Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
26. dubna 2024, svátek má Oto
Zakladatelka MyChef Kitchen Kristína Tayara: Kvalitní suroviny jsou základ. Naše dieta šetří zdraví i přírodu.

Zakladatelka MyChef Kitchen Kristína Tayara: Kvalitní suroviny jsou základ. Naše dieta šetří zdraví i přírodu.

Chcete začít jíst zdravěji a ještě pomoci přírodě a ušetřit svůj čas? Skvělou volbou je projekt MyChef Kitchen, což jsou low-carb krabičky bez lepku a cukru vytvářené na základě úspěšných dietologických principů. Vše pro vás každý den připravují od základních surovin a přivezou až k vám domů či do kanceláře. Se zakladatelkou projektu Kristínou Tayara jsme si popovídali o tom, čím se zcela odlišují od konkurence i proč i v 21. století Češi zbytečně plýtvají potravinami a jak tomu jejich krabičková dieta zamezuje. Pro naše čtenáře si navíc MyChef Kitchen připravil 15% slevu na první týden krabičkové diety.

Co vlastně v MyChef Kitchen nabízíte?

MyChef Kitchen je ve zkratce prémiová krabičková dieta. Všechny to jsou low-carb krabičky bez lepku, bez cukru vytvořené na základě uznávaných dietologických principů. Vše připravujeme od základu a skutečně láskou, byť to možná může znít trochu jako klišé. Používáme ty nejkvalitnější suroviny, nic nešidíme a vše si připravujeme od základu sami pod vedením šéfkuchaře a spoluzakladatele projektu Marcela. Krabičky doručujeme po celé Praze, kromě toho máme i dvě samoobslužné výdejny. Náš zákazník dostane každý den čerstvé kompletní menu o 5 chodech, které připravujeme v kalorických variantách od 1 200 do 3 000 kcal. Na výběr máme programy Healthy balance, Keto, Paleo, Pesce a Vege. Naším cílem je ušetřit lidem zdraví, čas i peníze a trochu pomoci i přírodě, třeba tak že pomůžeme neplýtvat.

bistrocheftym.jpeg

Jak může krabičková dieta pomoci přírodě?

Umožňuje nám ve své podstatě vést ekologicky šetrnější život: Podle společnosti BUPA došlo k 418% nárůstu vyhledávání na Googlu v souvislosti s obavami o klima, přičemž o 238 % vzrostl i počet ekologických obav. Naše krabičkové diety obsahují místní a sezónní potraviny. Naše misky z celulózy patří do biologického odpadu, případně se třídí do kontejneru na papír. Vrchní fólie je z bio plastu a patří do bioodpadu. Krabičky vozíme každý den v papírových taškách, pokud nám je zákazník vrátí, rádi je opět vracíme do oběhu. Navíc pokud jídlo plánujeme dopředu, snižujeme tím plýtvání a tím šetříme opravdu nejen přírodu, ale i své peněženky. Vždyť průměrný Čech vyhodí ročně 57 kilogramů jídla, to je přeci neskutečné číslo!

Naše tělo pak jistě vyváženou stravu také ocení...

To samozřejmě ano, však se také lidé čím dál tím více zajímají o to, jak zdravě jíst. Mnohdy na to ale bohužel nemají čas. Podle výzkumu společnosti BUPA se počet vyhledávání "zdraví střev" zvýšil o 83 %. Obecně je dobré vyhýbat se  prefabrikovaným potravinám a polotovarům, které narušují zdravé a prospěšné bakterie ve střevech. Naše krabičkové diety jsou vyvážené, poctivě připravené od samotného základu a pomáhají tak udržet naše střeva v ideální kondici. A to platí o všech našich programech.

mychefmenu.jpg

Čím se od sebe vlastně jednotlivé programy liší?

Naším vůbec nejpestřejším programem je Heathy Balance, který nabízí nejširší paletu surovin včetně čerstvého masa, ryb, ořechů či zeleniny. Jedná se o vyváženou plnohodnotnou stravu obsahující kvalitní zdroje bílkovin, vlákniny, vitamínů a minerálů. Keto program oproti tomu snižuje příjem denní dávky sacharidů na 15 procent běžného denní dávky, načež začne tělo k vytváření energie využívat uložené tuky. Tím dochází k jejich rychlému úbytku, nikoliv svalové hmoty.

Program Paleo má něco společného s dobou kamennou?

Opravdu je to tak. (úsměv) Paleo strava navrací náš jídelníček do dob paleolitu, tedy do časů lovců a sběračů. Sestává z původních a lehce stravitelných surovin. Z vaší stravy zmizí nejen obiloviny a luštěniny, ale i průmyslově zpracované produkty, což znamená i mléčné výrobky a laktózu. Paleo program staví na vyváženém poměru kvalitního masa a čerstvé zeleniny, které doplňuje rozmanitá paleta zdravých tuků.

mychefpesce.jpeg

Jak se od sebe liší programy Vege a Pesce?

U našeho vegetariánského programu jsme mysleli na to, abychom tolik potřebné látky, jako jsou bílkoviny, železo či vitamín B12, nahradili z jiných zdrojů. Doplňujeme je kvalitními mléčnými výrobky, vejci a samozřejmě i luštěninami, aby byla paleta bílkovin co nejpestřejší. Program Pesce oproti tomu vynechává maso savců a naopak zahrnuje konzumaci ryb a podobně jako vegetariánského menu je doplněno o mléčné výrobky, vejce a luštěniny.

Už se mi sbíhají sliny. Kde si můžu dietu objednat?

Je to opravdu jednoduché - na našich stránkách si vyberete svůj program a kalorickou hodnotu a upřesníte, zda máte třeba nějakou alergii. Jsme tu pro vás, takže se nám neváhejte ozvat. Na webu jsme si pro zákazníky připravili i průvodce před objednávkou. Noví zákazníci mají navíc možnost dietu vyzkoušet - se slevovým kódem zkusebnityden15 získají 15% slevu na první týdenní objednávku. Závěrem bych vám ráda za celý tým MyChef Kitchen popřála snad už jen dobrou chuť!

mychefjidlo2.jpeg

Kontakt

MyChef Kitchen

Střelničná 1680/8, Praha 8

web: www.mychef.kitchen

e-mail: info@mychef.kitchen

telefon: +420 775 972 231 (pondělí až pátek 9:00 - 18:00)

ČTĚTE DÁLE

Do Divadla Lucie Bílé míří francouzská novinka s Vlasákovou a Etzlerem

Divadlo Lucie Bílé v pražské Karlově ulici připravilo před koncem divadelní sezóny ve spolupráci s Agenturou Harlekýn další činoherní premiéru. V nové francouzské komedii Co to píšeš, miláčku se diváci mohou těšit nejen na vybroušené dialogy, ale také na herecké výkony Lenky Vlasákové a Miroslava Etzlera.

Hudebně-švestkový festival Vizovické Trnkobraní letos v novém termínu oznamuje kompletní program s Rybičkami 48, Divokým Billem a novinky v programu i komfortu

Kompletní program oznamuje jediný hudebně-švestkový festival v České republice Vizovické Trnkobraní, který se letos koná v novém termínu v pátek a sobotu 23. a 24. srpna v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích nedaleko Zlína. Fanoušky švestkových oslav letos v pátek rozproudí Rybičky 48 nebo No Name, v sobotu Divokej Bill, Tublatanka, Tomáš Klus nebo Anna K. a další interpreti a kapely. Trnkobraní letos svým návštěvníkům nabídne několik novinek – travnatou odpočinkovou zónu, doprovodný program se stand-up vystoupením Tomáše Matonohy či Lukáše Pavláska, moderaci knedlíkové soutěže v podání Libora Boučka a v neposlední řadě novou značku piva.

Patříte mezi meteosenzitivní jedince? Jak počasí ovlivňuje náš krevní tlak či psychiku.

Už naše babičky říkaly: „Bude pršet, cítím to v kostech.“ Má ale počasí opravdu dopad na to, jak se cítíme? Zcela jistě. A vedle vlivu na pohybovou soustavu má dopad také na náš krevní tlak. Lidé s onemocněním srdce a cév by proto měli možný vliv počasí brát vážně. Pokud navíc patří mezi takzvané meteosenzitivní jedince, musí své každodenní chování přizpůsobit nejen svému onemocnění, ale i počasí. Vedle konzultace se svým lékařem, který by měl o zvýšeném vlivu počasí na zdraví svého pacienta vždy vědět, je spolehlivou prevencí kardiovaskulárních komplikací zdravý pohyb přiměřený věku a zdravotnímu stavu kardiaka.

JATKA FEST OVLÁDNOU AREÁL PACOVSKÉHO ZÁMKU UŽ PO JEDENÁCTÉ!

Festival se každý rok překonává a letos sází jednu hvězdu za druhou. Do krásného prostředí zámeckého areálu totiž přiveze své největší hity DIVOKEJ BILL, POLETÍME? a král českého rocku DAVID KOLLER. Pódium ovládne legendární MŇÁGA A ŽĎORP a pod kůži se vryje VYPSANÁ FIXA. Bez stálic festivalu POKÁČE a UDG by se JATKA FEST rozhodně neobešel. Na festival se vrátí i PEKAŘ, JAKUB DĚKAN, NEBE, SILUETY, POST - IT, PATRIK MALÝ a celou sestavu uzavře TOTÁLNÍ NASAZENÍ.

Lampion školám – Umělecké vzdělávání a jeho hodnoty v základním školství

Divadlo Lampion pořádá 23. května 2024 ve spolupráci s oddělením školství Magistrátu města Kladna a Národním informačním střediskem pro kulturu (NIPOS) sympozium pro ředitele a pedagogy kladenských základních škol.

Letní divadelní festival na jihu Čech Jižní Svéráz se blíží

Unikátní site-specific divadelní festival, který je součástí vítězného konceptu Evropské hlavní město kultury 2028, propojí sílu Jihočeského divadla, Divadla Continuo a REZI.DANCE Komařice.