12. prosince 2025, svátek má Simona
Michelinský šéfkuchař Gal ben Moshe vaří svůj příběh v restauraci Parzival v Praze na Starém Městě

Michelinský šéfkuchař Gal ben Moshe vaří svůj příběh v restauraci Parzival v Praze na Starém Městě

Šest let vařil Gal ben Moshe pod michelinskou hvězdou ve vlastní restauraci Prism v Berlíně. Teď v Praze otevírá restauraci Parzival, ve které prostřednictvím chutí a vůní vypráví svůj osobní příběh. Parzival je fusion fine diningová zážitková restaurace, kterou on sám popisuje jako hluboce osobní místo, kde sdílí všechny své gastronomické zkušenosti a vypráví je prostřednictvím jídla.

parzival-mala2.jpg

Z každé kuchyně a kultury si bere to, co ho oslovilo a spojuje je dohromady překvapivými způsoby. Každý ze šesti chodů vypráví jeden příběh, a během večera tak hosté ochutnají šest Galových zážitků a vzpomínek. Menu je pevné, měnit se bude šestkrát do roka podle dostupnosti čerstvých sezónních surovin. 

parzival-mala4.jpg

K dobrému jídlu patří dobré víno

K menu si hosté mohou vybrat vinné párování buď klasické, nebo konceptuální verzi s víny oblastí Levanty. Všechna vína vybírá slavná sommelierka Jacqueline Lorenz, pro kterou Michelin také není cizí. Je jedinou sommelierkou, která byla v průvodci jmenována svým jménem. Tak silný dojem dokáže její výběr zanechat.

jacqueline-lorenc3.jpeg

Hosté si jídlo vychutnají v intimním a útulném prostoru restaurace, kde se jim bude personál plně věnovat, a provede je večerem a příběhem každého chodu.

„Nechci, aby byl Parzival vnímaný jako luxusní ve smyslu toho, že hosté budou očekávat vzácné ingredience. Nemá to být přehnaně okázalý fine dining, který se chlubí lanýži a humry. Myslím, že tahle doba fine diningu už je naštěstí pryč. Parzival je moje osobní výpověď a jeho hodnota je v zážitku. Věřím, že gastronomicky pestrá Praha místo přijme s otevřenými chuťovými pohárky,” vysvětluje, co je a není Parzival jeho šéfkuchař Gal ben Moshe.

Gal Ben Moshe

Izraelský šéfkuchař patří mezi nejvýraznější osobnosti současné gastronomie. Zkušenosti získával v Londýně u Jasona Athertona či Marcuse Wareinga a v legendární chicagské Alinee u Granta Achatze. V roce 2012 přesídlil do Berlína, kde založil nejprve restauraci Glass a následně Prism, která v roce 2020 získala Michelinskou hvězdu a udržela ji až do uzavření v roce 2025. Jeho kuchyně kombinuje autentické chutě Levanty s moderními technikami a důrazem na čerstvost.

parzival-mala3.jpg

Restaurant Parzival

Hotel BOOKQUET

Karolíny Světlé 27

110 00 Praha 1

+420 239 009 507

www.parzivalrestaurant.cz

Otevřeno středa-sobota, 18:30 – 22:00

bookquet-exterior.jpg

O restauraci Parzival:

Restaurace Parzival, která se nachází na Starém Městě v Praze v hotelu BOOKQUET, je gastronomický projekt michelinského šéfkuchaře Gala ben Moshe. Nabízí šestichodové degustační menu, které se mění šestkrát do roka podle sezóny a dostupnosti surovin. Jídla nejsou vázána na konkrétní region — Gal ben Moshe v nich spojuje chutě a techniky, které ho oslovily během jeho kariéry. Hosté mají možnost výběru vín v klasickém programu nebo ve speciální verzi inspirované oblastí Levanty, kterou připravuje sommelierka Jacqueline Lorenz. Restaurace klade důraz na intimní prostředí a osobní přístup.

Restaurace Parzival se nachází v luxusním hotelu BOOKQUET, který patří do skupiny JAN HOTELS.

 

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Dopřejte si kávové Vánoce. Máme pro vás tři tipy na neodolatelné kávové cukroví

Češi milují kávu. Je součástí našich rán, odpoledních pauz i večerních zklidněnípo rušném dni. A s blížícími se Vánoci je také skvělou inspirací pro něco, co milujeme snad ještě víc – pro cukroví. Vůně másla, vanilky a čerstvě namleté kávy dokáže vytvořit vánoční atmosféru, která je útulná, stylová a přitom moderní. A dobrou zprávou je, žedruhů kávového cukroví existuje mnohem víc, než byste čekali.

Vánoční průzkum Too Good To Go: téměř polovina českých domácností připravuje na svátky příliš mnoho jídla

Zatímco vyhazování zbytků z Vánoc přiznává 28 % Čechů, téměř polovina uvádí, že se v jejich domácnosti na Vánoce připraví příliš mnoho jídla. Právě to je však nejčastějším důvodem vyhazování vánočních zbytků. Z průzkumu společnosti Too Good To Go, který byl proveden ve spolupráci s výzkumnou agenturou STEM/MARK, také vyplývá, že Češi za sváteční jídlo utratí v průměru 2000 Kč, 62 % z nich na něm však plánuje letos více šetřit.

Kultovní Five Guys konečně v Česku. První restaurace otevře 8. prosince v centru Prahy

Světově proslulý řetězec prémiových hamburgerů Five Guys konečně vstupuje do České republiky. Svou první českou pobočku otevírá v ikonickém obchodním centru Máj v srdci Prahy na Národní třídě. Restaurace poprvé přivítá hosty v pondělí 8. prosince.

Jak vznikají poctivé masové speciality. Příběh rodinné značky Čongrády

Co začalo v roce 2012 u dědečkova sporáku jako malý nápad, se dnes mění v příběh poctivého jídla, tradice a řemesla.

Typické momenty českých Vánoc, bez kterých si svátky neumíme představit. Jaké jsou neměnné okamžiky českých Vánoc?

Každý rok slibujeme, že letos to vezmeme s klidem, bez spěchu a bez zbytečného cukroví. A každý rok dopadneme stejně – čekáme s napětím na zlaté prasátko, ujídáme bramborový salát už u oběda a tajně doufáme, že kapr v trojobalu přežije do večera. Některé okamžiky českých Vánoc se prostě nemění – a možná právě proto je máme tolik rádi.

Vánoce v TADY CHUTNÁ: Čtyři restaurace, čtyři příběhy

Už jste ochutnali filet lososa podle Rybí kuchyně Jindřicha Vaňhy? Nebo víte, co je Znojmo 2025? Tak to byste měli. Vánoce jsou obdobím, kdy se tradice setkávají s moderní kuchyní. A právě tuto kombinaci letos přináší šéfkuchař David Kalina spolu s týmem restaurací Tiskárna Národní, Tiskárna Jíndřišská, Mincovna a U Tellerů. Inspirují se prvorepublikovými kuchařkami, starými technikami a vůněmi, jen v moderním, hravém pojetí.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.