
Z každé kuchyně a kultury si bere to, co ho oslovilo a spojuje je dohromady překvapivými způsoby. Každý ze šesti chodů vypráví jeden příběh, a během večera tak hosté ochutnají šest Galových zážitků a vzpomínek. Menu je pevné, měnit se bude šestkrát do roka podle dostupnosti čerstvých sezónních surovin.

K dobrému jídlu patří dobré víno
K menu si hosté mohou vybrat vinné párování buď klasické, nebo konceptuální verzi s víny oblastí Levanty. Všechna vína vybírá slavná sommelierka Jacqueline Lorenz, pro kterou Michelin také není cizí. Je jedinou sommelierkou, která byla v průvodci jmenována svým jménem. Tak silný dojem dokáže její výběr zanechat.

Hosté si jídlo vychutnají v intimním a útulném prostoru restaurace, kde se jim bude personál plně věnovat, a provede je večerem a příběhem každého chodu.
„Nechci, aby byl Parzival vnímaný jako luxusní ve smyslu toho, že hosté budou očekávat vzácné ingredience. Nemá to být přehnaně okázalý fine dining, který se chlubí lanýži a humry. Myslím, že tahle doba fine diningu už je naštěstí pryč. Parzival je moje osobní výpověď a jeho hodnota je v zážitku. Věřím, že gastronomicky pestrá Praha místo přijme s otevřenými chuťovými pohárky,” vysvětluje, co je a není Parzival jeho šéfkuchař Gal ben Moshe.
Gal Ben Moshe
Izraelský šéfkuchař patří mezi nejvýraznější osobnosti současné gastronomie. Zkušenosti získával v Londýně u Jasona Athertona či Marcuse Wareinga a v legendární chicagské Alinee u Granta Achatze. V roce 2012 přesídlil do Berlína, kde založil nejprve restauraci Glass a následně Prism, která v roce 2020 získala Michelinskou hvězdu a udržela ji až do uzavření v roce 2025. Jeho kuchyně kombinuje autentické chutě Levanty s moderními technikami a důrazem na čerstvost.

Restaurant Parzival
Hotel BOOKQUET
Karolíny Světlé 27
110 00 Praha 1
+420 239 009 507
Otevřeno středa-sobota, 18:30 – 22:00

O restauraci Parzival:
Restaurace Parzival, která se nachází na Starém Městě v Praze v hotelu BOOKQUET, je gastronomický projekt michelinského šéfkuchaře Gala ben Moshe. Nabízí šestichodové degustační menu, které se mění šestkrát do roka podle sezóny a dostupnosti surovin. Jídla nejsou vázána na konkrétní region — Gal ben Moshe v nich spojuje chutě a techniky, které ho oslovily během jeho kariéry. Hosté mají možnost výběru vín v klasickém programu nebo ve speciální verzi inspirované oblastí Levanty, kterou připravuje sommelierka Jacqueline Lorenz. Restaurace klade důraz na intimní prostředí a osobní přístup.
Restaurace Parzival se nachází v luxusním hotelu BOOKQUET, který patří do skupiny JAN HOTELS.