22. prosince 2025, svátek má Šimon
Víno chutná v každém ročním období

Víno chutná v každém ročním období

Možná si říkáte, že víno patří hlavně k létu a vinobraní – ale zkuste si ho vychutnat i jindy. Sklenka červeného v podzimních plískanicích zahřeje stejně jako teplá deka a v zimě víno dodá tu správnou slavnostní atmosféru. Mělnicko-Kokořínsko je s vínem historicky spjato, a i když vinice odpočívají, místní vinaři rozhodně nespí.

Foto: archiv Středočeské centrály cestovního ruchu a TadyProjektu, s.r.o.

V sobotu 15. listopadu se ve Společenském domě v Neratovicích koná druhý ročník Neratovického koštu vín, který představí to nejlepší z Mělnické vinařské podoblasti, doprovodí ho cimbálová muzika a v ceně vstupného je také originální památeční sklenka, kterou si jako památku odnesete domů. Nově se můžete ubytovat přímo uprostřed vinic ve Vinařství Válkovi ve Skuhrově – čtyři stylové apartmány nabízí výhled na vinice, mělnický zámek i horu Říp a možností prohlídky vinic s ochutnávkou vín.

Centrum Mělníka ožije 30. listopadu tradičním Vítání adventu, kde místní vinaři představí svá mladá vína. Zajímavým tipem je TadyKino – malé kino v degustačním sklepě pod Vinárnou Kraus, kde se promítá, degustuje i beseduje. Dobrodružnější povahy potěší úniková hra Šifra profesora Krause, která vás provede viničním areálem Klamovka na okraji Mělníka.

Na mapu regionu přibylo nově i vinařství s názvem Řepínský vinohrad Štěpán navazující na dávné tradice místních vinic. Malý vinohrad s 8 765 keři leží na jihozápadním svahu s mimořádným terroir. Díky pestré půdní skladbě na rozhraní opukového Polabí a pískovcového Kokořínska a šetrnému přístupu k vinohradnictví zde vznikají vína, která si rychle získávají své příznivce.

Novinkou je také muzejní víno – ryzlink z vinice Klamovka, který můžete ochutnat ve sklepeních Regionálního muzea Mělník. Milovníky gastronomie pak potěší prosincové Degustační čtvrtky u Dobrého Kance, kdy pro vás bude připraveno vícechodové menu inspirované tradiční francouzskou, italskou a českou kuchyní spojené s vinným párováním.

 

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

VYBRANÉ AKCE

11.6.2026 - 13.6.2026

BTC Prague 2026

15.4.2026 19:00 - 21:00

Shalosh (Izrael)

ČTĚTE DÁLE

Vánoce i Nový rok v pohybu: bazén i bruslení s upravenou otevírací dobou a Týdnem sportu zdarma na Výstavišti

Vánoční svátky jsou ideální příležitostí nejen zpomalit, ale také rozhýbat tělo. Plavecký bazén a Malá sportovní hala na Výstavišti proto upravují svou otevírací dobu a zvou veřejnost na oblíbenou akci Týden sportu zdarma. Přehledně přinášíme všechny důležité informace, abyste si sváteční dny mohli naplánovat bez starostí a také třeba trochu aktivně.

U Váhy: 300 let pražských příběhů a poctivé české kuchyně

Na Smíchově, jen pár minut od centra, stojí dům, který vítá hosty už víc než 310 let. Hostinec U Váhy není další turistická zastávka v centru – je to skutečný pražský hostinec s rodinným příběhem, poctivou českou kuchyní a atmosférou, díky které se i cizinec cítí jako štamgast.

Avatar: Oheň a popel míří do kin. Premiéra už 17. prosince

Už 17. prosince 2025 vstoupí do kin dlouho očekávaný film Avatar: Oheň a popel, další kapitola vizuálně i příběhově velkolepé ságy Jamese Camerona. Nový díl se vrací na Pandoru ve chvíli, kdy má tento svět divákům stále co nabídnout — nové prostředí, nové klany, nečekané zvraty i silné emoce.

Cestujte bez stresu: proč se vyplatí mít pojištění, které opravdu funguje?

Kdo někdy cestoval do zahraničí, ví, že i výlet naplánovaný do posledního detailu může narušit jeden nečekaný moment. Při zavírání kufru si člověk často jen pomyslí: „Snad bude všechno v pohodě.“ Většinou je. A právě proto se občas zapomíná, jak tenká hranice odděluje bezstarostný výlet od chvíle, která dokáže zamávat i těmi největšími dobrodruhy.

Zážitek pod stromeček: když vánoční dárek není věc, ale společně prožitý okamžik

Vánoce se každoročně nesou ve znamení radosti, očekávání… a také plných dětských pokojů. Hračky přibývají, ale času na jejich skutečné prožití je čím dál méně. Právě proto se stále více rodin zamýšlí nad tím, zda letos Vánoce nepojmout jinak. Místo další věci darovat dětem něco, co nezmizí v koutě –společný zážitek.

Michelinský šéfkuchař Gal ben Moshe vaří svůj příběh v restauraci Parzival v Praze na Starém Městě

Šest let vařil Gal ben Moshe pod michelinskou hvězdou ve vlastní restauraci Prism v Berlíně. Teď v Praze otevírá restauraci Parzival, ve které prostřednictvím chutí a vůní vypráví svůj osobní příběh. Parzival je fusion fine diningová zážitková restaurace, kterou on sám popisuje jako hluboce osobní místo, kde sdílí všechny své gastronomické zkušenosti a vypráví je prostřednictvím jídla.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.