Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
19. března 2024, svátek má Josef
Pangeas: ručně šité kousky, co předávají radost

Pangeas: ručně šité kousky, co předávají radost

Švadlenka a zakladatelka značky Pangeas Zuzana Maštalířová se zhruba deset let živila jako realitní makléřka. Postupně ji ale kontakt s některými lidmi tak „vyčerpal“, že potřebovala někam uniknout. A našla šití, které netradičně doplnila o africké prvky. Pangeas nicméně nechce prodávat jen sukně a šaty, ale především probouzet náladu, sebevědomí a ženskou energii.

444-1.jpg

Co vás ve vaší tvorbě inspiruje?

Žena. To je totiž ta, která potřebuje nasát více ženské energie, kterou jsme postupně poztrácely kdo ví kde. Tolik žen žije život svých mužů, nebo dětí a na sebe nemyslí. Ze zpětné vazby svých klientek jsem si uvědomila, že nenabízím jen sukně, ale ten pocit, který v těch sukních ženy zažívají. Často od nich slýchávám, že jenom cestou do školky jim sukni pochválilo pět lidí a že se tak cítí výjimečně.

33-1-1.jpg

Cítí se více jako ženy a milují tu pozornost, kterou dostávají. Vyjít si ven v dlouhé rudé sukni chce nejprve trochu odvahy, ale časem tomu pocitu většina žen podlehne. A chce ho zažívat znovu a znovu. A to ani nemluvím o afrických sukních, to je naprostá divočina. (smích) Je to jako vystupovat před plným sálem lidí. To je teprve škola sebedůvěry.

33-2.jpg

Proč zrovna africká tématika?

Jde hlavně o ty látky. Já ty vzory a barvy nadevše miluji. Všude je tolik šedi, že tyto látky jsou jako balzám na duši. Africké látky jsem začala hledat až cca po roce, kdy jsem začala šít sukně. Nejprve jsem si nechávala posílat látky z tržiště v Tanzánii a postupně objevila i další zdroje v Evropě. A tady se moje závislost ještě prohloubila, protože afrických látek se nenabažím nikdy. Někdy se jen tak podívám co je nového, co bych si tak ráda koupila, kdybych náhodou zrovna chtěla objednat a najednou zjistím, že už mám objednáno a platím. Zkrátka jsem jim totálně propadla. Africké látky jsou plné života a krásných barev a designů. Jenom se na ně podívám a už je mi veselo. A myslím, že právě toto se děje i ženám, které si z takové látky u mne nechají ušít nějaký pěkný kousek.

11-1.jpg

ČTĚTE DÁLE

Show Must Go On!

Společnost se specializuje na realizaci originálních teambuildingových programů po celé České republice i v zahraničí. Správné teambuildingy posilují vztahy, podporují spolupráci a zvyšují motivaci zaměstnanců, což vede k vyšší efektivitě a lepší pracovní atmosféře.

Meandry Prahy: neotřelý průvodce městem pro děti a jejich rodiče

Proč a za čím dnes chceme cestovat? Stačí se zeptat ChatGPT a umělý mozek lidstva vám naplánuje celý cestovní itinerář, v němž nebudou chybět módní místa ani osvědčené turistické taháky. Své zážitky je pak možné sdílet na sociálních sítích a porovnat v mřížkovém schématu s ostatními cestovateli, jak podobnou cestu jste zažili. Jenže co když se chcete nechat překvapit? Prožít daný okamžik v přítomnosti? Objevit na sociálních sítích neobjevené? A co teprve když cestujete s dětmi?!

Už jste byli na oslí stezce a vyzkoušeli oslí trekking?

Oslí trekking, neboli procházka s oslíkem je zábavná, ale i rozvíjející aktivita. Putování krásnou přírodou v oslí společnosti vás obohatí o jedinečné okamžiky, uvede do pohody, pomůže zapomenout na stres a načerpat novou energii. Na delších výletech Vás čeká farmářský piknik, který oslík ponese ve speciálních brašnách a tak můžete putovat nalehko a naplno si užívat krásu okolní přírody.

Festival TANEC PRAHA spouští předprodej Prvních 10 dní s výraznou slevou – staňte se Early Birds!

Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA, který tradičně patří k vrcholům sezóny v České republice, v červnu vstoupí do 36. ročníku. Jaký bude? Mimořádně různorodý a pestrý. Všechna představení se navzájem výrazně odlišují, ať už tématem či provedením. Jedno však mají společné – schopnost bourat prostřednictvím tance hranice států, genderu, ras i věku.

Zářivé jaro v Českých Budějovicích

S jarním probuzením města odzvonilo zimě, a České Budějovice ožívají do radostné nálady! Nechte se pozvat na tři nejvyhledávanější akce, které oživí centrum města a přinesou radost nejen místním, ale i návštěvníkům.

Finančníci těšte se! Je tu MoneyFest

Chcete získat nejnovější informace ze světa financí a posílit své dovednosti, které vám pomohou ve vašem podnikání? Pak nepropásněte nezávislou finanční konferenci MoneyFest. Propojujeme totiž finanční profesionály, kteří chtějí získat cenné know-how od zkušených odborníků.