23. září 2025, svátek má Berta
Zářijová porce chutí v Togetheru

Zářijová porce chutí v Togetheru

Konec září přináší do podniků gastroaliance Together pořádnou porci chutí. Od mušlového festivalu přes netradiční langoše a sýrové fondue až po světovou grilovačku, napařované buns a sladkou kremrolovou jízdu. Přinášíme rychlý přehled toho nejzajímavějšího, co se ještě v září objeví na menu.

Oheň el fuego v Mexické (22. – 28. září)

První food festival v restauraci Mexická přináší čtyři šťavnaté pokrmy inspirované grilováním po celém světě. Na menu najdete brisket z texaského smokeru, argentinské chorizo, kuře piri-piri i grilované krevety v salse Matcha. K tomu párování s tequilou a pořádný žár.

Festival muší v Bruxxu (18. – 24. 9. 2025)

Bruxx se opět ponoří do vln – přichází týden mušlí! Na menu najdete bouchotky z Mont-Saint-Michel i slávky z Dánska, Holandska nebo ostrova Föhr. Každý druh připravený jinak, třeba s liškami, rebarborou, roquefortem nebo telecí salsicciou. Chybět nebudou ani tradiční slávky na bílém víně nebo legendární „mušle Bruxx“. A jako doprovod? Domácí bageta, která vám pomůže vytřít talíř až do dna.

Sýrové fondue v Bramborách (22. – 28. 9. 2025)

Sýrová jízda v Bramborách! Dva druhy pobublávajícího fondue a šest bramborových příloh, které si přímo říkají o namáčení. V jedné verzi najdete Blaťácké zlato s Heroldem, ve druhé raclette s ementálem. K tomu třeba konfitovaný brambor ve slanině, rösti, kroketu s uzeným kolenem nebo pečenou dýni. Zkrátka sýrová nirvána uprostřed září.

Langoše ve Vinohradském Parlamentu (24. – 30. 9. 2025)

V Parlamentu se smaží langoše, jak je (ne)znáte. Nadýchané těsto z brambor Agria připravované dvakrát denně je základem pro kombinace, které by vás u langoše možná nenapadly – například s jelením tatarákem a lanýžovou majonézou, s trhanou kachnou a kampotským pepřem nebo s brisketem a čabajkovou drobenkou. A na závěr? Sladká verze s borůvkami, sorbetem a makronkou.

Kremrole u Cukráře Skály (24. 9. – 7. 10. 2025)

Začátek podzimu ve znamení sladké nostalgie – v Dlouhé ulici se rozjíždí limitovaná kremrolová jízda. Nejprve kávová, poté perníková s hruškou – smetanový krém vařený s perníkovým kořením je doplněný o kousky povařené hrušky a zabalený do světlého máslového listového těsta. Dvě speciální edice, které zahřejí stejně jako podzimní slunce.

Napařované kynuté bulky v Sia (25. 9. – 5. 10. 2025)

Napařené, nadýchané a nabité chutěmi – Sia přináší limitovanou nabídku plněných buns inspirovaných Asií. V nabídce najdete variantu se sečuánským hovězím v chilli oleji, kořeněné kuře s arašídovou omáčkou ve stylu Indonésie i lososovo-krevetový koláček s citrusovou majonézou à la Japonsko.

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Bricks: restaurace s historií i výhledem

Na malebném břehu Vltavy, jen pár kroků od Karlova mostu i Pražského hradu, se nachází restaurace s nezaměnitelnou atmosférou Bricks restaurant – Hergetova Cihelna. Vychutnáte si zde Prahu z unikátní perspektivy!

U Tří Zlatých Hvězd – kouzelné místo pro vánoční večírky v srdci Prahy

Restaurace U Tří Zlatých Hvězd na Malostranském náměstí patří mezi nejzajímavější místa v centru Prahy, která jsou ideální pro uspořádání vánočních večírků i soukromých oslav. Spojuje historické kouzlo Malé Strany s moderním servisem a bohatou nabídkou zábavy.

Pivovar Elektrárna slaví pět let výročním speciálem Cheers2Five APA

Historie plzeňského pivovaru Elektrárna se začala psát před pěti lety – 29. 9. 2020, kdy byla v rámci zkušebního provozu uvařena první várka. Tým Elektrárny na počest jubilea stvořil výroční pivo Cheers2Five APA, které bude mít premiéru 5. září na pivně-kulturním festivalu Brústok na nádvoří Plzeňského Prazdroje.

Kde uspořádat firemní večírek

Může být něco lepšího, než zakončit jednu pracovní etapu pořádnou firemní akcí, na němž si s kolegy konečně člověk dopřeje trochu toho "normálně" stráveného času? Jistě, vidíme se po celý rok, ale má své neoddiskutovatelné kouzlo, když můžeme naše pracovní já pověsit v šatně na věšák a na chvíli se zkrátka jen bavit. Bez starostí a povinností.

LAHŮDKY ZLATÝ KŘÍŽ: Tradice i nové chutě už více než 100 let

Lahůdky Zlatý kříž jsou součástí pražské gastro scény už více než sto let. Již od roku 1916 lákal Alois Zoufalý návštěvníky na luxusní chlebíčky s humrem a šampaňským. Později přišla jiná éra – generace Pražanů dodnes vzpomínají na šunkový chlebíček na salátu, 15 deka vlašského salátu s rohlíkem nebo na tradiční koláče. Postupně však Zlatý kříž ztrácel svůj lesk a když se v roce 2024 definitivně zavřel, média psala o konci jedné éry.

TURQUOISE: KLENOT PRAŽSKÉ GASTRO SCÉNY

Turquoise je srdcovým projektem známého pražského gastro podnikatele Igala Kripse. Vzdušný prostor plný květin a čerstvého ovoce vás okamžitě přenese do teplejších krajů a vykouzlí úsměv na tváři. Restaurace se nachází v kouzelné zahradě Uměleckoprůmyslového muzea v Široké ulici – v samém srdci Prahy.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.