Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
20. dubna 2024, svátek má Marcela
Yellow.violet: Široký výběr pohodlného a snadno kombinovatelného oblečení

Yellow.violet: Široký výběr pohodlného a snadno kombinovatelného oblečení

Žila, byla blondýnka, která měla kamarádku s hnědofialovými vlasy. „Jedna žlutá (yellow) a druhá fialová (violet). Dobře nám to znělo,“ říká Eva Dolejšová (37), jak vznikl název značky jednoduchého a pohodlného oblečení yellow.violet, kterou založila s kamarádkou Renatou Hanáčkovou (45). „Naše kousky jsou vhodné pro všechny. Trika i šaty máme v různých střizích i barvách, jsou lehce kombinovatelné a naše zákaznice spadají opravdu do všech věkových kategorií i křivek,“ doplňuje s tím, že se prozatím zaměřují spíše na ženy, ale pro muže vymyslely aspoň basic trika.

dsc-0114.jpg

Oblečení děláme co nejkvalitnější - od materiálu, ušití až po cenu, kterou se snažíme volit tak, aby si naše věci mohlo pořídit co nejvíce zákaznic. Pohybujeme se kolem 600 korun, přičemž máme basic kousky za méně a pak složitější střihy, u nichž je suma o něco vyšší,“ vypočítává Eva Dolejšová a dodává, že dělají vždy dvě kolekce – léto s krátkými a podzim/zima s dlouhými rukávy. 

dsc-1371.jpg

„Teď řešíme, že nám chybí v nabídce nějaké kalhoty a naopak i něco nahoru jako další vrstva. Ale nemůžu prozradit vše,“ usmívá se Eva s tím, že vždycky musí všechno projít přes ně - co není pohodlné jim, se prostě nešije.  

Pohodlná kombinace 

Materiál vybírají velice pečlivě. Skoro všechen je složení bavlna s elastanem, což je skvělá kombinace na pohodlí a kvalitu triček, šatů i mikin, které mají v nabídce zatím ve dvou verzích. 

5ad9aa5a-e18d-489a-b94e-8fdbb19335b5.jpeg

„Látky si vozíme ze zahraničí, protože bohužel kvalitních českých výrobců, kde by cena nebyla vystřelená až do oblak, moc není,“ říká Eva, která vystudovala ekonomickotechnický obor, ale kreslení, móda i šití byly jejími celoživotními koníčky. Její kolegyně Renata Hanáčková absolvovala oděvní školu v Prostějově, z níž pokračovala na vysokou. Ta už ale byla v jiném oboru. „Je to profík v dělání střihů, všechno musí perfektně sedět.“

Narůstající poptávka 

A jak se tyto dvě dámy daly dohromady? „Obě jsme byly »humpolecká naplavenina« a potkaly jsme se v dětském hracím centru, kam jsme s dětmi chodily. Sedly jsme si a začaly se vídat i mimo hernu,“ říká Eva s tím, že jejich přátelství trvá už okolo dvanácti let. „Troufám si říct, že jsme vyvážená dvojka - já jsem docela extrovert - komunikativní, společenský a hlučný článek a Renča je naopak zdrženlivější a klidnější.“

279886534-414881723972495-8618038116187665645-n.jpg

A právě během mateřské dovolené přišlo i rozhodnutí začít společně podnikat. „Obě jsme chtěly být časově nezávislé, ale hlavní důvod byl a je - dělat to, co nás baví. Začaly jsme tehdy šít dětské čepice s originálním ručně dělaným obrázkem. Po mateřské jsme si našly první prostory, kde jsme začaly pracovat na tom, aby se značka na českém trhu chytla,“ vysvětluje Eva s tím, že na začátku všechno tvořily v soukromé dílně. S narůstající poptávkou se ale musely poohlídnout po výpomoci.

Ze dvou jsou tři 

„Navázaly jsme spolupráci s českou firmou, která zaměstnává šikovné švadleny. Vymyslíme, co se bude šít, načrtneme si to a pak Renča udělá střihy - všechno vymodeluje, nakreslí, vystupňuje každou velikost. Vybereme materiál, barvy a doplňky (jako štítek s naším logem) a pak už to řešíme externě,“ popisuje Eva, jejíhož manžela zavála sportovní kariéra do Ostravy, kam se s ním odstěhovala, a tak si k sobě vzaly ještě kamarádku Kačku, která se stará o sklad. 

dcf0df7f-556f-49b8-bdeb-2c6cc97b3aff.jpeg

„Je to ona, co vám krásně zabalí balíček, anebo vám odpovídá na vaše zprávy k objednávkám. Bez ní by to nešlo. Takže jsme teď v týmu 3. A šlape to krásně - každá má svou funkci a je nepostradatelná v chodu naší značky. Začínaly jsme od nuly, ale vydržely jsme a teď jsme spokojené, že nás naše práce snů živí,“ uzavírá s úsměvem Eva.

dsc-0439.jpg

 

 

Kontakt

Web: yellowviolet.cz

E-mail: info@yellowviolet.cztel

Telefon: +420 604 354 375, +420 606 723 232

Facebook: Yellowviolet

Instagram: yellowviolet.cz

 

ČTĚTE DÁLE

V polovině května dorazí do Prahy 30 vinařů. Dovezou šest tisíc lahví růžového vína

Celkem 46 stánků, 30 vinařů, degustace růžových vín a klaretů, k tomu vhodná gastronomie, bohatý doprovodný program – to vše nabídne už 13. ročník festivalu Růžový máj. Ten proběhne 18. května na pravém břehu Vltavy na Rašínově nábřeží.

Chci, aby se v mém divadle všichni cítili jako doma

Zatímco se jiná divadla v době pandemie strachovala o přežití, zlatá slavice Lucie Bílá podnikla odvážný krok a pustila se do rekonstrukce bývalé Ta Fantastiky. Díky ní scéna v pražské Karlově ulici prošla velkou proměnou a zároveň dostala nové jméno. Jak se Divadlu Lucie Bílé daří několik let od otevření?

Kuba v srdci Evropy: Habana Social Club vystoupí v rámci rozlučkového evropského turné v Praze a Brně

Skvělá hudba, vášnivý tanec a jedinečný příběh života na karibském ostrově. Hvězda kubánských nocí, skupina Habana Social Club, přinese do Prahy a Brna neopakovatelný kubánský zážitek v rámci svého posledního evropského turné. Kapela navíc svou poslední evropskou jízdu doplnila o sólové tanečníky ze světoznámého klubu Tropicana.

Lvíčkov – největší rodinný zábavní park v centru Prahy od června v Máji Národní

Svět plný her, zábavy, veselých zážitků a nekonečného dobrodružství se dětem a jejich rodičům během června otevře v novém rodinném zábavním parku Lvíčkov. V 5. patře zrekonstruovaného obchodního centra Máj Národní najdou vysněné místo, kde si mohou kdykoliv kvalitně užít společné chvíle přesně podle svých představ. Žádné starosti, jen radost!

Prague Bike Fest Na Výstavišti se blíží! Ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky, adrenalinové zážitky a zábavu pro děti i dospělé

Druhý ročník Prague Bike Fest se blíží a o víkendu 27. – 28. 4. 2024 se opět otevřou brány pražského Výstaviště, kdy areál uvítá všechny cyklo nadšence v rámci největšího cyklistického festivalu v roce. Během dvou dnů si návštěvníci užijí pořádnou porci adrenalinových show, exhibice, workshopy, organizované vyjížďky se známými sportovci, testování kol, ale i večerní doprovodný program a gastronomická potěšení. Chybět nebude prezentace renomovaných i nových značek, které představí to nejlepší ze světa cyklistiky. Na své si přijdou ale i děti. Právě pro ně bude připraven zbrusu nový dětský testovací okruh pod vedením zkušených instruktorů. Pomyslnou třešničkou na dortu pak bude pořádně adrenalinová Big Air show v čele s Teodorem Kováčem. Uprostřed Bruselské cesty ve výšce až 7 metrů předvede své nejtěžší triky jako jsou double-backflip, frontflip nohand nebo otočka o 720 stupňů. Hlavními partnery Prague Bike Festu jsou společnosti Sazka a Škoda Auto. Festival podpořil svou záštitou také Český svaz cyklistiky a ministr dopravy Martin Kupka.

Unikátní dokument Tady Havel, slyšíte mě? v kinech již tento týden!

Prezident, občan, režisér, přítel, manžel, pacient, muž na sklonku života... Časosběrný dokument Petra Jančárka Tady Havel, slyšíte mě? představuje Václava Havla v jeho známých, ale i veřejnosti dosud skrytých polohách. Vychází přitom z nikdy nepublikovaného materiálu, natočeného během posledních let jeho života. Film vstoupí do kin ve čtvrtek 11. dubna.