samotný vrchol vodárenské věže.

Od Dublinu až po Středozemní moře. Česká rodinná firma Decoled září na evropském trhu dekorativního osvětlení

Z malé rodinné firmy založené v garáži se během téměř tří dekád stal lídr na českém, ale i evropském trhu slavnostního osvětlení. Poslední Vánoce společnost zdobila města a obchodní centra již ve 13 zemích a o těch letošních by skóre mělo být zase o něco vyšší. Za jejím úspěchem a expanzí stojí poctivé řemeslo, jasný rukopis a špičková kvalita.

Slepý test ležáků Prahy s rekordmanem: Kbelské pivo podruhé v řadě nejlepší

První pivní extraliga, respektovaný spolek znalců piva, podrobila na sklonku roku 2024 opětovnému testování pražské ležáky. A to tak, jak se to má dělat – anonymně ve slepém testu, přímo z výčepu, lednice nebo pultu, bez nominací, zápisného a sponzoringu. Za 15 let existence Extraligy však poprvé v soutěži o Krále Prahy zvítězil držitel koruny z předchozího roku – Kbelský pivovar se svou dvanáctkou 12 pilotů.

Smažený sýr jako král českých talířů: Kde se vzal a proč ho tak milujeme?

Mnozí z nás si nedokážou představit jídelní lístek bez smaženého sýra. A není divu! Kombinace křupavé strouhanky a dokonale rozteklého sýra je synonymem komfortního jídla, které si rádi dopřejeme jak v restauracích, tak doma. Jak se ale smažený sýr dostal na naše stoly a proč se stal neodmyslitelnou součástí české gastronomie?
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.