31. října 2025, svátek má Štěpánka
Pivovar Elektrárna slaví pět let výročním speciálem Cheers2Five APA

Pivovar Elektrárna slaví pět let výročním speciálem Cheers2Five APA

Historie plzeňského pivovaru Elektrárna se začala psát před pěti lety – 29. 9. 2020, kdy byla v rámci zkušebního provozu uvařena první várka. Tým Elektrárny na počest jubilea stvořil výroční pivo Cheers2Five APA, které bude mít premiéru 5. září na pivně-kulturním festivalu Brústok na nádvoří Plzeňského Prazdroje.

Cheers2Five APA je od receptu přes vaření až po název a etiketu společným dílem celého týmu pivovaru Elektrárna. Etiketu, jejíž autorkou je Johana Houbová, tak symbolicky zdobí nejen kresba budovy pivovaru, ale také podpisy všech tvůrců. Ti se zúčastní i slavnostního naražení prvního soudku výročního speciálu, které je na programu během sobotního festivalu Brústok v 17 hodin. 

Výroční pivo Cheers2Five APA uvařené podle receptu Honzy Kozlíka je naše oslava týmové práce, přátelství a chmelové vášně. Každý doušek je jako plácnutí na oslavu – svěží, šťavnatý a nezapomenutelný. Pět let experimentů, pět let radosti, pět let s vámi. Cheers2Five APA je náš přípitek všem, kdo s námi sdílejí vášeň pro pivo,“ vzkazuje všem příznivcům ředitel pivovaru Elektrárna Michal Škoda

Kromě festivalu Brústok bude možné výroční pivo zakoupit také v plechovkách v Dárkové prodejně Plzeňského Prazdroje a v Pivotéce v Pivovarském muzeu. Na čepu pak speciál Cheers2Five APA nabídnou vybrané podniky v Plzni, v Praze a na Moravě.

Během pěti let existence pivovaru Elektrárna jsme uvařili více než padesát druhů piv a s radostí jsme experimentovali – od použití nejrůznějších druhů koření či ovoce až po zrání v sudech po víně a whisky. Podpořili jsme akce a iniciativy jako Movember, Prague Pride či Pink Boots. Naše speciály vznikly také pro festivaly Obscene Extreme, Brutal Assault, pro kapely Tři sestry a Iron Maiden i pro České dráhy nebo Slavnosti svobody v Plzni. Zúčastnili jsme se stovek akcí – nejen velkých festivalů typu Colours of Ostrava a Rock for People, ale i menších lokálních pivních slavností, kde jsme mohli naše piva lidem osobně představit,“ rekapituluje Michal Škoda.

Oslavou 5. výročí je také výstava, kterou návštěvníci od září uvidí během komentovaných prohlídek pivovaru Elektrárna. Expozice přibližuje historii sídla pivovaru – budovy bývalé elektrocentrály, a především pět let jeho existence a také lidi, kteří jsou s ním spojení. „Prohlídky nabité energií“ se konají pravidelně v pátek od 16:30 a v sobotu od 14:45. 

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Krabičková dieta v Praze – vyberte si zdraví a pohodlí na každý den s Pomelo

Každý den přináší spoustu rozhodnutí. Co si dát k jídlu? Kde vzít čas na vaření? Jak se zdravě stravovat, když kvůli povinnostem nemáte ani chvilku na odpočinek? Přesně v takovou chvíli přichází na pomoc krabičková dieta Pomelo – životní styl, při kterém zdravé jídlo už není další výzvou, ale přirozenou součástí každodenního života. Pomelo je víc než jen stravování – je to partner, který pečuje o váš každodenní rytmus, pohodu a energii. Už žádný spěch, kompromisy ani stres.

České delikatesy od Via Delicia – dárky, na které se nepráší

Když hledáte dárek, který nezapadne mezi průměr a neodloží se do skříně, zaměřte se na to, co skutečně potěší – poctivou chuť, prémiovou kvalitu a krásné balení. Přesně to najdete u značky Via Delicia, malé rodinné manufaktury ze Zábřehu, která se specializuje na ruční výrobu paštik, džemů, masových specialit a dalších dárkových dobrot.

Šunka Joselito – španělská legenda mezi delikatesami

Když se řekne „jamón ibérico“, málokteré jméno zní s takovým respektem jako Joselito. Rodinná značka, která více než 150 let spojuje tradici, přírodu a dokonalost, se dnes stala symbolem španělského gastronomického umění. Více než jen šunka – Joselito je příběh o čase, krajině a umění.

Ballantine’s, značka s téměř dvousetletou tradicí, přináší na český trh novinku Ballantine’s Sweet Blend

Tento prémiový destilát obohacuje klasickou chuť skotské whisky o jemné tóny karamelu, vanilky a zralého ovoce a nabízí atraktivní způsob, jak si Ballantine’s vychutnat. Díky své všestrannosti osloví jak zkušené milovníky whisky, tak i ty, kteří si podobný spirit drink dopřejí jen příležitostně.

Giro Pizza konečně v Praze – ideální na teambuildingy a firemní večírky - neomezená ochutnávka pravé neapolské pizzy v Rossopomodoro na Vinohradech

Rossopomodoro, autentická neapolská restaurace na Vinohradech, přináší do Prahy oblíbený italský koncept Giro Pizza – večer, kdy se stoly zaplní nekonečným proudem čerstvě upečených oválných pizz, servírovaných na podlouhlých dřevěných prkénkách. Konečně nemusíte dlouze vybírat z menu – ochutnejte všechny pizzy, které máte rádi!

Rozhovor: KOJU. Česká značka, která přinesla svěží energii do zdravého životního stylu

Zázvorové shoty Koju se staly symbolem moderního a zdravého životního stylu. Ručně vyráběné, nepasterizované a vždy čerstvé – právě díky tomu si získaly srdce tisíců fanoušků po celé České republice. Filozofie značky stojí na čtyřech jednoduchých, ale zásadních principech: čerstvost, rychlost, kvalita a poctivost. Každá lahvička vzniká z prémiových surovin, především z BIO zázvoru dováženého z Peru, a putuje k zákazníkovi už do 24 hodin od výroby. Za značkou stojí tým, který věří, že zdraví začíná u každodenních drobných návyků – třeba u jednoho malého shotu. V rozhovoru se dozvíte, jak takový proces výroby probíhá, čím se Koju liší od běžných energy drinků a proč jejich filozofie oslovuje stále širší komunitu lidí, kteří chtějí svému tělu dopřát to nejlepší.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.