Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
9. května 2024, Den matek, svátek má Ctibor
Motokoloběžky - Radost na  dvou kolech

Motokoloběžky - Radost na dvou kolech

Motokoloběžky - pojem, který ještě před několika lety nikdo neznal. Poprvé jste mohli zahlédnout benzínovou koloběžku ve filmu Nestyda. Jednalo se tehdy ovšem o maličký stroj určený svým výkonem a velikostí spíše pro děti. Ve stejnou dobu přišla na evropský trh firma City motors, která nabízí široké spektrum motorových koloběžek a tříkolek. V čem je vlastně motorová koloběžka zajímavá? Na to se Michael Liška zeptal v rozhovoru majitele firmy City motors pana Tomáše Kupky.

Motokoloběžky - pojem, který ještě před několika lety nikdo neznal. Poprvé jste mohli zahlédnout benzínovou koloběžku ve filmu Nestyda. Jednalo se tehdy ovšem o maličký stroj určený svým výkonem a velikostí spíše pro děti. Ve stejnou dobu přišla na evropský trh firma City motors, která nabízí široké spektrum motorových koloběžek a tříkolek. V čem je vlastně motorová koloběžka zajímavá? Na to se Michael Liška zeptal v rozhovoru majitele firmy City motors pana Tomáše Kupky.

Jak byste Motokoloběžku představil?

Jedná se o velmi zábavný dopravní prostředek, který umožní rychlý přejezd z místa A na místo B bez nutnosti vlastnění řidičského průkazu. Koloběžka je skládací, vejde se tak do každého kufru auta a lze jí převážet i v MHD (stejně jako jízdní kolo). Někteří lidé používají motokoloběžky jako doplněk na dovolenou, jiní jako dopravní prostředek pro slunné dny a jiní jako zdroj adrenalinu...

Počítám, že existují různé druhy.

Pokud se zaměříme na ty nejzajímavější kousky nabídky, pak to bude benzínový model XG10 - koloběžka s 2taktním motorem a manuální 2 rychlostní převodovkou. Tato koloběžka umí uhánět rychlostí okolo 50 km/h a je schopná uvézt i 110 kg osoby. Pro vyznavače ekologie zde máme úplně nový elektrický model, světový unikát, model Cruiser 3000. Jak název napovídá, jedná se o koloběžku s 3000W výkonem. Obdobný výkon mívají elektroskútry, avšak v doprovodu s váhou nad 100 kg. Náš Cruiser 3000 váží pouze 36 kg a výkon je opravdu znát. Tento model předjede i benzínové typy, což bylo v minulosti nemožné. Díky vysokému kroutícímu momentu koloběžka nezpomaluje ani do kopce a je příjemné vidět zděšený výraz řidičů automobilů, když je předjíždíte, třeba právě do kopce (smích).

Kdo všechno si z Vaší nabídky vybere?

Doslova každý. Nabídka je sestavena od dětských modelů, přes ty pro teenagery až po modely pro dospělé. V posledních letech jsme se rozhodli nabídku rozšířit i o další zajímavé komodity - elektrické tříkolky, dětské elektrické motorky, elektrokola, benzínové cross motorky pro děti. Stačí přijít a vybrat si.

CITY MOTORS, U Větrníku 3 , Praha 6, info@citymotors.cz, www.citymotors.cz

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Sázení stromů na Vysočině: Budování nových domovů pro přírodu i rodiny za podpory NKT

Každoroční setkání k sázení stromů se opět odehrálo na krásných vysočinských pláních, tentokrát v srdci Žďárska. Společně jsme se pustili do projektu vytvoření zdravějšího smíšeného lesa, přičemž jsme striktně respektovali zásady sázení přírodě blízkým způsobem. Výsledkem je nový, biodiverzitní domov pro mnoho druhů rostlin, zvířat a hub, který zároveň slouží jako oáza pro volný čas pro rodiny s dětmi.

LUSH je první kosmetickou společností na světě, která přešla na Prevented Ocean Plastic™

Doposud se podařilo jej využít na více než tři miliony plastových lahví* v rámci zásobování prodejen ve spojeném království. Britská kosmetická společnosti LUSH neustále hledá způsoby, jak inovovat obaly, zejména pokud pomáhají v její misi „zanechat svět krásnější, než jsme jej našli (Leave the world lusher than we found it“. V rámci toho celosvětově zavádí Prevented Ocean Plastic™.

Mámo, je to dobrý, vracejí nám přeplatek. Ale není to tím, že posíláte zbytečně vysoké zálohy na energie?

Také máte radost, když vám od dodavatele energií přijde faktura a po jejím otevření zjistíte, že máte přeplatek? Jasně, přeplatek je určitě příjemnější než nedoplatek, ale jak už to bývá - není všechno zlato, co se třpytí.

Spotřebiče KVS MORAVIA, vyrobeno v Česku

Jedna věc k mnoha účelům. Přesně to je strategie společnosti KVS EKODIVIZE a.s., která vyrábí a dodává na trh řádu produktů, mimo jiné sporáky a kamna na pevná paliva – KVS MORAVIA.

Udržitelnost v každém doušku: hliníkové plechovky hrají zásadní roli v budoucnosti cirkulární ekonomiky

Udržitelnost je aktuální téma, o němž se ve veřejných debatách živě diskutuje. Přestože k udržitelné budoucnosti může přispět každý jednotlivec, největší roli v jejím dosažení hrají velké nadnárodní firmy. Ty se snaží apelovat na zvýšení míry recyklace ve výrobě například plastových a hliníkových výrobků. Hliníkové plechovky jsou totiž jedním z nejpoužívanějších nápojových obalů na světě, velká část evropských států však přitom hliník recykluje méně než například Thajsko a další asijské země. 1 Správné třídění plechovek má obrovský ekologický potenciál – vytříděné hliníkové obaly lze totiž recyklovat prakticky donekonečna. 2

Jaká je ta správná dotace pro váš dům?

Nová zelená úsporám (NZÚ) vstoupila v září do nového období s větším objemem finančních prostředků a se změnami, které ještě více podpoří domácnosti v přechodu na úspornější bydlení. Pokud se i vy chcete podílet na zlepšení životního prostředí a udělat ze svého domova ekologičtější místo, pak byste měli vědět, jaké dotace můžete čerpat a za jakých podmínek!