24. listopadu 2025, svátek má Emílie
Zářijová porce chutí v Togetheru

Zářijová porce chutí v Togetheru

Konec září přináší do podniků gastroaliance Together pořádnou porci chutí. Od mušlového festivalu přes netradiční langoše a sýrové fondue až po světovou grilovačku, napařované buns a sladkou kremrolovou jízdu. Přinášíme rychlý přehled toho nejzajímavějšího, co se ještě v září objeví na menu.

Oheň el fuego v Mexické (22. – 28. září)

První food festival v restauraci Mexická přináší čtyři šťavnaté pokrmy inspirované grilováním po celém světě. Na menu najdete brisket z texaského smokeru, argentinské chorizo, kuře piri-piri i grilované krevety v salse Matcha. K tomu párování s tequilou a pořádný žár.

Festival muší v Bruxxu (18. – 24. 9. 2025)

Bruxx se opět ponoří do vln – přichází týden mušlí! Na menu najdete bouchotky z Mont-Saint-Michel i slávky z Dánska, Holandska nebo ostrova Föhr. Každý druh připravený jinak, třeba s liškami, rebarborou, roquefortem nebo telecí salsicciou. Chybět nebudou ani tradiční slávky na bílém víně nebo legendární „mušle Bruxx“. A jako doprovod? Domácí bageta, která vám pomůže vytřít talíř až do dna.

Sýrové fondue v Bramborách (22. – 28. 9. 2025)

Sýrová jízda v Bramborách! Dva druhy pobublávajícího fondue a šest bramborových příloh, které si přímo říkají o namáčení. V jedné verzi najdete Blaťácké zlato s Heroldem, ve druhé raclette s ementálem. K tomu třeba konfitovaný brambor ve slanině, rösti, kroketu s uzeným kolenem nebo pečenou dýni. Zkrátka sýrová nirvána uprostřed září.

Langoše ve Vinohradském Parlamentu (24. – 30. 9. 2025)

V Parlamentu se smaží langoše, jak je (ne)znáte. Nadýchané těsto z brambor Agria připravované dvakrát denně je základem pro kombinace, které by vás u langoše možná nenapadly – například s jelením tatarákem a lanýžovou majonézou, s trhanou kachnou a kampotským pepřem nebo s brisketem a čabajkovou drobenkou. A na závěr? Sladká verze s borůvkami, sorbetem a makronkou.

Kremrole u Cukráře Skály (24. 9. – 7. 10. 2025)

Začátek podzimu ve znamení sladké nostalgie – v Dlouhé ulici se rozjíždí limitovaná kremrolová jízda. Nejprve kávová, poté perníková s hruškou – smetanový krém vařený s perníkovým kořením je doplněný o kousky povařené hrušky a zabalený do světlého máslového listového těsta. Dvě speciální edice, které zahřejí stejně jako podzimní slunce.

Napařované kynuté bulky v Sia (25. 9. – 5. 10. 2025)

Napařené, nadýchané a nabité chutěmi – Sia přináší limitovanou nabídku plněných buns inspirovaných Asií. V nabídce najdete variantu se sečuánským hovězím v chilli oleji, kořeněné kuře s arašídovou omáčkou ve stylu Indonésie i lososovo-krevetový koláček s citrusovou majonézou à la Japonsko.

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Vánoční inspirace: Tipy na dárky, které potěší.

Zase je to tady – světla, vůně cukroví a první tóny koled. Vánoce se blíží rychleji, než bychom čekali, a s nimi i každoroční otázka: čím letos potěšit své blízké, kolegy nebo obchodní partnery? Abychom vám výběr usnadnili, připravili jsme výběr těch nejlepších tipů na vánoční i firemní dárky. Tak se pohodlně usaďte a pojďme se společně inspirovat – ať máte letos nakoupeno bez stresu a včas.

ADVENT S VŮNÍ PERNÍKU: TA SPRÁVNÁ ZASTÁVKA NA CESTĚ K VÁNOCŮM

Pardubice se v tomto období promění v místo, kde se mísí historie s vůní skořice, medu a vánočních dobrot. Když se rozsvítí vánoční strom, sváteční výzdoba a ulicemi se začne linout charakteristická vůně perníku, atmosféra připomene, že Vánoce nemusí být jen o spěchu, ale i o chvílích, které mají své kouzlo. Vánoční trhy na Pernštýnském náměstí

REGENSBURG, MĚSTO VÁNOČNÍCH ZÁZRAKŮ

V období adventu se Regensburg rozzáří zvláštním světlem. Když se odpoledne ponoří do tmy a vzduchem se nese vůně svařeného vína a skořice, promění se tato UNESCO-Welterbestadt v opravdový zimní sen. Na regensburských vánočních trzích se lidé scházejí, aby v teple světel stánků prožili kouzlo adventního času.

Krabičková dieta v Praze – vyberte si zdraví a pohodlí na každý den s Pomelo

Každý den přináší spoustu rozhodnutí. Co si dát k jídlu? Kde vzít čas na vaření? Jak se zdravě stravovat, když kvůli povinnostem nemáte ani chvilku na odpočinek? Přesně v takovou chvíli přichází na pomoc krabičková dieta Pomelo – životní styl, při kterém zdravé jídlo už není další výzvou, ale přirozenou součástí každodenního života. Pomelo je víc než jen stravování – je to partner, který pečuje o váš každodenní rytmus, pohodu a energii. Už žádný spěch, kompromisy ani stres.

Náš příběh Datlea: prémiové datle, které dělají radost

Z Dubaje až do Česka – příběh značky Datlea ukazuje, že i obyčejná datle se může stát symbolem elegance, kvality a radosti. Magda Hornová, která strávila třináct let v Dubaji, přetavila svou zkušenost z arabského světa v jedinečný projekt propojující chuť Orientu s poctivým českým přístupem k detailu

Sirupárna – chuť, která má smysl

Sirupárna je malá značka z Olomouce, která se rozhodla dělat věci jinak – bez chemie, bez složitostí, zato s poctivostí, kvalitními surovinami a smyslem pro detail. Každý sirup, který tu vznikne, má svůj příběh – od prvního nápadu až po lahev, která voní po ovoci, bylinkách nebo koření.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.