Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
20. dubna 2024, svátek má Marcela
TOP BURGER 2020 - Nestárnoucí klasika v housce aneb Vyberte s námi nejlepšího z nejlepších

TOP BURGER 2020 - Nestárnoucí klasika v housce aneb Vyberte s námi nejlepšího z nejlepších

Ani letos vás o náš nejoblíbenější (nebo minimálně nejlahodnější) speciál nemůžeme připravit.

Chápete správně, opět přišla doba hledání nejlepšího burgeru! Pojďte si pro to s námi zahrát na porotce a najít ten nejchutnější burger! Soutěž Pragmoon TOP BURGER 2020 bude probíhat na FB a Instagramu PRAGMOON, kde od 16. března až do 14. června nasadíme každý týden jednu restauraci. U každé z restaurací je napsaný týden, kdy jí budete moci podpořit na sociálních sítích svými hlasy. Restaurace, které během čtrnácti dnů od nasazení nasbírají nejvíce lajků, skončí na stupni vítězů. Proto neváhejte a ve velkém podpořte své favority. Podmínky pro získání výherních poukázek sledujte vždy v popisu restaurací na našem FB a Instagramu.

JO’S BAR & RESTAURANT

articles/20200309155600-E632FCFB-10FD-48EB-AFFB-0499D37ED292.jpg

(16 – 22. 3. 2020) Jo´s Bar & Restaurant najdete ve stínu kostela sv. Mikuláše na Malé Straně. Menu zde sestavují s důrazem na kvalitní, sezónní a dostupné suroviny, přičemž každé jídlo je připraveno s maximální péčí. Drží se tradičních a osvědčených receptur a postupů s důrazem na čistotu, plnost chuti a kvalitní zpracování všech pokrmů (a myslí tu i na vegetariány a vegany). Do našich tipů zařazujeme jejich Hovězí burger se sýrem Raclette, nakládanými okurkami, šalotkou, hořčičným dipdem a pečenýmu brambůrky Grenaille.

Malostranské nám . 264/7, Malá Strana
Tel .: +420 257 531 422, www.josbar.cz

 

THE PUB PRAHA 1

articles/20200309155444-PUB_Hell_Peppers_Beef_Burger.jfif

(23. – 29. 3. 2020) The PUB Pilsner Unique Bar je unikátní franchisingový koncept restaurací, který spojuje kvalitní kuchyni, výborné pivo a skvělou zábavu. V The PUB Praha 1 si můžete sami načepovat nepasterizované pivo z tanků u stolů vybavených samoobslužným výčepem a dotykovým displejem, který nabízí mnoho zábavy. A protože k dobrému pivu se pořádný burger znamenitě hodí, najdete jich v jídelním lístku hned několik. Pub Hell Peppers Beef Burger je hvězda nabídky, doporučuje Petr Topol, šéfkuchař konceptu The PUB.

Veleslavínova 3, Praha 1
Tel .: +420 222 312 296, www.thepub.cz/praha-1

 

LAFA GRILL

articles/20200309155443-lafa.jpg

(6 – 12. 4. 2020) Tato speciálka zaměřená na burgery a sendviče je vyhlášená především díky skvělým domácím omáčkám a mletému masu od český farmářů. Naším tipem je „fešák“ Camembert - domácí houska opečená na francouzském přepuštěném másle, 100% bio hovězí maso ze skotského býčka smažené na přepuštěném másle na medium, jemné a křupavé listy farmářského salátu nakrájené na tenké proužky, dva plátky anglické uzené slaniny pečené dokřupava, polovina sýru camembert rozpečená na grilu a omáčka z francouzské smetany s brusinkami.

Václavská 9, Nové město, Praha 2 (Karlovo Náměstí)
Tel .: +420 773 694 866, www.lafa-grill.cz

 

PEPE BURGER & PIZZA

articles/20200309155444-pepefinal.jfif

(13 – 19. 4. 2020) Pepe Burger je mladá rodinná firma zabývající se provozováním bistra v jedinečném americkém stylu, kde doslova ochutnáte atmosféru slavné route 66. Základem celého jídelníčku jsou kvalitní suroviny od místních dodavatelů a poctivé domácí produkty. V boleslavské pobočce musíte jednoznačně vyzkoušet lahodný Cheesy Gonzales. Šťavnaté grilované hovězí v domácí bulce se slaninou, hashbrown bramboráčkem, plátkem ementálu a navrch jejich jedinečná sýrová omáčka. To vše za pouhých 119 Kč.

Mariánské nám . 6, Stará Boleslav
Tel .: +420 704 050 205, www.pepeburger.cz/boleslav

 

LOKI BURGERS

articles/20200309155444-lokiburger.jpeg

(20 – 26. 4. 2020) Parta kamarádů, jenž si plní lahodný sen, o který se s ráda podělí. To jsou majitelé Loki Burgers, nově otevřené burgrárny s meníčkem, které nejen splní, ale rovnou překoná i veškerá Vaše očekávání. Burgery zde připravují z prvotřídních surovin, ať už jde o maso, sýr, či brambory. Navíc ale přidávají jednu ingredienci, kterou Vám nikde jinde nedají - kus svého srdce ke každému menu. Najdete ho i v našem tipu - Cheddar burgeru s křupavou slaninkou, hořčičným dressingem, polníčkem a karamelizovanou cibulkou.

Vratislavova 1/21, Praha 2
Tel .: +420 777 548 988, www.lokiburgers.cz

 

HADOG

articles/20200309155443-hadog.jpeg

(27. 4 – 3. 5. 2020) Dvě nejdůležitější věci bez kterých skvělý burger neuděláte? Kvalitní pečivo a perfektní hovězí maso! V Hadogu mají každý den čerstvě napečené pečivo z rodinné pekárny, k tomu maso z nejlepšího řeznictví v Praze a vlastní originální dipy jako např. meruňková hořčice nebo malinová BBQ omáčka. Doporučujeme k burgeru objednat jejich domácí cibulové kroužky, které si dělají sami. Žádné kupované z polotovaru! Interiér restaurace Vás zavede do klasického amerického bistra s koženými boxy jak to znáte z amerických filmů.

Sokolovská 379/204, Praha 8
Tel .: +420 728 636 850, www.hadog.cz

 

JERRYS

articles/20200309155443-jerrys.jpg

(4 – 10. 5. 2020) Tahle sympatická malá restaurace v Praze Řepích Vám skvěle rozzáří den. Ochotná obsluha, bohatý výběr, lahodné polední menu a dovážka domů i do kanceláře. Jakmile jednou navštívíte Jerrys, bude to láska na první pohled. Aby ne, jejich burgery jsou pro svou kvalitu přímo vyhlášené. Vybrat ten nejlepší je skoro nemožné, za nás ale doporučíme Bacon&Eggs - domácí sezamová žemle, 150g mletého hovězího masa, cheddar, restovaná cibulka, vypražená slanina, sázené vejce a chipotle ranch dresink.

Makovského 1179/2, Praha 6
Tel .: +420 235 302 688, www.jerrys.cz

 

MASTER BURGER

articles/20200309155444-masterburger.jpg

(11 – 17. 5. 2020) V Master Burger se rozhodli sdílet svou vášeň k dokonalému jídlu a díky tomu si zde dokonale pochutnáte. Perfektní chuť burgerů vytváří hlavní ideální kombinace vždy čerstvých surovin. A na tom si v Master Burger zakládají především. Maso dováží od lokálních a ověřených chovů, stejně tak i další suroviny jen od osvědčených dodavatelů. Vyzkoušet musíte PEPPER Burger - mleté hovězí maso, tavený sýr Cheddar, slanina, pšeničná žemle se sezamem, nakládaná okurka, cibule, rajče, salát a pepřová omáčka.

Prosecká 815/78 (u OBI), 190 00 Praha 9-Prosek
Tel .: +420 775 113 824, www.masterburger.cz/praha-prosek

 

KAISER FRANZ BEER & BURGER

articles/20200309155443-kaiser2.jpg

(18 – 24. 5. 2020) Pět let se svými burgery jezdili na farmářské trhy a nejrůznější food festivaly. Nakonec si na Vinohradech otevřeli svůj vysněný podnik, kde spojují vyladěné burgery a nabídkou piv z českých minipivovarů. Nabídka burgerů je postavená na klasikách, nechybí ale ani sezónní kousky a pro odvážné originální „Experiment týdne“. Jako tip dáváme MBC burger, který obsahuje vše, co má pořádný burger mít - vyzrálé hovězí maso v bio kvalitě, cheddar a uzenou anglickou slaninu, kterou je navíc ugrilována na javorovém sirupu.

Belgická 17, Praha 2
Tel .: +420 728 897 399, www.kaiserfranz.cz

 

BEER & BURGER U ČÍŽKŮ

197313723-6237254189625453-7959916007164535749-n.jpg

(25 - 31. 5. 2020) Oblíbená restaurace U Čížků se zaměřuje na nekompromisní burgery a dobré kvalitní pivo. Zdejší burgery jsou připravovány z kvalitních a čerstvých surovin, které se snaží majitelé objednávát u lokálních dodavatelů. Dělají zde burgery úplně jinak, než v „donaldově“ a podobných podnicích. Housky nejsou sladké a maso se zeleninou vždy čerstvé, zkrátka žádné polotovary. Vlajkovou lodí je Čížburgr, jemně pikantní s papričkami jalapeňos, ale ani Speciál n.4 není marný a vypadá skvěle, takže potěší více smyslů najednou.

Karlovo náměstí 34, Praha 2,
Tel .: +420 223 003 424, 773 496 607, www.ucizku.cz

 

SERIAL BURGERS

articles/20200309155444-serials.jfif

(1 – 7. 6. 2020) V Serial Burgers kousek od Národní třídy dělají zatraceně dobré burgery z vyzrálého hovězího českého strakatého skotu, v nadýchaných bulkách podle vlastní receptury, s domácími omáčkami a čerstvými ingrediencemi. Z fotky dělá chutě hovězí Hot Red & Blue burger s rozpečeným modrým sýrem, papričkami jalapeño a habanero, římským salátem, červenou cibulí a pikantní rajčatovou salsou, podávaný s domácími hranolkami. Ve stylovém prostředí a k tomu s báječnou obsluhou si zde nejen na tomhle vyladěném burgeru určitě pochutnáte.

Ostrovní 24, Praha 1
Tel .: +420 702 136 656, www.serialburgers.cz

 

WINE BAR PO LETECH

articles/20200309155442-Burger_Po_letech.jpg

(8 – 14. 6. 2020) Wine bar Po letech je malý rodinný podnik na Pražském povstání, nabízející koncept samoobsluhy vína a pestrou nabídku burgerů. Vybrat si můžete z hovězího, kančího, jehněčího a kuřecího masa. Pro vege nabízí halloumi nebo incredibl burger. Sami si vyberete úpravu (klasika, s vajíčkem, ananasem, javorem ...), jednu z domácích omáček dovnitř burgeru (dijon, bourbon, aioli, brusinková ...), a na závěr přílohu. Náš favorit je burger Po letech, přes 300g masa, slaninová omáčka, karamelizovaná cibulka a batátové hranolky.

náměstí Hrdinů 1301/5, Praha 4 - Nusle
Tel .: +420 703 322 032, www.poletech.cz

ČTĚTE DÁLE

V polovině května dorazí do Prahy 30 vinařů. Dovezou šest tisíc lahví růžového vína

Celkem 46 stánků, 30 vinařů, degustace růžových vín a klaretů, k tomu vhodná gastronomie, bohatý doprovodný program – to vše nabídne už 13. ročník festivalu Růžový máj. Ten proběhne 18. května na pravém břehu Vltavy na Rašínově nábřeží.

Jižní Morava snoubí profesionální servis s nezapomenutelnými zážitky

Jižní Morava by se do Německa vešla 50x, přesto překvapí svou rozmanitostí na každém kroku. Ať chcete okouzlit účastníky konference neotřelým programem nebo zaujmout kolegy originálním teambuildingem, na jižní Moravě najdete přátelskou atmosféru a profesionální služby. A co k jižní Moravě neodmyslitelně patří? No přece víno!

Rozhovor se zakladatelem TOMCHAi, Tomášem Stankovským

Vše začalo u zakladatele Toma, který procestoval kus světa od Srí Lanky, přes Indii až do Nepál. Po cestě nacházel inspiraci, ochutnával místní speciality a získal myšlenku. Myšlenku cestovat a šířit východní holistický přístup skrze tento skvělý orientální nápoj.

Máme pro Vás křupavou novinku, nové bistro na Na chlebu.

Bistro se inspiruje jednoduchostí a komplexností chleba. Pár základních surovin, spousta péče, tvořivosti, trpělivosti, kuchařské zdatnosti, a… Voila! Skvělá, voňavá, křupavá a chutná věc je na světe.

Jeden z nejznámějších českých výživových poradců

Sezení na zadku, žádný pohyb a pojídání cukroví, vánočky, smaženého kapra, řízků, klobás, k tomu lavor bramborového salátu, chlebíčky, brambůrky a plno alkoholu… Tak nějak vypadalo posledních pár dní většiny z nás. Po tomto hodování se asi mnohým z nás protočily na váze panenky a padly nápady jako: »od prvního přestanu jíst a každý den budu dvě hodiny cvičit«. Je to ale správná cesta? Na to jsme se zeptali jednoho z nejznámějších českých výživových expertů Petra Havlíčka.

Proč se školit mimo pracoviště?

Efektivitu učení ovlivňuje spousta faktorů a místo je jedním z nich. Pořádání školení nebo workshopu pro zaměstnance mimo pracoviště má mnoho výhod a přínosů, které mohou zásadně ovlivnit produktivitu a spokojenost pracovníků. Proč je důležité, aby bylo místo mimo vaše obvyklé pracoviště?