Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
28. března 2024, svátek má Soňa
47. veletrh starožitností Antique

47. veletrh starožitností Antique

Na Novoměstské radnici se od čtvrtka 24. do neděle 27. listopadu bude konat tradiční veletrh Antique. Více než pět desítek starožitníků na něm již po 47. představí to nejzajímavější ze své nabídky: od oblíbených šperků a bižuterie, přes sklo, porcelán a keramiku až po starožitný nábytek, textil, historické zbraně a staré bankovky a mince. Antique je tradičně největší a nejreprezentativnější přehlídkou starožitností v ČR.

20220922134424.jpg

Motto letošního podzimního veletrhu:  STAROŽITNOSTI A MODERNÍ UMĚNÍ

Asociace starožitníků, z. s., sdružuje obchodníky se starožitnostmi, jejími členy se mohou stát také majitelé soukromých galerií, antikvariátů a uměleckých aukčních síní, soudní znalci či restaurátoři. Asociace usiluje o odborný rozvoj soukromého i veřejného sběratelství v České republice a profesionální podnikání v oblasti obchodu se starožitnostmi. Provozuje Rudolfinskou akademii, dvouletý rekvalifikační kurz, který poskytuje komplexní vzdělání v oblasti dějin umění a užitého umění. Každý půlrok asociace pořádá veletrh Antique, na němž starožitníci představují veřejnosti nejzajímavější exponáty ze své nabídky. Asociace je členem Mezinárodní konfederace obchodníků s uměleckými díly C.I.N.O.A.

Více informací na: www.asociace.com

20220922134656.jpg

ČTĚTE DÁLE

Největší blbost je chtít cestovat a brečet, že na to nemám finance

Odjakživa byla přesvědčená, že si bude spokojeně žít v Praze jako pravá měšťanda. To se ale před lety změnilo. „Začala jsem se více zajímat o zdravý životní styl. Zjistila jsem, že výlety, které jsem začala podnikat, fungují jak po fyzické stránce, tak po psychické. Teď už si bez cestování a pobytu v přírodě neumím představit život,“ říká cestovatelka Veronika Křížová (28), která své zážitky, tipy a rady sdílí na Instagramu a TikToku Cestuj_s_Veru.

Herečka Patricie Pagáčová: Kdybych nebyla herečka, nejspíš léčím zvířata

Diváci si ji pamatují ještě jako Patricii Solaříkovou z nekonečného seriálu Ulice, kde strávila přes čtrnáct let. Dnes už je pětatřicetiletá herečka na televizních obrazovkách stálicí. Působila jako porotkyně v Superstar, zahrála si v řadě filmů a nyní se objevuje jako embryoložka v Jedné rodině, či jako vrchní sestra v Ordinaci v růžové zahradě. Patricie Pagáčová, jejíž instagramový účet sleduje přes půl milionu lidí, má však i přes širokou škálu rolí svůj nesplněný herecký sen…

Roman Říčař: Nakonec jsem tomu úplně propadl

V předloňské sezoně si Roman Říčař na kladenských prknech zahrál sice menší, ale zato dost výraznou roli zhýčkaného Ludvíka XIII. A v Městském divadle Kladno hostuje znovu. Tentokrát však v hlavní roli Jánošíka a navíc v muzikálu Na skle malované, pro který připravil hudební aranžmá a společně s Jiřím Janouchem vedl i korepetice.

Robert Bryndza, inspirací mi byl opuštěný strašidelný dům

Robert Bryndza je britský spisovatel a scenárista žijící na Slovensku. Přestože se poprvé do povědomí čtenářů dostal svými komediemi s romantickým nádechem, jeho snem bylo vydat thriller s hlavní postavou detektiva šéfinspektora Eriky Fosterové. To se podařilo v roce 2016, kdy vyšel první titul Dívka v ledu. Toho se za dva roky prodaly více než 2 miliony výtisků. Po sérii s detektivem Erikou Fosterovou a sérii s Kate Marshallovou a Tristanem Harperem Robert tentokrát připravil pro své čtenáře samostatný psychologický thriller Tíživé ticho s temnou a tajemnou atmosférou, který zasadil na fiktivní ostrov Tišina.

Jeden z nejznámějších českých výživových poradců

Sezení na zadku, žádný pohyb a pojídání cukroví, vánočky, smaženého kapra, řízků, klobás, k tomu lavor bramborového salátu, chlebíčky, brambůrky a plno alkoholu… Tak nějak vypadalo posledních pár dní většiny z nás. Po tomto hodování se asi mnohým z nás protočily na váze panenky a padly nápady jako: »od prvního přestanu jíst a každý den budu dvě hodiny cvičit«. Je to ale správná cesta? Na to jsme se zeptali jednoho z nejznámějších českých výživových expertů Petra Havlíčka.

Hotel Thermal: Největší kongresové centrum v západních Čechách

Největší kongresové centrum v západních Čechách poskytne stylové zázemí až pro 2 000 účastníků, říká Simona Jakubalová, event manager Hotelu Thermal. Hotel se tradičně zapojuje do organizace Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, největší mezinárodní kulturní akce v Česku. Zvolte si silného partnera, který vám pomůže ušetřit čas a naplní vaši vizi. V kongresovém centru hotelu Thermal najdete vše potřebné na jednom místě.