Užijte si chuť léta na naší otevřené terase restaurace Monastiq. Vyzkoušejte polední menu od 590 Kč.
Restaurace Monastiq hotelu Mandarin Oriental, Prague, která sídlí v historickém srdci Malé Strany, přichází s novým sezónním menu pro letošní léto. Přináší svěží a inovativní pojetí známých chutí, které ctí českou tradici, ale zároveň překvapí nevšedními a rafinovanými kombinacemi. Součástí nabídky je také speciální Summer Lunch Set Menu pro odlehčený oběd, které si - stejně jako další pokrmy - mohou hosté vychutnat na nově otevřené terase hotelu.
Ve čtvrtek 4. září 2025 se Tržní náměstí v pražské Holešovické tržnici opět promění v malou Itálii. Už počtvrté se zde odehraje celodenní food festival PIZZA! PIZZA! POP UP, který přinese to nejlepší z italské atmosféry – pizzu v hlavní roli, aperitivo styl a radost ze společně stráveného času venku.
Při příležitosti 80. výročí konce druhé světové války připravila Správa Pražského hradu ve spolupráci s Vojenským historickým ústavem Praha a Vojen- ským ústředním archivem rozsáhlou výstavu, která návštěvníky provede všemi významnými milníky největšího válečného konfliktu lidských dějin.
V líhni Zoo Praha si teď každý den chovatelé navlékají speciální rukavici. Mimořádně věrným maňáskem, který imituje hlavu dospělého, krmí mládě kondora menšího. Jeho rodiče totiž ustali v hnízdní aktivitě a cílem je nyní mládě dovést do dospělosti co možná nejpřirozenější cestou a zabránit u něj vtištění člověka. Zoo Praha je jednou ze tří zoologických zahrad v Evropě, která tento druh odchovává.
Skořicové rolky převážně rostlinného původu, které si získaly srdce zákazníků už na čtyřech evropských trzích, míří do Česka. Značka Cinnamood z Kolína nad Rýnem, dbající na původ surovin a osobní vztah k zákazníkům, otevře své první dvě pobočky v Praze – v ulicích Jungmannova a Náměstí Jiřího z Poděbrad.
Když se propojí pracovní soustředění s horským klidem a dobrým jídlem, vzniká ideální prostor pro firemní akce, které mají skutečný smysl. Pec pod Sněžkou nabízí rozmanité možnosti pro teambuildingy, školení, workshopy i neformální setkání – a to v ubytovacích a gastronomických provozech, které myslí na každý detail
V srdci Hané, v Doubravici u Loštic, jen pár kilometrů od Olomouce i Mohelnice, se ukrývá DOsTatek – statek s více než 300letou historií, která tu stále dýchá.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.