Stále více a více lidí tráví v kuchyni více času a chtějí posouvat svou tvorbu na vyšší úroveň. V online prostředí kurzů pečení a cukrařiny pak tito milovníci dobrého jídla a poctivého pečení mají po ruce cukráře, od kterého se učí techniky a základy cukrářského řemesla. U pečení řádí jak mladá krev, tak zkušení matadoři. U sladkého tvoření na sítích se tak scházejí jak mladí, tak i zkušené babičky. A pozor, muži, tady je třeba zbystřit! Online kurzy pečení jsou skvělý tip na dárek pro manželky, sestry, maminky, tchýně, švagrové, snachy, dcery nebo kolegyně.
Trendem minulých let se stalo kváskování a pečení domácího pečiva, které oslovilo nejen ženy, ale také muže. Loňská krize s droždím definitivně posunula myšlení lidí blíže k přírodní fermentaci, pečení z kvásku. O kvásek se tak stará tisíce nadšenců jako o nového domácího mazlíčka. Ten jim pak péči oplácí benefity pro zdraví.
Zajímavé je, že kvásek je symbiotická kolonie mikroorganismů, která se živí základními složkami mouky. Kvasinky tvoří oxid uhličitý, který těsto kypří, a laktobacily produkující kyselinu mléčnou, která snižuje v hmotě pH, a tím vše konzervuje a dodává chlebu chuť.
Mezi nejoblíbenějšími kurzy pečení na světě stále patří tvorba Makronek. Pokořit Makronky je totiž mnohdy velká výzva i pro profíky. Už jenom pokusit se Makronky upéct je obdivuhodné. S podporou francouzského cukráře Xaviera to v Čechách a na Slovensku zvládlo již tisíce nadšenců. Mnozí pak své Makronky předávají v krásných krabičkách jako Vánoční cukroví nebo jako luxusní dárek.
Něco na tom luxusu bude. Vždyť Makronky vlastně pochází z královského prostředí. Tvrdí se, že Makronka byla představena ve Francii italským cukrářem královny Kateřiny Medicejské, tedy v renesančním období. Tehdy Makronky neměli ještě náplň. Od 19. století už jsou tyto skvosty spojovány s Paříží. Jsou již naplněné a ve tvaru sendviče.
Dárkové poukazy na online kurzy pečení mají jednu velkou výhodu - jsou rychlejší než poštovní holub. Takové online kurzy můžou sice přijít i poštou v dárkových balíčcích, ale zároveň se proletět éterem, rychle, jako příloha e-mailu. Nejtěžší je si vybrat. Chuťové buňky se sbíhají a jak je velký výběr, skáčou z Tartaletky na Makronky, pak na kváskový chleba a zase zpět. Proto jsou tu dárkové poukazy na hodnotu. Obdarovaný se pak rozhodne sám jaké výzvě dá přednost.
Když v kuchyni trávíme více času, chceme se tam cítit dobře. Móda do kuchyně se posunula. Stylové kuchyňské zástěry se na nečekaně delší čas staly "malou večerní". Výběr zástěr je široký. Nejoblíbenější jsou zástěrky z přírodních materiálů jako je len. A když mají vtip, tím lépe. Nákupem zástěry můžete také dál pomáhat a podpořit českou výrobu v chráněné dílně.
To jste slyšeli, že tradice zpracování lnu pro textilní výrobu v Česku spadá opravdu do hluboké minulosti, až do středověku. Po staletí byl u nás zpracováván od semínka po konečný produkt. Aby ne. Má výborné vlastnosti. V létě chladí, v zimě zahřeje.
Kontakt
Sweet Flow
web: www.sweetflow.cz
e-mail: my@sweetflow.cz
telefon.: +420 774 828 128